27 Ekim 2021 Çarşamba

Kuru Fasulye Tarifi

 

Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane küçük boy kapya biber
  • 1 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Damak tadınıza göre tuzu ve karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Pişirmek için kaynamış su

    Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bismillahirrahmanirrahim. Öncelikle fasulyeyi yıkayıp geceden tencereye koyup, ıslayalım. Su fasulyenin 2 parmak üstüne geçecek, isteyen içerisine 1 çay kaşığı tuz ve karbonat koyabilir kabuk atmasını engelliyor ben koyuyorum tercih sizin.
  • Sabah şişen fasulyeyi ocağa koyun, kaynamaya bırakın. Üzerinde oluşan köpükleri alalım çoğu insanı rahatsız eden gazı engellemiş oluruz fasulye bir pişmelik kalınca ocağı kapatıp 1 su bardağı soğuk su koyuyoruz.
  • Fasulyeler dibe çöker bu şekilde de kabuk atmasını engelleriz. Ardından yumuşayan fasulyeyi süzelim.
  • Sırasıyla soğanı, biberleri küçük küçük doğrayın. Tencereye sıvı yağ döküp malzemeleri soteleyelim salçasını baharatlarını ekleyelim rengi çıkınca fasulyeyi ekleyip 1 dakika kavuralım.
  • Suyunu tuzunu ekleyip pişmeye bırakalım kaynayınca altını kısıp yavaş yavaş pişirelim suyunu kendi sevdiğiniz şekilde ayarlayın ister kıvamı sulu ister kuru inşallah beğenirsiniz allah’a emanet olun 🤲

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder