7 Kasım 2021 Pazar

Tek Kişilik Pastalar Tarifi

 

Tek Kişilik Pastalar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıcak su ( 9 yemek kaşığı ediyor )
  • 300 gram şeker ( 1,5 su bardağı oluyor )
  • 3 paket vanilya
  • 150 gram nişasta ( 1 su bardağı tepeleme olacak )
  • 225 gram un ( 2 su bardağından iki parmak az olmalı )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Üzerine sürmek ve süslemek için

  • 1,5 paket krem santi
  • 1,5 su bardağı sut
  • Hazır çikolata sosu

Arası için;

  • Hazır pastacı kreması
  • Üzerinde yazan ölçü ile süt

    Tek Kişilik Pastalar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çırpma kabımıza yumurtalar ile sıcak suyu koyup en son ayarda yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
  • Sonra vanilyalar ile şekeri karıştırıp çırptığımız yumurtalı kıvama kaşık ile yavaş yavaş dökelim ve mikserin ayarını yavaşlatarak yavaş ayarda çırpmaya devam edelim yine üç dakika kadar çırpalım lütfen.
  • Son olarak un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp elekten geçirelim ve yine yumurtalı karışımın içine kaşık ile döküp mikseri en yavaş ayara alıp son kez çırpalım.
  • Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürüp yaklaşık 35 ile 45 dakika pişirelim. Lütfen fırının kapağını 35 dakikadan önce açmayalım.
  • 35 dakikadan sonra fırının kapağını açıp bir kurdan veya çöp şiş yardımı ile kekin ortasına batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Kürdan tertemiz çıkmış ise kekimiz pişmiştir.
  • Kekimiz soğuduktan sonra bardak ile keselim.
  • Kremayı ve krem santiyi üzerinde yazan ölçüye göre süt ile çırpalım, sıkma torbalarına dolduralım ben hazır krema kullandım siz istediğiniz kremayı kullanabilirsiniz.
  • Keklerimizi bir tepsi üzerine dizelim ve süt ile ıslatalım, krema sıkalım bir krema bir kek şeklinde 3 kat haline getirelim.
  • En son üzerini krem santiyle sıvayalım ve istediğimiz gibi süsleyelim afiyet olsun.

Mayalı Poğaça Tarifi

 

Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instat maya
  • Aldığı kadar ise un ilave ediyoruz.

Üzeri için;

  • 1-2 adet yumurta sarısı
  • İsteğe bağlı olarak susam

    Mayalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, harici tüm malzemeleri bir kabın içerisine koyalım ve elimizle biraz yoğuralım. Sonrasında ise unu eklemeye başlayalım kıvamını almaya başladığını yoğurdukça anlayacağız.
  • Hamurumuz kulak memesi kıvamını aldıktan sonra ki aşamada mayalı olduğu için biraz dinlemeye bırakıyoruz.
  • Kabımızın ağzını hava almayacak şekilde kapatalım aradan bir 15 dakika geçtikten sonra elimizi hafif ıslatarak kabın içerisine hamurumuzun yapışmamasını sağlamak için biraz daha yoğuralım.
  • Daha sonra tekrar kabımızı kapatıp sofra bezi yardımıyla güzelce saralım ve oda sıcaklığında bir 35-40 dakika kadar bekletelim. Açıp baktığımızda hamurumuzun kabardığını göreceğiz.
  • Daha sonrasında istediğimiz şekli verebiliriz ve peynir zeytin vs ne istiyorsak koyabiliriz, sonrasında poğaçalarımız tepsiye dizildikten sonra üzeri için yumurtanın sarısını sürüyoruz..
  • Duruma göre 1 ya da 2 adet yumurta yetecektir. İşlem bittikten sonra fırınımızı 180 derece de alt üst derecesini ayarlayıp atalım. Açıkçası bazı fırınlarda çok değişiyor ona göre dikkat edebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin sonrası için 😋 🌟

Enfes Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi

 

Enfes Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 4-5 su bardağı un

    Enfes Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve nişastayı yoğurma kabına boşaltıp yoğuralım.
  • Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip tekrar yoğuralım.
  • Yoğurduktan sonra damla çikolatayı ekleyip yine az yoğuralım. Dondurma kaşığına hamuru yuvarlayıp koyalım ve kaşığa yerleştirelim.
  • Kaşığı ters çevirip yağlı kağıt serili borcama çıkartalım.
  • Hamur bitene kadar bu işlemi yapalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika altı kızarana kadar pişirelim. Herkese afiyet olsun.

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 yufka
  • 1 su bardağı zeytinyağı (Sıvı yağ)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta

İç malzeme için;

  • Yarım kilo yıkanıp iyice süzülmüş ince kıyılmış ıspanak
  • 1 kase peynir
  • 1 adet kuru soğan
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Tuz (Damak tadınıza ve peynirin tuz oranına göre)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç malzeme için soğanı minicik doğrayalım genişçe bir kaba alalım ince kıyılmış ıspanak tuz ve baharatlarla harmanlayalım ve kenara alalım.
  • 1 adet yufkayı tezgaha alalım 4 de bölelim yağ su ve nişastayı iyice karıştıralım yufkaların üzerine her tarafına gelecek şekilde sürelim.
  • İç malzeme ekleyip resimlerde detaylandırdığım şekilde saralım fırın tepsisine alalım bütün yufkalar bitince üzerine yumurta ve yağ karışımını sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim sıcacık servis edelim afiyetle şifa olsun 😊🤲🌹🌷
  • Not: Dileyen yarım ölçü yapabilir.

Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Meşhur Dalgona Kahvesi Tarifi

 

Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Meşhur Dalgona Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

1 bardaklık ölçüsünü veriyorum

  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 bardak süt

    Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Meşhur Dalgona Kahvesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba kahve,şeker ve suyu alıp mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpalı.
  • Daha sonra 1su bardağı sıcak sütü bardağımıza alıp üzerine hazırladığımız kremadan döküyoruz ve servise hazır.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Elmalı Rulo Pasta Tarifi

 

Elmalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilin ve kabartma tozu
  • 1 +1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt

İç harcı için;

  • 5 tane elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 100 gram ceviz içi

    Elmalı Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Elmaları rendeleyip tavamıza alalım ve üzerine şeker ilave edelim suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Ocağı kapatıp cevizi ekleyelim.
  • Karıştırma kabımıza şeker ve yumurtayı alıp beyazlayana kadar çırpalım.
  • Daha sonra süt,kabartmatozu ve unu ilave edip karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine elmalarımızı alıp yayalım.
  • Üzerine kek harcımızı dökelim eşit şekilde dağıtalım.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında pişmeye bırakalım.
  • Kekimiz piştikten sonra üzerine yağlı kağıt serip ters çevirelim.
  • Soğumadan sıcak olacak şekilde saralım.
  • 2 saat dinlendirilir ve üzerine pudra şekeri serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun 🤗.

Farklı Ve Güzel Tarif Arayanlara Elmalı Kek Tarifi

 

Farklı Ve Güzel Tarif Arayanlara Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 190 gram un
  • 190 gram toz şeker
  • 190 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 60 gram badem unu
  • 30 gram mascarpone yada labne
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 adet elma
  • Dilerseniz üstüne pudra şekeri atabilirsiniz

    Farklı Ve Güzel Tarif Arayanlara Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fırını 210° derecede ısıtalım.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ile toz şekeri çırpalım.
  • Yumurtaları teker teker ilave edelim.
  • Un, badem unu, kabartma tozu, vanilya, mascarpone yada labne peynurini ilave edip, çırpalım.
  • Tereyağınla yağladığımız kek kalıbına hamuru dökelim.
  • Kabuğunu soyduğumuz elmayı dilimleyip, hamura batıralım.
  • Üstüne toz şeker atıp fırına verelim. 10dk. 210° derecede pişirip, daha sonra 180° dereceye alıp yaklaşık 40 dk. Pişirelim. Afiyet olsun.

Su İle Yaptım Kabardıkça Kabaran Pamuk Kek Tarifi

 

Su İle Yaptım Kabardıkça Kabaran Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su (içme suyu kıvamında)
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı su

    Su İle Yaptım Kabardıkça Kabaran Pamuk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir derin kaba yumurta ve şekeri koyup mikserle 4-5 dk çırpın.
  • Sıvı yağ ve suyu da koyun çırpın.
  • Daha sonra 3 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve normal çırpma aparatıyla yavaş yavaş karıştırın. Ben 3 su bardağı un kullandım siz kontrollü ekleyin unun kalitesine göre değişiklik gösterebilir.
  • İstediğiniz kek kalıbına katı yağla güzelce ve bolca yağlayıp kek hamurunu dökün.
  • Kek hamurundan biraz ayırın ayırdığımız kek hamuruna 2 yemek kaşığı kakaoyu koyun.
  • Kakaoyu koyunca biraz hamur katılaşıcak ve yüzden 3 yemek kaşığı su ile karıştırın ve kekimizin üzerine dökün.
  • Birtane kaşıkla rastgele karıştırın ve 160 – 170 derece ısıtılmış fırında pişirin ama ilk yarım saat fırının kapağını açmıyoruz güzel kabarması için kekimizi bir çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
  • Çatal temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiştir 10-15 dk soğuduktan sonra kalıptan çıkarabilirsiniz inşallah dener beğenirsiniz şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Pastırmalı Paçanga Böreği (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi

 

Pastırmalı Paçanga Böreği (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt

Kızartmak için;

  • 2 su bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 120 gram pastırma
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biberi
  • 1 adet domates

    Pastırmalı Paçanga Böreği (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce iç harcını hazırlayalım. Biberleri yıkadıktan sonra küçük doğrayalım. Bir tavaya alalım 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yüksek ateşte pişirelim.
  • Geniş bir kaseye alıp soğumaya bırakalım. Soğuyan biberlerin üzerine doğradığımız domates, pastırma ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip karıştıralım.
  • Tuz atmadım çünkü pastırma ve peynirin tuzu yeterli olacaktır. İç harcımız hazır. Yumurta ve sütü iyice çırpalım, ayrı bir tabağa da galeta ununu alalım. 2 su bardağı sıvı yağı tavaya alalım.
  • Börekleri önce sosa sonra galeta ununa bulayıp arkalı önlü kızartalım. Sıcak olarak servis yapalım. İnanılmaz lezzetli oluyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 🤗.

Kaygana Tarifi

 

Kaygana Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (Yumurta ölçüsü büyükse 3 adette kullanılabilir)
  • 1 su bardağı süt
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3-4 dal dereotu
  • 2 dal yeşil soğan
  • Yeterince tuz
  • 1 su bardağı un (Bardak ölçüm 220ml)

    Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak karıştırma kabına yumurta süt alınıp çırpılır.
  • Un, tuz eklenip iyice pürüzsüz olana kadar çırpılır.
  • Yeşillikler ince kıyılır eklenip karıştırılır.
  • Tavaya çok az sıvı yağ koyulur (1,5-2 yemek kaşığı)
  • Hamurdan biraz dökülür ve tavayı sağa sola doğru eğimli hareketler yaparak hamurun tabanını düz bir şekilde yayılmasını sağlayın.
  • Orta ateşte arkalı önlü kızartın (Ben diğer yüzünü çevirirken çok az yine yağ damlattım tavaya)
  • Kızarttığınız kayganaların üzerini kağıt peçete yada bezle örtün bu sayede hem sıcak kalıyor hemde yumuşaklığını koruyor.
  • Hamurunuzu çok fazla tencereye kalın dökmeyin eğer kalın dökerseniz pişirme süresini göz önünde bulundurun. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.

Mor Soğan Turşusu Tarifi

 

Mor Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet mor soğan
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 litrelik kavanozu dolduracak kadar kaynar içme suyu

Not; Tuz ve şeker miktarı damak zevkine göre değişiklik gösterebilir

Mor Soğan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar yarım ay şeklinde kesilir parçalara ayrılır ve kavanoz doldurulur.
  2. Üzerine sirke, şeker ve tuz ilave edilir.
  3. En son kavanoz dolana kadar kaynar içme suyu doldurulur.
  4. 24 saat sonra turşu hazır olacaktır.
  5. Tüketirken buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun.

Dereotlu Fit Pizza Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Fit Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı mavi haşhaş (Olmasa da olur)
  • 2 çorba kaşığı yulaf
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • Aldığı kadar tam buğday unu
  • Dereotu
  • Kekik
  • Tuz

İçi için;

  • Kaşar ve zeytin

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Not: Eğer yoğun olmasını istemiyorsanız bir paket kabartma tozu koyabilirsiniz.

Dereotlu Fit Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için un hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
  2. En son un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamur parçalara bölünür ve istenilen malzemeler içine alınarak şekil verilir.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek susam/çörek otu serpilir.
  5. 180-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

️Not: Oldukça yoğun bir poğaça olduğu için doyurucu olacaktır.

Ebruli Maden Sulu Baton Kek Tarifi

 

Ebruli Maden Sulu Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 şişe sade maden suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • Kakao

Üzeri için;

  • Çikolatalı sos
  • Pudra şekeri vs.

    Ebruli Maden Sulu Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce yumurtaların beyazları ve sarıları birbirinden ayrılır. Beyazları küçük bir çırpma kabında mikserle iyice çırpılır (Kap ters çevrildiğinde dökülmeyecek kıvama gelene kadar)
  • Başka derin bir kapta un, kakao, vanilya ve kabartmalı tozu hariç tüm malzemeler mikserle çırpılır.
  • Sıvılar karıştıktan sonra kakao hariç un, vanilya ve kabartma tozu elenerek kaba ilave edilir tekrar çırpılır.
  • En son yumurta beyazları ilave edilir ve bir spatula yardımı ile kek hamuru ile özdeşleşene kadar aynı yönde karıştırılır.
  • Yağlanmış baton kek kalıbına kek hamurunun 3’de 2’si dökülür. Kalan kek hamuruna istenilen miktarda kakao eklenir ve iyice karıştırılır.
  • Kakaolu kek harcı da kek kalıbına dökülür ve spatula yardımı ile kek kalıbının dibine değdirerek uzunlamasına yılan şeklinde geçilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 ve daha sonra 200 derecelik fırında içi çekene kadar pişirilir (İlk 20-30 dakika kek sönmemesi için fırının kapağı açılmaz, arada bıçak yardımıyla kontrol edilmelidir) afiyet olsun.