27 Ekim 2021 Çarşamba

Fırında Mürdüm Eriği Reçeli Reçel Yapmanın En Kolay Hali Tarifi

 

Fırında Mürdüm Eriği Reçeli Reçel Yapmanın En Kolay Hali Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg mürdüm eriği
  • 1,5 su bardağı toz şeker (Yaklaşık 280g)
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi

Fırında Mürdüm Eriği Reçeli Reçel Yapmanın En Kolay Hali Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Erikler yıkanır, tam ortadan kesilir ve çekirdekleri çıkarılır.
  2. Her parça tekrar ikiye kesilir. Tüm erikler bitinceye kadar işleme devam edilir.
  3. Toz şekerin bir kısmı dikdörtgen borcamın tabanına serpiştirilir.
  4. Dilimlenen erikler toz şekerin üzerine yerleştirilir.
  5. Kalan şeker eriklerin üzerine serpilir.
  6. 1 yemek kaşığı elma sirkesi de üzerine gezdirilerek, önceden ısıttığımız 150 derecelik fırında 70 dakika pişirilir.
  7. Pişme sırasında 1-2 kez fırın tepsisi sallanır. Reçel fırından alınır ve kavanozlanır. Afiyet olsun💜.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder