10 Dakikada Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağından bir parmak az sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1.5 su bardağı un
Pişirirken kullanmak için
- Sıvı yağ
10 Dakikada Kaşık Dökmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kaba 2 yumurtayı 1 tatlı kaşığı tuzu 1 paket kabartma tozunu ve 1 çay bardağından bir parmak az sıvı yağı alın.
- Kuru malzemeler yumurta ve tuzla karışana kadar karışımı hızlıca çırpın.
- Ardından 1 su bardağı yoğurdu ilave edip malzemeleri çırpmaya devam edin. Yoğurdu eklerken fazla suyundan almamaya çalışın.
- Tüm malzemeler pürüzsüz bir kıvam alınca 1. 5 su bardağı unu azar azar karışımı çırparken ekleyin. Un da tüm malzemelere karıştıktan sonra pürüzsüz kıvama gelen kaşık dökmesi balon çırpıcınıza videoda gözüktüğü gibi takılmalı.
- Son adım olarak yanmaz yapışmaz krep tavasına çok az sıvı yağ dökün. Sıvı yağı da fırça yardımıyla tavanın tüm tabanına dağıtın.
- Yağı bu adımda fazla eklerseniz kaşık dökmesi çabuk kızaracak içi çiğ kalacaktır. Aynı şekilde kaşık dökmesinin çiğ kalmaması için ocağın altını da çok açmayın.
- Hamurdan 1 er yemek kaşığı alıp tavaya dökün.
- Kaşıkla alacağınız hamurun miktarını da fazla tutmamaya çalışın. Fazla hamur içinin çiğ kalmasına sebebiyet verebilir.
- Bir spatula yardımıyla kaşık dökmelerini kontrol edip tavadan çıktığı anda ters çevirin. Eğer yanmaz yapışmaz krep tavası kullanmıyorsanız tavanızıda ki yağ bittikçe azar azar ekleyip fırçayla dağıtmayı unutmayın.
- Sadece 5 dakikada hazırlayıp hemen pişireceğiniz pofuduk mu pofuduk kaşık dökmeleri hazır. Sizlerle daha fazla tarif paylaşmam için kanalıma abone olmayı videoyu beğenmeyi ve değerli yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın. Deneyenlere de şimdiden afiyet olsun.