Sushı (Calıfornıa Phıladelphıa Roll) Tarifi İçin Malzemeler
Philadelphia roll için;
- Krem peynir
- 1 adet salatalık
- 2 dilim somon füme
California roll için;
- 1 adet avokado
- 1 adet salatalık
- 2 adet yengeç surimi
Sushi pirinci için;
- 0.5 su bardağı sushi pirinçi
- 0.75 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 0.5 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı şeker
Sarım için;
- 2-4 yaprak nori yosunu
- Susam
Yan ürünler;
- Soya sosu
- Zencefil turşusu
- Wasabi sosu
Sushı (Calıfornıa Phıladelphıa Roll) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yarım su bardağı sushi pirincini 3 kez sudan geçirin ve süzün (Nişastası arınması gerekli). Bir tencereye pirinci koyun, pirincin içerisine 2/3 su bardağı soğuk su ilave edin ve 20 dakika dinlenmeye bırakın.
- Tencerenin kapağını kapatıp, önce orta sonra yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Altını kapatıp 10 dakika daha dinlenmeye bırakın (Kapağı açmayacaksınız)
- 2 çorba kaşığı pirinç sirkesini küçük kaba boşaltın. 2 çay kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı tuzu pirinç sirkesinin içine ekleyin. Tuz, şeker ve sirkeyi iyice karıştırın çözebildiğiniz kadar sirke içinde çözmeye çalışın.
- Havuç, salatalık gibi sebzeleri ince ve uzun şekilde kesin. İsteğinize göre yengeç surimi, somon füme ve/veya ton balığı dilimleri de kullanabilirsiniz.
- Yumuşamış avokadoların çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyup ince uzun dilimler şeklinde hazırlayın. California roll için: yengeç surimi, avokado e salatalık philadelphia roll için; krem peynir somon füme ve salatalık kullanın.
- Sushi pirincini cam kaba alıp, çerisine sirke sosunu yavaşça döküp nazikçe karıştırın. Homojen şekilde sirkenin dağıldığına emin olduktan sonra 5 dakika dinlenmeye bırakın.
- Nori yosununu ister yarım ister tam kullanarak bambu matın üzerine serin. Parlak kısmı altta olacak şekilde serin. Sushi pirincini ince tabaka halinde nori yosununu kaplayacak şekilde mat yüzeye yayın. Pirincin üzerine susam serpin.
- Daha sonra nori, pirinç, susam tabakasını ters çevirin. Ters çevirdiğinizde norinin parlak kısmı üstte olacak.
- Philadelphia roll veta california roll için ilgili malzemeleri nori yosununun üzerine serin.
- Philadelphia roll yaparken pirinç dış yüzeyde (Altta) olsun diye nori tabakasını ters çevirmişken california roll yaparken ters çevirmiyoruz ve yosun tabakası dışta kalıyor.
- Sushi pirinci çok yapışkan olduğu için tüm bu işlemleri yaparken bir kase temiz su yanınızda bulundurun ve ellerinizin nemli kalmasına dikkat edin. Böylece sushi pirinci elinize yapışmaz.
- Bambu matın size yakın tarafını tutarak kaldırın. Matı yavaşça içerisindeki malzemelerin üzerine gelecek şekilde yuvarlayın.
- Yuvarlamaya devam ederken bir tarafından matı kaldırıp, parmaklarınızla malzemeleri roll ün içinde tutun. Matın sonuna gelene kadar yuvarlamaya devam edin. Matın üzerine baskı uygulayarak sıkıca sarın.
- Bambu matını açın ve sushilerinizi tahtanın üzerine dizin. Roll ü keseceğiniz bıçak çok keskin olmalı ve metal yüzeyini keserken hep nemli tutmalısınız.
- Her kesimden sonra bıçağı temizleyip hafif su ile nemlendirin ki bıçak sushi ye yapışmasın güzelce kesin. Genelde her sushiler 8 eşit parçaya bölünür 8 eşit parçaya bölün.
- Soya sosu, wasabi ve zencefil turşusu ile sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder