27 Ekim 2021 Çarşamba

Bulgur Pilavı Yatağında Yürek Sote Tarifi

 

Bulgur Pilavı Yatağında Yürek Sote Tarifi İçin Malzemeler

Sote için

  • 1 kilo yürek
  • 1 adet  kapya biber
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 tane domates
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 7 bahar
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Kavurmak için
  • Sıvı yağ

Bulgur pilavı için

  • 2 su bardağı iri bulgur
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 çay bardağından başı eksik sıvı yağ
  • Tuz
  • Üzerine çıkacak kadar kaynar su

    Bulgur Pilavı Yatağında Yürek Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce bulgur pilavı ile başlayalım işe, bulgur pilavını yapacağınız tencereye yağı bırakın iyice ısınsın. Tel şehriyeyi içinde kavuralım.
  • Yıkamış olduğumuz bulgurları süzgeçten geçirip tavaya ekleyelim. Tuzunu atıp 2 dakika kavuralım, üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyelim içtikten sonra dinlenmesi için sofra bezine sarıp kaldıralım.
  • Sote için; ilk önce yüreği kuşbaşı şeklinde doğrayıp yıkayalım yapacağımız tabağın içerisinde suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Daha sonra soğanı ve biberleri ekleyelim sıvı yağ ile birlikte kavrulduktan sonra domates ve sarımsağını ekleyelim, baharatını ilave edelim beş dakika daha kavurun bu şekilde.
  • Bir çay bardağı sıcak suyunu ekleyelim kısık ateşte suyunu çekene kadar pissin servis yapacağınız kabın içerisine bulgur pilavını ortasını havuz açar gibi doldurun.
  • Daha sonra sotenizi ortasına doldurup servise hazır hale getirebilirsiniz afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder