Bulgur Pilavı Yatağında Yürek Sote Tarifi İçin Malzemeler
Sote için
- 1 kilo yürek
- 1 adet kapya biber
- 3 tane yeşil biber
- 1 tane domates
- 1 baş kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 7 bahar
- 1 çay bardağı sıcak su
- Kavurmak için
- Sıvı yağ
Bulgur pilavı için
- 2 su bardağı iri bulgur
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 çay bardağından başı eksik sıvı yağ
- Tuz
- Üzerine çıkacak kadar kaynar su
Bulgur Pilavı Yatağında Yürek Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce bulgur pilavı ile başlayalım işe, bulgur pilavını yapacağınız tencereye yağı bırakın iyice ısınsın. Tel şehriyeyi içinde kavuralım.
- Yıkamış olduğumuz bulgurları süzgeçten geçirip tavaya ekleyelim. Tuzunu atıp 2 dakika kavuralım, üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyelim içtikten sonra dinlenmesi için sofra bezine sarıp kaldıralım.
- Sote için; ilk önce yüreği kuşbaşı şeklinde doğrayıp yıkayalım yapacağımız tabağın içerisinde suyunu çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra soğanı ve biberleri ekleyelim sıvı yağ ile birlikte kavrulduktan sonra domates ve sarımsağını ekleyelim, baharatını ilave edelim beş dakika daha kavurun bu şekilde.
- Bir çay bardağı sıcak suyunu ekleyelim kısık ateşte suyunu çekene kadar pissin servis yapacağınız kabın içerisine bulgur pilavını ortasını havuz açar gibi doldurun.
- Daha sonra sotenizi ortasına doldurup servise hazır hale getirebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder