8 Kasım 2021 Pazartesi

Tavuk Köfte Tarifi

 

Tavuk Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 8-10 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 7-8 dal maydanoz
  • Yarım kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı köri

Kızartmak için;

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

    Tavuk Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu, yumurtayı, soğan, sarımsak, kapya biber ve maydanozu robottan geçirin (Benim taze maydanozum kalmamıştı buzluktan hazır ince kıyılmış maydanoz ilave sonra ilave ettim)
  • Derin bir kaba alınır, üzerine salca, galeta unu ekleyip yoğurun.
  • Elinize yapışan bir kıvam oluyor ama merak etmeyin elinizi ıslatarak kolayca sekil verebilirsiniz.
  • Köfte harcını zamanınız varsa yarım saat buzdolabında bekletin, kendini çekince daha kolay sekil verebilirsiniz.
  • Dinlenen harçtan parçalar alıp istediğiniz sekil verebilirsiniz.
  • Tavada sıvı yağını kızdırın, dereceyi biraz düşürün ve köfteleri arkalı önlü kızartıp servis edin. Afiyet olsun ❤️🤗.

Meşhur Antalya Piyazı (Sosuna Bayılacaksınız) Tarifi

 

Meşhur Antalya Piyazı (Sosuna Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi haşlanmış kuru fasulye
  • 1 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 2 tane sivri biber
  • 1 küçük demet maydanoz
  • 2 tane haşlanmış yumurta

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz

    Meşhur Antalya Piyazı (Sosuna Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeyi ıslayıp haşlayalım. Ben ispir fasulyesi kullandım.
  • Domatesi ,soğanı ,sivri biberi, maydanozu incecik doğrayalım.
  • Yumurtaları haşlayıp dilimleyelim.
  • Sosu için tüm malzemeleri homojen bir karışım olana kadar çırpalım.
  • Ben görsellik açısından katman katman sebzeleri ekledim.Siz tamamını karıştırıp sosu üzerine gezdirebilirsiniz.
  • En alt kata fasulyeyi biraz tuzlayıp yerleştirdim.
  • Sosun yarısını üzerine gezdirdim.
  • Soğanı ,domatesi ,biberleri ve en son maydanozu koydum.
  • En üste yine sos gezdirdim. Deneyenlere afiyet şifa olsun 🌺.

Nutella Dolgulu Kuru Pasta Tarifi

 

Nutella Dolgulu Kuru Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 5 su bardağı un (Kontrollü)
  • 3 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 3 yemek kaşığı fındık
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Çok az tuz bir çimdik

Üzeri için;

  • Nutella
  • Hindistan cevizi

    Nutella Dolgulu Kuru Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derince bir kaba önce sıvı karışımları koyup yumurtayı ilave edip karıştırın sonra un hariç tüm malzemeleri koyup tekrar karıştırın ürünler iyice karışmış olsun.
  • En son unu ilave edelim kontrollü bir şekilde kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. On dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ufak elma büyüklüğünde parçalar koparıp sandal yada pide şeklinde içi çukur olacak şekilde şekil verelim.
  • Tüm hamurları bu şekilde yaptıktan sonra fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış fırında (180 derecede) kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Pişirme işlemi bitince soğumaya bırakın ve en son çukur olan kısımlara nutella dolduralım üzerine de hindistan cevizi serpiştirin. Kuru pastamız servise hazır afiyet olsun. Kanalıma abone olup beni desteklerseniz sevinirim.
  • Not: Ürünlerin oda ısısında olması en iyi sonucu verir. Un ilavesini kontrollü bir şekilde yapalım. Şekil verirken hamurun derinliği biraz olsun kabarma payını hesap edelim fazla derin yapmazsak fırından düz çıkar oda pek işimize gelmez. Kakaolu yerine sade yapabilirsiniz. İçerisine nutella yerine reçel jöle veya marmelat koyabilirsiniz.

Enfes Zeytinyağlı Kıvırcık Lahana Sarması (Wirsing) Tarifi

 

Enfes Zeytinyağlı Kıvırcık Lahana Sarması (Wirsing) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kıvırcık lahana (Wirsing)

İç harcımız için

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy kuru soğan (Rendelenmiş)
  • 100 gram yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber tozu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı kuru maydanoz (Tazede olabilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 domates (Rendelenmiş olacak)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (Sıvı yağda olabilir)
  • 3 yemek kaşığı su

    Enfes Zeytinyağlı Kıvırcık Lahana Sarması (Wirsing) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce lahanamızın yapraklarını ayırıp, güzelce yıkıyoruz.
  • Büyük bir tencerede bolca suyumuzu kaynatıyoruz ve yapraklarımızı yaklaşık 1 – 2 dakika haşlayıp bir tepsiye alıyoruz.
  • Diğer yandan iç harcımız için; tüm malzemelerimizi karıştırıp yoğuruyoruz.
  • Haşlanmış lahana yapraklarımızın ortasında olan kalın damarını kesip iki yaprak elde ediyoruz.
  • Yapraklarımızı iç harcıyla sarıp tenceremize yerleştiriyoruz.
  • Bu işlemi bitirdikten sonra, ilk önce yüksek ateşte 5 dakika pişiriyoruz.
  • Ocağımızın ısısını orta ateşe alıp bir tatlı kaşığı tuzumuzuda ilave edip ve sarmalarımızın üzerine bir tabak kapatıp, yaklaşık 20 dakika pişirmeye devam ediyoruz.
  • Pirinçlerin şiştiğini görürsek sarmamız hazır demektir.
  • Üzerine yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Kahvaltılık Patlıcan Kızartma Tarifi

 

Kahvaltılık Patlıcan Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz

    Kahvaltılık Patlıcan Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri küçük küçük doğrayalım.
  • Öncelikle patlıcanları yağımıza atalım.
  • Kızarmaya yakın domates ve biberleride atıp kızartalım 🎉 Şimdiden afiyet olsun 🎈

Balkabağı Çorbası (+6) Tarifi

 

Balkabağı Çorbası (+6) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/3 dilim balkabağı
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • Su
  • Zeytinyağı

    Balkabağı Çorbası (+6) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sebze haşlamanın sağlıklı yolu buharda haşlama olduğu için balkabağını ufak ufak doğrayarak, buharda haşlama aparatına ya da tel süzgece koyup içerisinde su kaynayan tencereye koyuyoruz ve kapağı kapatıyoruz.
  • Farklı bir yerde yıkadığımız pirinci haşlıyoruz. 1 su bardağına yakın su ile haşlayabilirsiniz. Yine de pirincinizin yumuşaklığını kontrol ederek ocaktan alın bebişinize sert gelmesin 😊.
  • Haşlanan balkabağı ve pirinci ister çatalla isterseniz blender kullanarak püre haline getiriyoruz. Kontrollü şekilde üzerine istediğiniz kıvama gelecek kadar balkabağını haşlamış olduğunuz sudan ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Çorbayı kaseye aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirip güzelce karıştırıp ılındığında bebişinize yedirebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun 😋.

Çikolatalı Kolay Suffle Tarifi

 

Çikolatalı Kolay Suffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3/2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket bitter çikolata

    Çikolatalı Kolay Suffle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 2 adet yumurtayı çırpma kabına alıp şekeri ekleyip köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Kakao, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Hamuru suffle kaplarına 3/2 boşluk kalacak şekilde boşaltıyoruz ve her birinin üzerine isteğe göre bitter çikolata koyuyoruz.
  • Daha sonra sufflelerimizi tencereye alıp yarısına gelecek şekilde sıcak su ekliyoruz.
  • Yüksek ateşte kapağı açık şekilde 3 dakika pişiriyoruz. 3 dakikadan sonra ocağın altını kısıp 7 dakika daha pişiriyoruz vee sufflelerimiz hazıııır😋

Süslü Islak Kek Mükemmel Lezzet Tarifi

 

Süslü Islak Kek Mükemmel Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak şeker
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 bardak un kıvamını kendiniz ayarlayın

    Süslü Islak Kek Mükemmel Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Sütü yağı ilave edip içinden yarım bardak kenara ayırın.
  • Vanilya kabartma tozu kakao unu eleyin.
  • Üzerine ekleyip çırpma teli ile karıştırıp borcama dökün.
  • 180 derecelik fırında yarım saat pişirin kurdan testi yapıp çıkarın.
  • Kenara ayırdığımız yarım bardak sıvı kek harcının içine 1 bardak süt ekleyip ocakta kaynatın (Böylelikle çiğ yumurta kokusu gelmeyecektir)
  • Fırından çıkardığımız ilk sıcaklığını atan kekin üzerine dökün. Soğuyan keki önce kare kare sonra çapraz kesip süsleyin.
  • Daha sonra kahvaltılık çikolata ,fıstık ezmesi veya lotusu benmari usulü eritip sıkma torbasına koyup kestiğimiz kekin üzerinde dalga dalga çizin.
  • Sonra kürdan yardımı ile en baştan sona doğru verecek bir şekilde çizin. Afiyet olsun.

Sosisli Patates Sote Tarifi

 

Sosisli Patates Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 2 uzun sosis
  • 1 kapya biber
  • 1 büyük charliston biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Sosisli Patates Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patenleri soyup minik küpler halinde doğrayalım ve tuzlayalım. Kızgın yağa atalım.
  • Onlar kızarırken sosisleri ince halka şeklinde doğrayalım. Biberleri de küp şeklinde doğrayalım.
  • Biberleri bir tavaya alalım 2 kaşık sıvı yağ ile kavuralım.
  • Kızarmaya başlayınca sosisi ekleyelim 3-4 dakikada birlikte soteleyelim. Ocağı kapatalım.
  • Kızaran patatesleri ekleyip sosis sote ile harmanlayalım. Servis tabağına alıp afiyetle yiyebiliriz 🤗 deneyecek olanlara kolay gelsin, afiyet olsun 💐

Arpacık Soğanlı Patates Yemeği Tarifi

 

Arpacık Soğanlı Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane tavuk göğsü
  • 3 tane patates
  • 1 tane havuç
  • 1 kase arpacık soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası (Domates salçasıda olur)
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber kırmızı toz biber pulbiber kekik
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz

    Arpacık Soğanlı Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak etimizi iri doğrayalım, tencereye 1 yemek kaşığı yağı koyalım etimizi beyazlaşana kadar pişirelim.
  • Soğanımızı ve sarımsağımızı koyalım birazda öyle kavrulsun, kapağı kapatalım, altını karıştıralım bir taraftan patatesleri doğrayalım havuçlarıda doğrayalım.
  • İstediğiniz şekil doğraya bilirsiniz tencereye ekleyelim iyice kavrulsun sonra baharatları tuzu salçayı koyalım 3 şu bardağı kadarda şu koyalım pişmeye bırakalım patatesler ve havuç piştiğinde altını kapatalım.
  • Son olarak maydanozu doğrayıp tencereye ekleyelim 1-2 kez karıştıralım servise hazır afiyet olsun.

Süt Şerbetli Haşhaşlı Kek Tarifi

 

Süt Şerbetli Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşiği süt
  • 3 yemek kaşiğı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşıği haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • İsteğe bağlı vanilin
  • Üzeri için hindistan cevizi

    Süt Şerbetli Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlamak için sıcak sütün içine şekeri ekleyerek eriyene kadar karıştıralım. Kenarda soğumaya bırakalım.
  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar 5 dakika çırpalım.
  • Süt ve sıvı yağı da ekleyerek karıştıralım ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek homojen bir kıvama gelene kadar çırpalım.
  • 20×20 ölçüde bir kabı yağlayalım ve kek harcımızı dökelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız keki 5 dakika dinlendirdikten sonra soğuyan şerbeti üzerine dökelim ve dilimleyelim.
  • Şerbeti iyice çektikten sonra üzerine hindistan cevizini dökelim ve buzdolabında soğumaya bırakalım. Afiyet olsun. 🥥.

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi

 



Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket sade petibör
  • 1 paket kakaolu petibör
  • 1 litre süt
  • 125 gram terayağı veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 vanilya

Üzeri için;

  • Biskivi 

    Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağımızı tencereye alıyoruz eritip üzerine ünü ekleyip kavuruyoruz. Sonra şekeri ekleyip kavuruyoruz.
  • Sütü ekleyip kısık ateşte muhallebi kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • Ocak’tan alıp biraz soğuduktan sonra vanilya ekleyip kıvam alması için 5 dakika mikserde çırpıyoruz.
  • Uygun bir borcama sade bisküvi diziyoruz üstüne karışımdan 2-3 kepçe döküyoruz ve tabanı düzeltiyoruz.
  • Sonrasında kakaolu dizip karışım bu 4 kat olana kadar yapıyoruz en üste muhallebi döküyoruz.
  • Üstüne kalan bisküvileri rondodan geçirip döküyoruz.
  • Dolaba atıp 4-5 saat donmasını bekliyoruz. Sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Patates Püreli Kabak Tarifi

 

Patates Püreli Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 125 gram kaşar

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peynir
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yağlı kağıt üzeri için galeta unu

    Patates Püreli Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates haşlanır ve ezilir.
  • Sıvıyağda öldürdüğümüz soğana patates eklenir ve karıştırılır.
  • Sonra maydanoz, karabiber, tuz ve küp küp doğranmış kaşar eklenip iyice harmanlanır.
  • Kabaklar ince ince uzun şekilde dilimlenir.
  • Fırın tepsisi yağlanır ve galata unu serpiştirilir. Kabaklar dizilir. 15-20 dakika yumuşayana kadar fırınlanır.
  • Kabakların içine patatesli harç konur ve sarılır.
  • Borcama dizilir. Kaşar rendesi eklenir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına konur.
  • Kaşar eriyene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.