4 Kasım 2021 Perşembe

Mandalinalı Kek Tarifi

 

Mandalinalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya.
  • 8 adet mandalina

    Mandalinalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şeker ve yumurtayı rengi açılıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim. Ardından un kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştıralım.
  • Mandalinaları soyup ortadan 2 ye bölelim yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba mandalinalarımızı dizelim.
  • Üzerine hazırladığımız kek harcını döküp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında alt üst ayarda 1 saat kadar kontrollü olarak pişirelim.
  • Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun 🤗.

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi

 

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy beyaz lahana
  • 2 adet soğan
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tatlı salça
  • 2yemek kaşığı kadar biber salçası
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 4 su bardağı pirinç̧
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz

Baharatlar;

  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı nane

    Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcı hazırlanır. 2 adet soğan doğranıp kavrulur ardından pirinç eklenir.
  • Biraz kavrulduktan sonra tüm salçalar ve baharatlar eklenir biraz daha kavrulur.
  • Suyunu ekleyip demlemeye bırakalım, hepsi bu kadar.
  • Bir yandan büyük bir tencereye su konur ve ocakta kaynamaya bırakılır.
  • Sonra lahananın göbek kısmı oyulur (Bu işlem yaprakların haşlandıktan sonra daha kolay çıkmasını sağlıyor).
  • Kaynamaya başlayan suya lahanalar atılır.
  • Yaklaşık 10-15 dakika sonra yapraklar yumuşadıkça bir çatal yardımıyla tek tek üstten soyulup tepsiye alınır.
  • Haşlanan yaprakların sert kısımları bir bıçak yardımıyla kesilip alınır ve iç harcı konularak sarılır.
  • Not: yaprakları büyük olarak sarıp bıçak yardımıyla 2 veya 3 e bölerseniz tek seferde çok pratik oluyor.
  • Sarılan sarmalar bir tencereye alınır ve hemen hemen üzerine çıkacak kadar su eklenir.
  • 30-35 dakika sonra enfes lahana sarmalarımız hazır. 👌🏼👌🏼 afiyet olsun. ☺️‼️.

Aşırı Pratik Ekler Pasta Tarifi

 

Aşırı Pratik Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket çikolata sosu (Pişirmek için 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket hazır pasta kreması (Pişirmek için 2, 5 su bardağı süt
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 2 su bardağı süt (Kedi dillerini ıslatmak için)
  • 1 paket krema

Süsleme için;

  • Antep fıstığı (İsteğe bağlı)

    Aşırı Pratik Ekler Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çikolatalı sosunu ve kremayı pişirip soğumaya bırakın. Krema soğuyunca içine kremayı ekleyip iyice çırpın.
  • Sıkma torbasına boşaltın ki kedidillerinin üzerine rahatça dökelim. Soğuyan çikolata sosunuda buzdolap poşetine alıp ucunu kesin.
  • Kedi dillerini ıslatıp servis tabağına dizin. Üzerine krema sıkın ve üstüne tekrar kedi dili ıslatıp kapatın. Bütün kedi dili bitene kadar bu işlemi yapın.
  • Kalan kremayı kedi dillerinin üzerine tekrar sıkın, kaşıkla düzletip çikolata sosu dökün.
  • Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip buzdolabında 1 saat dinlendirip istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Sebzeli Kuzu Gerdan Daha Önce Böylesini Hiç Yemediniz Tarifi

 

Fırında Sebzeli Kuzu Gerdan Daha Önce Böylesini Hiç Yemediniz Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo kuzu gerdan
  • 4 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet kapi biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvı yağ
  • Kekik
  • 1 çay bardağı süt

Üzeri için;

  • Tereyağı

    Fırında Sebzeli Kuzu Gerdan Daha Önce Böylesini Hiç Yemediniz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti yıkayıp üzerine 1 adet maden suyu gezdirip 10 dakika dinlendirilir.
  • Dinlendirdikten sonra malzemeler yıkanıp derin bir kaba alalım üzerine baharat tuz ilave edip iyice karıştırıp bor cama dizelim.
  • Ardından su salça yağ ile açıp üzerine gezdirip üzerinde tereyağı parçaları koyup, önce yağlı kağıt sonra da alüminyum folyoyla kapatalım.
  • 300 derecelik fırına atıp iyice pişinceye kadar bekletilir piştikten sonra fırında çıkarıp afiyetle tüketilir.

Haşhaşlı Süslü Tart Kek Tarifi

 

Haşhaşlı Süslü Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı haşhaş (Mavi)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 un

Islatmak için;

  • 1 su bardağı meyve suyu

Üzeri için;

  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Süslemek için;

  • Çikolata sosu
  • Pasta süsü

    Haşhaşlı Süslü Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce yumurta ve toz şekerini köpürünce ye kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra süt ya ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Haşhaş ekleyip, üzerine un, kabartma ve vanilyayı ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
  • Diğer yandan kalıbı margarin ile her tarafını yağlayalım önceden ısıttığımız fırında benim fırın 30 dakikada pişirdi kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Kek pişerken krem şanti hazırlayalım fırından çıkan keki ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis yapacağımız kaba ters çevirelim. Bir bardak meyve suyunu eşit bir şekilde dökelim.
  • Soğuduktan sonra krem şanti sürelim görseldeki gibi süsleyelim afiyet olsun yenler çok beğendi.

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 avuç tel şehriye
  • Sıvı yağ
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su (Elinizde varsa tavuk suyu veya bulyon ekleyebilirsiniz)
  • Tuz

    Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağda şehriyeli kavuralım.
  • Üzerine yıkanmış bulguru ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Tereyağı ekleyip biraz daha kavuralım.
  • Sıcak suyu ekleyip tuzunu atıp suyu çekene kadar pişirelim.
  • Bu aşamadan sonra çok fazla karıştırmamaya özen gösterelim.
  • Üzerine kağıt havlu örtüp kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi

Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı dolusu yumuşak margarin ya da tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 10-11 yemek kaşığı dolusu tam buğday unu (yaklaşık 4 su bardağı)

İç harcı için;

  • Peynir (200gr)
  • Maydanoz

    Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve bir adet yumurtanın sarısı hariç, bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım. Elimizle iyice karıştıralım.
  • Unu da azar azar dökelim ve yoğurmaya başlayalım. Unu 3,5 su bardağından sonra kontrollü ekleyelim. Güzel bir hamur yapalım.
  • Hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayalım ve bezeler haline getirelim.
  • Bezelerden bir tanesini alalım, elimizle bastırarak açalım.
  • İç harcını koyup hamurun uç kısımlarını ortada kapatalım, yapışmasını sağladıktan sonra ters çevirelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayalım.
  • Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye, aralıklı bir şekilde dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
  • Önceden ısıttığımız 170°C derecelik fırında, kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun

Tavuk Köfte Tarifi

 

Tavuk Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 8-10 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 7-8 dal maydanoz
  • Yarım kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı köri

Kızartmak için;

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

    Tavuk Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu, yumurtayı, soğan, sarımsak, kapya biber ve maydanozu robottan geçirin (Benim taze maydanozum kalmamıştı buzluktan hazır ince kıyılmış maydanoz ilave sonra ilave ettim)
  • Derin bir kaba alınır, üzerine salca, galeta unu ekleyip yoğurun.
  • Elinize yapışan bir kıvam oluyor ama merak etmeyin elinizi ıslatarak kolayca sekil verebilirsiniz.
  • Köfte harcını zamanınız varsa yarım saat buzdolabında bekletin, kendini çekince daha kolay sekil verebilirsiniz.
  • Dinlenen harçtan parçalar alıp istediğiniz sekil verebilirsiniz.
  • Tavada sıvı yağını kızdırın, dereceyi biraz düşürün ve köfteleri arkalı önlü kızartıp servis edin. Afiyet olsun ❤️🤗.

Şeftalili Tart Tarifi

 

Şeftalili Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gr soğuk margarin veya tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • 3 adet şeftali
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Kenarlarına sürmek için;

  • Çırpılmış yumurta

    Şeftalili Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Rondoya küp küp doğradığımız margarin ya da tereyağını alalım. Kullandığınız tereyağının soğuk olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Üzerine unu, tuzu ve şekeri ilave ederek rondoyu çalıştıralım.
  • Tezgaha serdiğimiz streç üzerine hazırladığımız hamuru alarak saralım ve yaklaşık 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Üzeri için şeftalileri dilimleyelim ve üzerlerine toz şekeri serpelim.
  • Dinlenen hamuru tezgaha serdiğimiz pişirme kağıdına alalım, üzerine tekrar pişirme kağıdı yerleştirerek merdane ile dikdörtgen şeklinde açalım.
  • Hamuru yeterince açtıktan sonra üzerindeki pişirme kağıdını alalım, kenarlarından 2-3 parmak boşluk bırakarak şeftalileri dizmeye başlayalım.
  • Daha sonra hamurun kenarlarını spatula ile içe doğru katlayalım.
  • Katladığımız hamurun kenarlarına fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim ve toz şeker serpelim. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Şeftalili tartımızı önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Şeftalili tartımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

Çöp Şişte Soslu Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi

 

Çöp Şişte Soslu Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet uzun patlıcan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6-7 adet çöp şiş

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 soğan rendesi
  • 1-2 diş sarımsak rendesi
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı baharatlar (Karabiber pul biber kimyon kırmızı toz biber )
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 adet domates
  • 1 kapya biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı sıcak su

    Çöp Şişte Soslu Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patlıcanlar yıkanır. 1 cm kalınlığında uzunlamasına dilimlenir. Yandaki kabuk kısmını biraz derin kesebilirsiniz. 15 dakika tuzlu suda bekletilir.
  • Daha sonra kurulanır ve az tuzlanarak kızgın yağda çevirerek kızartılır. Fırında da pişeceği için çok fazla kızartmayalım.
  • Köftesi için malzemeler karıştırılıp güzelce yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır. Oval form verilir. Sıvıyağda çevirerek kızartılır.
  • Üzerindeki sosu için domatesler ve kapya biber irice doğranır. Mutfak robotundan biraz geçirilir. Aşırı sulu çekmeyelim. Sos tenceresine alınır. Üzerine yağ ve tuz eklenip pişmeye bırakılır. Biraz suyunu çekmesi yeterli olacaktır.
  • Patlıcan diliminin ucuna bir köfte yerleştirilir ve rulo yapılır. 4-5 tanesi yanyana çöpşişe dizilir. Kenarını çöpşişe geçirirseniz açılmaz.
  • Hepsi aynı şekilde hazırlanır. Fırın kabına alınır. Üzerlerine sos gezdirilir ve dilimlenmiş yeşil biber eklenir. Salçalı su fırın kabına aktarılır ve 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir (15-20 dakika) ilk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun 🌸
  • Not: Miktarları arttırıp hazırlayabilirsiniz.

3 Kasım 2021 Çarşamba

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

 

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket bisküvi (200g)

Üzeri için;

  • Yarım paket bisküvi (100g)

    Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri karıştırarak ocağa alalım.
  • Ardından orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  • Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olunca içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyerek yağ eriyene kadar karıştırmaya devam edelim.
  • Hazır olan muhallebimizi ocaktan alalım.
  • Uygun bir fırın kabına bisküvilerimizden bir sıra olacak şekilde dizelim. Ben bu tarifte 20×29 cm çapında borcam kullandım.
  • Dizdiğimiz bisküvilerimizin üzerine muhallebimizden gezdirelim ve spatula ile her yeri eşit olacak şekilde düzeltelim.
  • Tekrar bisküvi dizelim ve yine muhallebimizden dökerek her yerine yayalım.
  • Son kez bisküvilerimizi dizelim ve kalan muhallebiyi de üzerine gezdirerek düzgün bir şekilde yayalım.
  • Ardından tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve en az 2-3 saat dinlenmeye bırakalım.
  • Üzeri için kullanacağımız bisküvilerimizi rondodan geçirelim.
  • Sürenin sonunda tatlımızı dolaptan alalım ve üzerine rondodan geçirdiğimiz bisküvilerimizi serperek düzeltelim.
  • Tatlımızı dilimleyip süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Sıvı Yağlı Kurabiye Tarifi

 

Sıvı Yağlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı ceviz kırığı
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 3 yemek kaşığı kuru üzüm

    Sıvı Yağlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir yoğurma kabına sıvı yağı alalım.
  • Üzerine yumurta, şeker ve vanilyayı ekleyerek beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Nişasta, kakao, kabartma tozu ve unu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığına geldikten sonra içerisine ceviz kırığı, damla çikolata ve kuru üzümü ilave ederek hamurumuzu tekrar yoğuralım.
  • Hazır olan kurabiye hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve tepsimize dizelim. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Ardından kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kurabiyelerimizi fırından alarak servis edelim. Afiyet olsun!