Patates Püreli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet iri patlıcan
- 200 – 220 gram dana kıyma
- 1-2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım su bardağı sıcak su
Patates püresi için;
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir tutam karabiber
Salcalı sos için;
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 – 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püreli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve yarım saat tuzlu suda bekletin.
- Ardından bir tepsiye dizin.
- Üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dk yumuşana kadar pişirin.
- Tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğranmış soğan kavurun.
- Kıymayı ekleyip devam kavurun.
- Biberleri, ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.
- Salçaları da ekleyip birlikte kavurmaya devam edin.
- Üzerine suyu ve baharatları ekleyip altını kısın ve 4-5 dk üzeri kapalı pişirin.
- Patlıcanları fırından alıp çatal ile iç malzemesine yer açın ve tuzlayın.
- Kıymalı harcı patlıcanlara doldurun.
- Patates püresi için patatesleri haslayın ve süzün.
- Sıcakken ezin üzerine tereyağ, süt, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın püre haline getirip sıkma torbasına doldurun.
- Püreyi kıymalı harcın üzerine sıkın.
- Sosu için salçayı 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
- Su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp patlıcanların aralarına dökün.
- Son olarak patates püresinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ❤️🤗.
Muhteşem Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 3 su bardağı un
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 300 gram kıyma
- 1 küçük domates
- 2 adet çarliston biber
- 1 kapya biber
- 1 küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
- Bir kaç kaşık kadar su ( yumuşak olsun diye
Muhteşem Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru yoğurup 45 dakika mayalandırıyoruz.
- O esnada sebzeleri minik minik doğrayıp bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz su ile hafif ıslatarak yumuşak bir harç elde ediyoruz.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve uzununa olacak şekilde açıyoruz.
- Tepsiyi sıvıyağla yağlayıp un serpiyoruz, bu şekilde daha güzel oluyor ama dilerseniz yağlı kağıt kullanabilirsiniz.
- Açtığımız hamuru tepsiye uzununa alıp iç harçtan koyup yayıyoruz. Kenarlardan üstüne katlayıp üç kısımları birleştiriyoruz üzerlerine yumurta sarısına sıvı yağ ekleyip sürüyoruz.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından alınca kenarlarına tereyağı sürüp servis ediyoruz.
- Ben iki tepsiyi aynı anda koydum üstü piseni alta alıp yer değiştirerek 😍😋.
Sandwich Ekmekleri (Çocukların Beslenmesi İçin ) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7,5 su bardağı un
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Susam
Sandwich Ekmekleri (Çocukların Beslenmesi İçin ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 paket instant maya, 1 su bardağı ılık su ve 2 yemek kaşığı toz şeker ile mayalandırılır.
- Geniş bir kaba 2 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ alınır üzerine 1 tatlı kaşığı tuz eklenir üzerine kontrollü bir şekilde 7 buçuk su bardağı un eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri strec film ile kapatılarak 30 dk mayalandırılır.
- Mayalanan hamur küçük parçalara ayrılarak şekil verilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Bu ölçüden 30 tane sandviç ekmeği çıkıyor. 3 tepsi olacak şekilde 10′ ar tane yerleştirip üzeri kapatılarak 30 dk tepsi mayası gelmesi beklenir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.
- 175 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dk pişilir.
Hurma Atom Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane cennet hurması
- 1 tane muz
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı süzme bal
- Süslemek için fıstık, ceviz, muz, bal
Hurma Atom Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hurmalar kabukları soyularak çok ezilmeden doğranır.
- İçine bir tane buz küçük küçük doğranıp bir tatlı kaşığı bal ve ceviz içi koyularak karıştırılır.
- Servis edilecek sunum tabaklarına doldurulup üzerlerini fıstık ,ceviz ve muzla süslenir.
- En üstüne bal gezdirilir.
Afiyet olsun.
İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patlıcan
- 4 yemek kaşığı soğan
Köfte için
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sos için
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
İslim Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfte ile başlayalım malzemelerimizin hepsini bir kaba ilave edip bir güzel harmanlayalım ve hemen hemen yarım saat dolapta bekletelim ağzı kapalı bir şekilde.
- Şimdi geriye kaldı patlıcanlarımıza bir patlıcanı 4 dilime ince ince şekilde uzunlamasına dilimliyoruz limonlu tuzlu suda bekletiyoruz patlıcanlarımızı ve sonra tek tek kurulayıp tavamızda az bir yağla kızartıyoruz arkalı önlü.
- En sonunda köfteleri dolaptan çıkartıp ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekli verip kızartılmış patlıcanaları da t şeklinde yapıp ortasına köfteyi koyup kapat, uçları birleştir.
- Birleştirdiğin yeri tepsinin altına getir ki açılmasın, sosu hazırlayıp üzerine dök.
- 180 derece fırında pişir. Yapanlara şimdiden afiyet olsun 🥰💜💗.
Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
Ciğer için;
- 1 kg dana ciğer
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- Kızartmak için sıvı yağ
- 4 orta boy patates
Soğan salatası için;
- 4 küçük boy soğan
- 1 tutam maydanoz
- Limon
- Tuz
Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ciğer küp küp doğranarak süzgeç ile iyice süzülmesi sağlanır.
- Üzerine 2 yemek kaşığı un tuz ve baharatlar eklenir karıştırılır.
- Önce patatesler küp küp doğranarak kızartılır.
- Sonrasında ciğerler yağda kızartılır, 5 dk kadar sonra tekrar 1 yemek kaşığı un ile karıştırılıp kızartma işlemi tekrar yapılır.
- Soğan salatası için soğanlar yuvarlak şekilde doğranır üzerine 1 yemek kaşığı tuz atılarak ovulur ve iyice yıkanır acısını tamamen alıyor.
- Üzerine 1 demet maydanoz doğranır, 1 çay kaşığı tuz ve limon eklenir ve karıştırılır.
- Sonra servis tabağına kenarlara patatesler ortaya ciğerler en içe de soğan salatası gelecek şekilde servis yapıyoruz.
Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 dilim bal kabağı
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 küçük diş sarımsak
- 1 küçük boy havuç
- 4 su bardağı su (et suyu, sebze suyu tercih edilebilir)
- 2 çorba kaşığı krema
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, zerdeçal
- Tarçın (eklemeyebilirsiniz)
- Zeytinyağı
Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Büyük dilim halindeki kabakları üzerini zeytinyağı, tuz ve karabiber ile önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 35-40 dk (çatal batırarak pişmesini kontrol edebilirsiniz) pişirin.
- Bir tencereye 4 kaşık sıvı yağ alıp tencere ısınınca küçük küp doğranmış havuçları, soğanı, sarımsağı ekleyin.
- Soğanlar şeffaflaşıp, havuçlar yumuşayınca baharat ve fırınlanmış kabakları büyük küpler halinde ekleyin kaynar suyu ekleyip 15 dakika kadar pişirin.
- Blender yardımı ile pürüzsüz kıvama getirin tercihe bağlı krema ekleyebilirsiniz.
- Sıcak servis ediniz. Servis esnasında kremayı üzerine gezdirebilir, kabak çekirdeği, kruton ekmekle servis edebilirsiniz.
Kalıpta Bisküvili Kakaolu Puding Tarifi İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 8 adet petibör bisküvi
Kalıpta Bisküvili Kakaolu Puding Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kakaolu puding için, süt, kakao, şeker ve unu tencereye alarak çırpalım.
- Daha sonra tahta kaşık ile karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Muhallebimizi ocaktan alıp üzerine vanilya ve tereyağı ekleyip karıştıralım.
- Petibör bisküvileri kıralım.
- Kakaolu pudingi puding kalıbına yarısına kadar koyalım.
- Üzerine kırdığımız bisküviyi ekleyelim, geri üzerine puding dökelim ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Soğuyan pudingi kalıptan çıkararak üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
Pratik Ekmekli Pizza Tarifi İçin Malzemeler
- 9 dilim ekmek (bayat da olabilir)
- 3 büyük diş sarımsak
- 1 tatlı sivri biber
- 2-3 dal taze soğan
- 1 tatlı kaşığı zeytin yağı
- 2 yumurta
- Az beyaz peynir
- 9 dilim tost peyniri
- Tuz (peynirin tuzuna göre)
- Karabiber, toz biber ve bol kekik
Pratik Ekmekli Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün sebzeler çok ince ve küçük doğranır bir kaba alınır sarımsak ezilir ve zeytin yağı da katılır.
- Peyniri çatal ile ezelim ve sebzelere ekleyelim.
- Yumurtaları çırpalım ve baharatlarla karıştırıp sebzelere ekleyelim.
- Bir yağlı kağıt serili fırın tepsisine ekmekleri dizelim ve bu sebze karışımı ekmeklere bölüştürelim.
- Sebzelerin üzerine bir tost peynir dilimi koyalım üzerine kekik serpelim.
- Fırını 200ºc ısıtalım ve tepsiyi içine sürelim üzeri kızarana kadar pişirelim. (bende 8-9 dakika sürdü, her fırın değişiklik göstere bilir ).
Islak Kurabiye (Browni Tadında Enfess) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı yağ
Şerbeti için;
- 1.5 su bardağından 2 parmak fazla şeker
- 2 su bardağı su
Islak Kurabiye (Browni Tadında Enfess) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ile suyu bir tencereye koyup 10 dk boyunca kaynatın.
- Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın ( birbirine özdeşleşsin). Yapı ekleyin. İçine kakaoyuda ekleyin ve kaşık yardımıyla karıştırın.
- Sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin (not: 2,5 su bardağı un tam ölçüdür. Hamur zaten yapışkan bir hamur olacak. Sakın paniğe kapılıp fazla un koymayın).
- Hamuru 10 dk dolapta bekletin.
- Sonra yuvarlatıp hafif bastırarak şekil verin.
- Önceden ısıtılmış 180°lik fırında 18 dk boyunca pişirin.
- Kurabiyeler fırından çıktığı gibi ılık şerbetimizin içine batırıp hindistan cevizine bulayın. Ve ıslak browni kurabiyeniz hazır. Afiyet olsun😇😇.
Puding Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 paket çikolatalı puding (toz halinde)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından biraz fazla un
Puding Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, çikolatalı toz halinde puding ve diğer tüm malzemeler bir kapta kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur.
- 1 su bardağı unu ekledikten sonra kalanını kontrollü eklemenizi tavsiye ederim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp önce top top şekil verilir. Sonra üzerine çatalla hafif bastırılarak şekil tamamlanır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirilir. Afiyet olsun 🍪.
Çikolatalı Çilekli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bir fiske tuz
Pastacı kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket sade kremşanti
Üzeri için;
- 1 paket kakaolu şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
Ganajı için;
- 1 paket krema
- 200 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı nutella
İçi ve üzeri için;
- Çilek
- Damla çikolata
Çikolatalı Çilekli Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta beyazlarını şeker ve çok az tuz ile çırpalım beyaz köpük kıvamı almalı.
- Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpalım suyu çırparken yavaş yavaş ekleyelim. Yumurta pişmesin.
- Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
- En son kalan yumurta karışımını ekleyelim. Çırpmadan spatula yardımıyla nazikçe alttan yukarı doğru karıştıralım.
- Kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplayalım. Kek harcını dökelim. Önceden ısınmış 175 derece fırında pişirelim.
- Pastacı kreması için şanti ve tereyağı harici tüm malzemeleri ekleyip çırpalım.
- Tencerenin altını açalım durmadan karıştıralım. Kaynayınca tereyağını ekleyelim.
- Karıştırıp altını kapatalım ve ılımasını bekleyelim. Ilıyan kremaya şantiyi ilave edip biraz çırpalım.
- Ganaj için kremayı kaynatıp altını kapatalım. İçerisine çikolataları ekleyelim. Eriyene kadar karıştıralım ve ılıtalım.
- Üzerinde kullanacağımız kakaolu şantiyi sütle çırpalım ve dolaba kaldıralım.
- Soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölelim. Keki biraz sütle ıslatalım.
- Üzerine pastacı kremasının yarısını yayalım. Çilekleri ve çikolatayı ekleyelim. Kalan yarısını üzerine yayalım.
- Kekin yarısını üzerine kapatalım. Keki sütle ıslatalım. Biraz bekledikten sonra krem şantiyle pastamızı kaplayalım.
- Pastayı bir ızgara üzerine alalım. Üzerine ganajını dökelim. Dolapta 1 saat dinlendirelim. Üzerini süsleyelim. 1 gece önceden yaparsak daha lezzetli olacaktır. 🤗.