Mis Gibi Milföy Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- 50 gram beyaz peynir
- 50 gram kaşar peynir (rendelenmiş)
- 50 gram sucuk (doğranmış)
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
Mis Gibi Milföy Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Merhabalar öncelikle iç harçları hazırlıyoruz.
- Kaşar peyniri rendeleyin.
- Domates ve biberleri doğrayın.
- Sucukları ister küp olarak ister daire şeklinde kesin.
- Yumurtaları da tuz ekleyerek çırpın.
- Hamuru ise ister ortadan kesmeden uzun şekilde ister 1 taneyi 2 ye bölerek uzunlamasına merdane yardımıyla açın.
- Açtığınız hamurun kenarlarını yuvarlayarak pide şeklini verin.
- İç harcını istediğiniz gibi hazırlayarak tepsiye dizin.
- 180° ısıtılmış fırında pişirin.
Kabak Spagetti Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates
- Tuz, karabiber
- 3 diş sarımsak
- Yarım kırmızı biber
- İstenilen kadar sucuk
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Kabak Spagetti Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakların dışı soyucu ile temizlenir.
- Sonra spagetti soyucu ile 2 kabak soyulup tencereye konur.
- Üstüne 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile 5 dk kavrulur.
- Sos tenceresinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve salça 2 dk kavrulur.
- Üstüne sarımsak ve domates rendesi dökülüp 2 dk daha kavrulur.
- Dörde bölünmüş sucuklar ve kırmızı biber de eklenip kavrulur.
- Baharatlar eklenir.
- Karıştırılıp tencereye bu sos dökülür.
- Hepsi beraber 1 dk daha kavrulup servise hazırlanır.
Tahinli Yufkalar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yufka
- 1 su bardağı tahin
- Yarım su bardağı pekmez
- Bolca iri kıyılmış ceviz
- Kuru üzüm
Tahinli Yufkalar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yufkayı 8 parçaya bölmelisiniz.
- Tahin ve pekmezi bir kapta karıştırın.
- Karışımı çok kenara gelmeyecek şekilde yufkanın üzerine sürün.
- Üzerine ceviz ve üzüm serpin.
- Sigara böreği sarar gibi sarın.
- 170 derecede önceden ısıttığınız fırınınızda 10-13 dk kadar pişirin.Ben başta yazdığım gibi dolapta beklemiş soğuk halini daha çok sevdim. Ama ılık da güzel olabilir.Afiyet olsun şimdiden.
Burrito Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- 1 su bardağı meksika fasülyesi (Konserve )
- 1 su bardağı mısır (Konserve) bardak ölçüsü 200 ml
- 10 adet lavaş
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- İnce kıyılmış marul
Burrito Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymayı uygun bir kaba alıyoruz.
- Zeytinyağ ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- 1 yemek kaşığı salça ekleyip karıştırıyoruz.
- Soğan, kapya biber ,domateslerin kabuklarını soyup sebzeleri küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- En son meksika fasülyesi ve mısır ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- 1-2 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz lavaşı tezgaha seriyoruz.
- Rendelenmiş kaşar peyniri ,marul ,kıymalı harcımızdan sırayla koyup kenarlarını içe katlayarak dürüm şeklinde katlıyoruz.
- Tost makinesinde kızartıp servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.
Fit Kek Muffin (İster 8 Ay Üzeri Bebeklere İster Diyet Yapanlara) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kuru kayısı
- 4 adet kuru incir
- 1 tepeleme yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı kuru dut (İsteğe bağlı)
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı pirinç unu ya da badem unu (Dilediğiniz glutensiz unda olur)
- 1 kahve fincanı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt (Ev yoğurdu)
- 1 çay kaşığı ucuyla karbonat
- İsteyenler içine 1 silme yemek kaşığı ham kakao koyabilirler,çok yakışıyor tabi bebeğinize vermeyecekseniz
Fit Kek Muffin (İster 8 Ay Üzeri Bebeklere İster Diyet Yapanlara) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru malzemelerin hepsini ufak ufak doğruyoruz.
- Başka bir kapta kuru malzemeler hariç geriye kalan tüm malzemelerin hepsini bir kaşıkla karıştırıyoruz.
- Sonra kuru malzemeleri de atıp yine kaşıkla güzelce karıştırıyoruz.
- İster küçük metal muffin (benim kullandığım gibi) ister küçük plastik muffin ya da ufak normal bir kek kalıbına karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra ister bebeklerinize ister çocuklarınıza verebilirsiniz ya da kendinizde hüpletebilirsiniz. 🤗Afiyet ve şifa olsun.
Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
- Parçalanmış yarım tavuk (Kemikli olunca daha lezzetli ve vitaminli olur)
- 2 adet bütün kuru soğan
- Tuz
- 1,5 litre su (Haşlamak için)
Diğer malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 5 yemek kaşığı kavrulmuş un (ben daha önceden kavurup kavanoza koymuştum .siz isterseniz tavuk haşlanır ken küçük tavada kavurabilirsiniz)
Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce tavuk parçalarını tencereye alalım,kuru soğanı, tuzunu atalım suyunu ilave edelim kaynamaya bırakalım.
- Tavuk eti yumuşayınca ocaktan alalım.
- Etleri başka bir kaba alarak didikleyelim.
- Başka bir tencereye yağları alalım eriyince salçaları ve baharatları ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine tavuğu haşladığımız suyu süzerek dökelim tabi bu su az geleceği için üzerine 6 bardak su ilave edelim.
- Bu su kaynayınca tavuk etlerini ve kavrulmuş una bir su bardağı soğuk su ilavesi yapalım iyice çırpalım ve çorbaya ekliyelim.
- 10 dakika kaynadıktan sonra çorbamız hazırdır. (çorbamız koyu olursa biraz sıcak su ilavesi yapalım ocaktan almadan)
- Bol limon ve pul biber ile servis yapabilirsiniz tam bir şifa çorbasıdır. Afiyet olsun.
Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak (orta boy)
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı tuz
Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın.
- Tereyağı eridikten sonra 2 yemek kaşığı tepeleme unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından sütü ilave edin ve unun topaklanmaması için hızlıca çırpma teli ile karıştırın.
- 2 su bardağı suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca doğramış olduğunuz kabakları içine atıp yumuşamaya bırakın.
- Kabaklar yumuşayınca çorbayı blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın.
- İçerisine tuz, kuru nane, kırmızı toz biber ve karabiber de ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın.
- Üzerine kıyılmış dereotu serptikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı kadar hazır mantı
- 6 su bardağı kadar su (miktar değişebilir)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
Diğer malzemeler;
- Ben biraz kavurma ekledim bu mecburi değil
- Dilerseniz kavurmanın yerine biraz et suyu ekleyebilirsiniz
- Sarımsakta çok yakışıyor isterseniz salçayı kavurmadan biraz ince ince kıyılmış yada rendelenmiş sarımsakta ekleyebilirsiniz
Yüksük Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tenceremize tereyağ ve sıvı yağımızı alıp eritelim ve salçayı ekleyerek kavuralım.
- Salça kavrulunca haşlanmış nohutu ekleyelim. 1 dakika kadar kavuralım.
- Mantıyıda ilave edip suyumuzu dökelim.
- Eğer et suyunuz varsa daha da lezzetli olacaktır biraz et suyu kulanabilirsiniz.
- Benim önceden kavrulmuş ve buzlukta sakladığım kavurmam vardı onu ilave ettim bu mecburi değil olmasada olur.
- Daha sonra baharatları ekleyin karıştırın ve pişmeye bırakın.
- Güzelce özleşince tamamdır.
- Hem pratik hem lezzetli isterseniz servis ederken yoğurt yada sarmısaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.
Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kerevizin yaprakları
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük kapya biber
- 1 adet havuç
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, zerdeçal
- 7 su bardağı su
Terbiyesi için:
- 1 kase yoğurt
- 4 silme yemek kaşığı un
- Yarım limonsuyu
Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kereviz yapraklarını güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz.
- Havucu soyup rendeliyoruz.
- Kırmızı biberi küçük küçük doğruyoruz.
- Tencereye zeytinyağını alıyoruz üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soteliyoruz.
- Üzerine havucu ve kapya biberi ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz.
- Kereviz yapraklarını da ekleyip biraz daha soteledikten sonra baharatları ve suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Bu arada terbiyesi için yoğurt, un ve limonsuyunu karıştırıyoruz.
- Pişen çorbamızı blenderdan geçiriyoruz.
- Çorbadan terbiyemize ekleyerek karıştırıyoruz.
- Ilıyan terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırıyoruz.
- En son tuzumuzu da ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun 🤗.
Yeşil Mercimekli Kuskus Çorbası (Lezzetli Ve Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kuskus
- 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
- 6,5 su bardağı su
- 1 çorba kasesi yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Tuz
Üzerine sos için
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Çay kaşığı ucu ile toz biber
Yeşil Mercimekli Kuskus Çorbası (Lezzetli Ve Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3su bardağı suyu tencereye alalım.
- Kaynamaya başlayınca kus kus u içine dökelim. Kus kus yumuşayınca 3,5 su bardağı sıcak suyu ilave edelim.
- Yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir bardak su ile açalım. Pürüzsüz olacak şekilde sonra çorbanın suyundan 1 kaşık su alalım.
- Sosa ilave edelim ve çorbaya yoğurtlu karışımı ekleyelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
- Yeşil mercimeği ve tuzunu ilave edelim.
- 8-10 dakika daha pişirelim ocağı kapatalım.
- Sosu için cezveye yağı alalım. Isınınca nane ve toz biberini atıp nane bir güzel kokusu çıkınca çorbanın üzerine dökelim.
- Tencerenin kapağını kapatmayalım.
- Ilınınca kapatalım. Çorbamız hazırdır. Afiyet olsun.
Aşçıbaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü ( 250 gram )
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 1 lt kaynamış su ( su miktarını çorbanın koyuluğuna göre ayarlanabilirsiniz )
- Tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay bardağı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
Aşçıbaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü yıkayıp uygun bir tencereye alıyoruz.
- 6 su bardağı su ilave edip ocakta haşlıyoruz.
- Tavuk etini sudan alıp küçük parçalara ayırıyoruz, suyunu çorba için ayırıyoruz.
- Tereyağ ve sıvı yağ uygun bir tencereye alıyoruz .
- Soğanı yemeklik doğrayıp ekliyoruz ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra un ekleyip tekrar 1-2 dk daha kavurduktan sonra salça ekleyip karıştırıyoruz.
- Mercimeği yıkayıp ekliyoruz .
- 2-3 tur daha karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ilave edip mercimek pişene kadar pişiriyoruz.
- Pişen mercimeği blendırdan geçirip kaynar su ekliyoruz.
- Tavuk etini ,tel şehriye ,domatesi küçük doğrayıp ekliyoruz.
- Tuz ve baharatlarını ilave edip şehriye pişene kadar orta ateşte pişiriyoruz.Deneyenlere afiyet şifa olsun.
Pofidik Sandviç Ekmeği (12 Adet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 pk ınstant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 6 -6,5 su bardağı un (Kontrollü olalım)
Pofidik Sandviç Ekmeği (12 Adet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık süt, su, sıvıyağı kabımıza alalım.
- Maya, tuz ve şekeri ekleyelim.
- Unu kontrollü olarak ekleyelim, 6 su bardağı un dan sonra çok temkinli un ilavesi yapalım, su bardakları farklı olduğu için yada un markasından farklılık olabiliyor ben tam 6 su bardağı un kullandım.
- Hamur çok yumuşak ele yapışan bir hamur olmalı, hamuru en son toparlarken avuç içi kadar sıvıyağ döküp en son toparlamayı yapın ve mayalanmaya bırakın.
- Yarım saat mayalanıp kabaran hamuru 12 parçaya bölün, daha küçük ekmekler yapmak isterseniz daha küçük bezelere ayırabilirsiniz.
- Bir bezeyi alıp istediğiniz büyüklükte açın ve uçtan başlayarak katlama işlemini yapın.
- Her katlamada , katladığınız yeri hamura bastırın. Katlama işlemine resimler yardımcı olacaktır.
- Tüm katlama işi bitip en sona geldiğimizde birleştirdiğimiz yeri alta gelecek şekilde tepsiye koyalım.
- Tüm bezeleri bitirelim.
- Tepsiye dizilen ekmeklerin üzerini örterek 20 dk da tepsi mayası gelmesini sağlayalım.
- Mayası gelen ekmeklerin üzerine fırça ile süt sürelim ( isterseniz yumurta sarısı da sürülebilir , ben poğaça gibi olmasın diye süt sürdüm)
- 200 derecede ekmekler iyice kızarana kadar pişirelim. (yaklaşık yarım saat)
- Fırından çıkan ekmeklerin üzerine parlak ve yumuşak olması için hafif sıvıyağ sürdüm.
- Ekmekler kullanıma hazır , istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz yumuşacık pufidik ekmekler, ister domates , peynir ve marullu sandviç, ister sosisli sandviç nasıl isterseniz.
Sebzeli Peynirli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı peynir veya çökelek
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet patates
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, pulbiber
- 2 adet kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
Sebzeli Peynirli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta, süt, yoğurt ve sıvı yağı genişçe bir kaba alıp karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Küçük küpler halinde doğranmış patates,biber ve maydanozu ekleyip karıştırın.
- En son peynir ve baharatları ilave edin karıştırın.
- Yağlanmış büyük boy borcama dökün üzerine yumurta sarısını sürün çörek otu serpin.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun.