8 Kasım 2021 Pazartesi

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gram margarin veya tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri (Türk kahvesi fincanı)
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kabartma tozu ve vanilya
  • Un

Elma dolgusu için;

  • 6 tane elma
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 kabuk tarçın
  • 1/2 (yarım) limon

    Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce iç dolgusunu yapalım. Elmaları soyup iç cekirdeklerinden arındıralım.
  • İri iri doğrayıp 2 su bardağı su olan tencereye koyup ocakta kaynatalım.
  • İyice yumuşayınca ocaktan alalım.
  • Tel süzgeçten geçirelim ve tencereye tekrar alalım.
  • Şekeri ve kabuk tarçın ekleyip suyunu sekip koyulaşana kadar pişirelim.
  • Arada karıştırmayı unutmayalım.
  • Koyulaşınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Lütfen çok katılaşmasını beklemeyin. Çünkü soğuma aşamasında da koyulaşma devam edecektir.
  • Hamuru için; Margarini oda ısısında yumuşak bir hal alana kadar bekleyelim.
  • İçine şekeri koyup iyice karıştıralım.
  • Yoğurt yumurta ekleyip karıştıralım.
  • Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Tezgaha az un serpelim ve hamurun üzerine yağlı kağıt kapatarak merdane yardımı ile açalım.
  • Bir bardak yardımı ile yuvarlaklar yapalım.
  • Soğuyan elmalı dolgudan alıp hamurların içine koyalım ve ikiye kapatalım.Kenarlarına bastırmaya gerek yok.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • 180 derecede üzenleri hafif kızarmaya başlayınca alalım.
  • Üzerine soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpip servis yapın.
  • Afiyet ve şifa ile kalın 🍃💕.

Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi

 

Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

Marine sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kg tavuk kanat

Patatesler için;

  • 5 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

    Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mangal tadında fırında tavuk kanat ve patates tarifi için; ilk olarak tavuk kanatlarını güzelce yıkayıp, iyice suyunu süzdürelim.
  • Patateslerin kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.
  • Tavuk kanatları bir kabın içerisine alalım ve baharatlarını ve sarımsağı da ezip ekleyelim.
  • Ardından güzelce elimizle karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsimize kanatları yan yana yerleştirelim.
  • Patatesleri de soyup dilimledikten sonra bir kap içerisine alalım.
  • Tuzlayıp yağlayarak karıştıralım ve onları da tavukların yanına yerleştirip, önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında tavuk ve patatesler kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Afiyet olsun☺️

Mayasız Lokmalık Mini Poğaça Tarifi

 Mayasız Lokmalık Mini Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;


100 gr tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1 çay bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta akı

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un

İç harcı için;


2 adet büyük boy patates

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kuru nane

Üzeri için;


1 adet yumurta sarısı

Susam

Çörek otu

Mayasız Lokmalık Mini Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için kabuklarını soyduğumuz patatesleri küp küp doğrayalım ve tencereye alalım.
  2. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
  3. 10-15 dakika sonra yumuşayan patatesleri süzgeçten geçirelim ve kaseye aktaralım.
  4. Üzerine tuz, pul biber, nane ve karabiberi ekleyerek ezici yardımı ile patatesleri ezelim. Baharatlarla güzelce harmanlanan ç harcımızı kenara alarak bekletelim.
  5. Hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta akı, yoğurt ve sıvı yağı alarak karıştıralım.
  6. Ardından un, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  7. Ardından hamurumuzu 30 eşit parçaya bölerek elimizle yuvarlayalım ve beze haline getirelim.
  8. Bezelerimizi avuç içerisinde açalım ve soğuyan patatesli harcımızdan 1 çay kaşığı kadar koyarak hamurumuzu ortada birleştirelim ve elimizle yuvarlayalım, fırın tepsisine yerleştirelim. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.
  9. Bir fırça yardımıyla ayırdığımız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürelim.
  10. Daha sonra üzerlerine çörekotu ve susam serpiştirelim.
  11. Hazırladığımız poğaçalarımızı ısıttığımız 175°C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
  12. Pişen lokmalık poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Poğaça Tarifi

 

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek)
  • 7 çorba kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 küçük paket yaş maya veya 1.5 paket maya
  • Alabildiği kadar un (ben 12 su bardağı un kullandım ama yavaş yavaş koyun)

Arası için;

  • İsteğe göre beyaz peynir

    Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Poğaçanın hamuru için su, süt, sıvı yağ, yumurtanın beyazı, toz şeker, mayayı, ununu azar azar ilave ediniz kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp üzerini streç folyo ile kapatın sonra sıcak tutacak kalın bir bez örtü ile iyice örtün ve kabarmasını bekleyin.
  • Hamurunuzu yumurtadan büyük bezeler yapın, bezeleri eliniz ile uzunlamasına açın arasına beyaz peynir yerleştirip kapatın .
  • Uzunlamasına şekil verin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Üzerine temiz bir bez örtüp 25 dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlendirmiş olan poğaçalara yumurtanın sarısını sürün önceden ısıtılmış 200° fırında pişirin.
  • Benimkiler 18 dakika felan o surede pişti fakat siz poğaçaların pişme durumuna göre takip edin.
  • Şimdiden yapan deneyecek olan herkeze afiyet olsun.

Patates Püreli Karnıyarık Tarifi

 

Patates Püreli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet iri patlıcan
  • 200 – 220 gram dana kıyma
  • 1-2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım su bardağı sıcak su

Patates püresi için;

  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber

Salcalı sos için;

  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 – 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

    Patates Püreli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve yarım saat tuzlu suda bekletin.
  • Ardından bir tepsiye dizin.
  • Üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dk yumuşana kadar pişirin.
  • Tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğranmış soğan kavurun.
  • Kıymayı ekleyip devam kavurun.
  • Biberleri, ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.
  • Salçaları da ekleyip birlikte kavurmaya devam edin.
  • Üzerine suyu ve baharatları ekleyip altını kısın ve 4-5 dk üzeri kapalı pişirin.
  • Patlıcanları fırından alıp çatal ile iç malzemesine yer açın ve tuzlayın.
  • Kıymalı harcı patlıcanlara doldurun.
  • Patates püresi için patatesleri haslayın ve süzün.
  • Sıcakken ezin üzerine tereyağ, süt, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın püre haline getirip sıkma torbasına doldurun.
  • Püreyi kıymalı harcın üzerine sıkın.
  • Sosu için salçayı 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
  • Su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp patlıcanların aralarına dökün.
  • Son olarak patates püresinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ❤️🤗.

7 Kasım 2021 Pazar

Muhteşem Kıymalı Pide Tarifi

 

Muhteşem Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 3 su bardağı un
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 küçük domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 kapya biber
  • 1 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
  • Bir kaç kaşık kadar su ( yumuşak olsun diye

    Muhteşem Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yoğurup 45 dakika mayalandırıyoruz.
  • O esnada sebzeleri minik minik doğrayıp bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz su ile hafif ıslatarak yumuşak bir harç elde ediyoruz.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve uzununa olacak şekilde açıyoruz.
  • Tepsiyi sıvıyağla yağlayıp un serpiyoruz, bu şekilde daha güzel oluyor ama dilerseniz yağlı kağıt kullanabilirsiniz.
  • Açtığımız hamuru tepsiye uzununa alıp iç harçtan koyup yayıyoruz. Kenarlardan üstüne katlayıp üç kısımları birleştiriyoruz üzerlerine yumurta sarısına sıvı yağ ekleyip sürüyoruz.
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından alınca kenarlarına tereyağı sürüp servis ediyoruz.
  • Ben iki tepsiyi aynı anda koydum üstü piseni alta alıp yer değiştirerek 😍😋.

Sandwich Ekmekleri (Çocukların Beslenmesi İçin ) Tarifi

 

Sandwich Ekmekleri (Çocukların Beslenmesi İçin ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7,5 su bardağı un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Sandwich Ekmekleri (Çocukların Beslenmesi İçin ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 paket instant maya, 1 su bardağı ılık su ve 2 yemek kaşığı toz şeker ile mayalandırılır.
  • Geniş bir kaba 2 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ alınır üzerine 1 tatlı kaşığı tuz eklenir üzerine kontrollü bir şekilde 7 buçuk su bardağı un eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri strec film ile kapatılarak 30 dk mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur küçük parçalara ayrılarak şekil verilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Bu ölçüden 30 tane sandviç ekmeği çıkıyor. 3 tepsi olacak şekilde 10′ ar tane yerleştirip üzeri kapatılarak 30 dk tepsi mayası gelmesi beklenir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.
  • 175 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dk pişilir.

Hurma Atom Tarifi

 

Hurma Atom Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane cennet hurması
  • 1 tane muz
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı süzme bal
  • Süslemek için fıstık, ceviz, muz, bal

    Hurma Atom Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hurmalar kabukları soyularak çok ezilmeden doğranır.
  • İçine bir tane buz küçük küçük doğranıp bir tatlı kaşığı bal ve ceviz içi koyularak karıştırılır.
  • Servis edilecek sunum tabaklarına doldurulup üzerlerini fıstık ,ceviz ve muzla süslenir.
  • En üstüne bal gezdirilir.
  • Afiyet olsun.

İslim Kebabı Tarifi

 

İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 4 yemek kaşığı soğan

Köfte için

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos için

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    İslim Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köfte ile başlayalım malzemelerimizin hepsini bir kaba ilave edip bir güzel harmanlayalım ve hemen hemen yarım saat dolapta bekletelim ağzı kapalı bir şekilde.
  • Şimdi geriye kaldı patlıcanlarımıza bir patlıcanı 4 dilime ince ince şekilde uzunlamasına dilimliyoruz limonlu tuzlu suda bekletiyoruz patlıcanlarımızı ve sonra tek tek kurulayıp tavamızda az bir yağla kızartıyoruz arkalı önlü.
  • En sonunda köfteleri dolaptan çıkartıp ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekli verip kızartılmış patlıcanaları da t şeklinde yapıp ortasına köfteyi koyup kapat, uçları birleştir.
  • Birleştirdiğin yeri tepsinin altına getir ki açılmasın, sosu hazırlayıp üzerine dök.
  • 180 derece fırında pişir. Yapanlara şimdiden afiyet olsun 🥰💜💗.

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

Ciğer için;

  • 1 kg dana ciğer
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 4 orta boy patates

Soğan salatası için;

  • 4 küçük boy soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Limon
  • Tuz

    Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ciğer küp küp doğranarak süzgeç ile iyice süzülmesi sağlanır.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı un tuz ve baharatlar eklenir karıştırılır.
  • Önce patatesler küp küp doğranarak kızartılır.
  • Sonrasında ciğerler yağda kızartılır, 5 dk kadar sonra tekrar 1 yemek kaşığı un ile karıştırılıp kızartma işlemi tekrar yapılır.
  • Soğan salatası için soğanlar yuvarlak şekilde doğranır üzerine 1 yemek kaşığı tuz atılarak ovulur ve iyice yıkanır acısını tamamen alıyor.
  • Üzerine 1 demet maydanoz doğranır, 1 çay kaşığı tuz ve limon eklenir ve karıştırılır.
  • Sonra servis tabağına kenarlara patatesler ortaya ciğerler en içe de soğan salatası gelecek şekilde servis yapıyoruz.

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim bal kabağı
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 1 küçük boy havuç
  • 4 su bardağı su (et suyu, sebze suyu tercih edilebilir)
  • 2 çorba kaşığı krema
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, zerdeçal
  • Tarçın (eklemeyebilirsiniz)
  • Zeytinyağı

    Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Büyük dilim halindeki kabakları üzerini zeytinyağı, tuz ve karabiber ile önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 35-40 dk (çatal batırarak pişmesini kontrol edebilirsiniz) pişirin.
  • Bir tencereye 4 kaşık sıvı yağ alıp tencere ısınınca küçük küp doğranmış havuçları, soğanı, sarımsağı ekleyin.
  • Soğanlar şeffaflaşıp, havuçlar yumuşayınca baharat ve fırınlanmış kabakları büyük küpler halinde ekleyin kaynar suyu ekleyip 15 dakika kadar pişirin.
  • Blender yardımı ile pürüzsüz kıvama getirin tercihe bağlı krema ekleyebilirsiniz.
  • Sıcak servis ediniz. Servis esnasında kremayı üzerine gezdirebilir, kabak çekirdeği, kruton ekmekle servis edebilirsiniz.

Kalıpta Bisküvili Kakaolu Puding Tarifi

 

Kalıpta Bisküvili Kakaolu Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 8 adet petibör bisküvi

    Kalıpta Bisküvili Kakaolu Puding Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kakaolu puding için, süt, kakao, şeker ve unu tencereye alarak çırpalım.
  • Daha sonra tahta kaşık ile karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  • Muhallebimizi ocaktan alıp üzerine vanilya ve tereyağı ekleyip karıştıralım.
  • Petibör bisküvileri kıralım.
  • Kakaolu pudingi puding kalıbına yarısına kadar koyalım.
  • Üzerine kırdığımız bisküviyi ekleyelim, geri üzerine puding dökelim ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan pudingi kalıptan çıkararak üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

Pratik Ekmekli Pizza Tarifi

 

Pratik Ekmekli Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 dilim ekmek (bayat da olabilir)
  • 3 büyük diş sarımsak
  • 1 tatlı sivri biber
  • 2-3 dal taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı zeytin yağı
  • 2 yumurta
  • Az beyaz peynir
  • 9 dilim tost peyniri
  • Tuz (peynirin tuzuna göre)
  • Karabiber, toz biber ve bol kekik

    Pratik Ekmekli Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün sebzeler çok ince ve küçük doğranır bir kaba alınır sarımsak ezilir ve zeytin yağı da katılır.
  • Peyniri çatal ile ezelim ve sebzelere ekleyelim.
  • Yumurtaları çırpalım ve baharatlarla karıştırıp sebzelere ekleyelim.
  • Bir yağlı kağıt serili fırın tepsisine ekmekleri dizelim ve bu sebze karışımı ekmeklere bölüştürelim.
  • Sebzelerin üzerine bir tost peynir dilimi koyalım üzerine kekik serpelim.
  • Fırını 200ºc ısıtalım ve tepsiyi içine sürelim üzeri kızarana kadar pişirelim. (bende 8-9 dakika sürdü, her fırın değişiklik göstere bilir ).