25 Aralık 2021 Cumartesi

Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi

 

Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 litre su
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

    Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye 1. 5 litre kadar kaynamış suyu alalım içine tuz atıp önce erişteyi ilave edelim ve biraz kaynatalım.
  • Ardından haşlanmış olan nohutu, yeşil mercimeği de ilave edip kaynatmaya devam edelim.
  • Bir yandan terbiyesi için olan malzemeleri çırpıcıyla güzelce karıştırıp çorbanın suyundan azar azar koyarak terbiyesini açalım. (Kesilmemesi için)
  • Hazırlanan terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş döküp bir yandan karıştıralım (Kaynanana kadar karıştırmaya devam edelim çorba kesilmesin)
  • Sosu için; soğanı ince ince doğrayalım sıvı yağda kavuralım.
  • Kavrulan soğana tereyağ ve naneyi ekleyip karıştıralım, çorbamızın üzerine dökelim. Mis gibi çorbamız hazır afiyetle 🌹.

Erişteli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Erişteli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ev yapımı erişte
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Erişteli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağı tencereye alın, erişteyi içine atıp kızartın. Pirinçleri yıkayıp süzün ve erişteye ekleyin.
  • Erişteyle birlikte karıştırarak kavurun beyazlayana kadar kızartın.
  • Tereyağını ve tuzu ekleyip üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin.
  • En kısık ateşte hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişen pilavın altını kapatıp 10 dakika üzerini örtüp demleyin ve servis yapın.

Hasanpaşa Köfte Tarifi

 

Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rondodan çekilmiş soğan
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yeterince tuz

Püresi için;

  • 2-3 adet patates (Suda haşlanmış)
  • 1 su küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • Biraz tuz

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik (İsteğe göre)

    Hasanpaşa Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce derin bir kaba kıyma, soğan, yumurta, tuz, sıvı yağ, baharatlar ekmek içi koyularak yoğrulur.
  • Yoğurulan köftemizden elimizle mandalina büyüklüğüne yakın parçalar kopararak ,avucumuzun içine koyalım ve elimizle döndürerek ortasına hafif basarak oyarak çanak haline getirelim.
  • Köfte harcımız bitene kadar bu işlemi uygulayalım ve tepsimize köfteleri dizelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında çok hafif kızarana kadar pişirelim çok kızartmayın köftenin hafif renginin dönmesi yeterli.
  • Patatesleri bir tencereye koyup suda haşlayalım ve suyunu süzelim patatesler sıcakken içine tereyağını ve peynir rendesini de koyup çatalla ezelim ve püre haline getirelim.
  • Fırından çıkardığımız köftelerin içine patates püresinden koyalım ve üzerine kaşar peynir rendesini de koyalım.
    1, 5 su bardağı suyumuzun içine salça ve kekiği koyup bir taşım kaynatalım yada kaynamış suyun içinde salçamızı karıştıralım iki türlüde olur.
  • Tepsimizin içine sosumuzu dökelim ve tekrar fırına verelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında peynirlerimizin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️

Mercimek Ve Bulgurlu Semizotu (Pirpirim) Çorbası Tarifi

 

Mercimek Ve Bulgurlu Semizotu (Pirpirim) Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram semizotu
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım adet limonun suyu
  • 9 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 çay kaşığı tuz

    Mercimek Ve Bulgurlu Semizotu (Pirpirim) Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Küp doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurun.
  • Üzerine küp doğradığınız domates ve minik doğradığınız sarımsağı ekleyin ve birlikte az kavurun.
  • Biber salçasını ilave edip 2 dk daha kavurun.
  • Yıkayıp süzdüğünüz bulgur ve mercimeği ekleyin ve üzerine sıcak suyu ilave edin.
  • Mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Yıkayıp doğradığınız semizotunu ilave edin ve kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dk. Daha kaynatın.
  • Baharatları, limon suyunu ve sumağı ekleyin, karıştırın.
  • Ocağın altını söndürün.
  • Servis yaparken üzerine pul biber serpin.
  • Afiyet olsun. 😊

Mayonezli Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi

 

Mayonezli Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet ortaboy kabuğu soyulup rendelemiş havuç
  • 1/2 (yarım) türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı süzün yerinden yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 5-6 diş ezilmiş sarımsak

    Mayonezli Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yağı tavaya alıp biraz ısıtalım rendelenmiş havucu ekleyip 6-7 dakika kadar havuç yumuşayıncaya kadar kavuralım.
  • Ilıması için havucu kenara alalım.
  • O arada yoğurdun üzerine rendelenmiş sarımsak mayonezi ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine ılımış olan havucu ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alalım işte hepsi bu kadar afiyet olsun hoşça kalın allah’a emanet olun.

24 Aralık 2021 Cuma

Şebit Yağlaması (Kayseri Yağlaması) Tarifi

 

Şebit Yağlaması (Kayseri Yağlaması) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 5 bardak un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Harç için;

  • Zeytinyağı
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet biber
  • 1 kaşık salça
  • 400 ml domates sosu
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

Sunum için;

  • Maydanoz
  • Sarımsaklı yoğurt

    Şebit Yağlaması (Kayseri Yağlaması) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya ile şekeri karıştırın ve üzerine yarım su bardağı ılık su ekleyip 15 dakika mayalanmasını bekleyin.
  • Sonra maya ile unu karıştırın. Üzerine 1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Hamurun kabarması için 1. 5 saat bekletin.
  • Hamur dinlenirken, kıymayı zeytin yağı ile renk değiştirene kadar kavurun. Küp küp doğradığınız soğan ve kıyılmış biberleri de ekleyin. Kavurmaya devam edin.
  • 1 kaşık salça ekleyin, sonra domates püresi ekleyin ve su ekleyerek akışkan harç elde edin. En son tuz karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
  • Kabaran hamuru küçük küçük 12 yumruya bölün. Her yumruyu pasta tabağı boyutunda yuvarlak ince açın. Açtığınız şebitleri tavada pişirin alt üst iyi pişmeli.
  • Geniş yuvarlak bir tepsiye 1. Kat için hamuru yerleştirin üzerine harcı homojen şekilde hamur kapanacak tarzda yerleştirin. Hamurların kuru olmaması lazım. Bu yüzden sulu harca hamurları batırabilirsiniz böylece harç suyunu çeker.
  • Hamur harç hamur harç şeklinde 12 kat çıkın. En son katta kıyma kalmalı unutmayın.
  • 4 eşit parçaya bölün üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin ve maydanoz ile süsleyin. Afiyetle yiyebilirsiniz:).

Pratik ve Lezzetli! Mayonezli Patates Salatası Tarifi

 

Pratik ve Lezzetli! Mayonezli Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 dal taze soğan
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam dereotu

    Pratik ve Lezzetli! Mayonezli Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizi haşlayalım. Bunun için patateslerimizin kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım. Dilerseniz kabuklarını soymadan ve doğramadan da haşlayabilirsiniz ancak bu şekilde daha kolay olacaktır.
  • Ardından doğradığımız patatesleri tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
  • Patateslerimiz haşlanırken taze soğan ve dereotunu ince ince doğrayalım.
  • Haşlanan patateslerimizi derin bir karıştırma  kabına alalım.
  • Üzerine doğradığımız soğan ve dereotunu alalım.
  • Karabiber, tuz, ezilmiş sarımsak ve mayonezi de ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Mayonezli patates salatamız servise hazır. Afiyet olsun!

Yumuşacık Herkesin Sevdiği Pamuk Poğça Tarifi

 

Yumuşacık Herkesin Sevdiği Pamuk Poğça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yaş maya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6 veya 6.5 çay bardağı un( kontrolü ekleyin) Bardak ölçüsü 125 gram

Üzerine sürmek için

  • 2 adet yumurta sarısı

Arası için

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Un

    Yumuşacık Herkesin Sevdiği Pamuk Poğça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın için ilk olarak sıvı malzemeler ve yumurta beyazı maya şekeri ve tuzu alıp karıştıralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ilave edip karıştıralım.
  • Bu esnada tereyağını karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurup 40 dk mayalandıralım.
  • Yaklaşık 25-26 tane beze yapalım tezgahı hafif yağlayıp bezeleri elimizle genişletelim.
  • İçine peynir koyup yanlarını içe katlarım rulo yapalım.
  • Üzerine yumurta sarısını sürüp 20 tepside mayalandıralım.
  • Isıtılmış 200 derecede 10 dk daha sonra 250 dereceye açıp kızarana kadar pişirelim.

Maş Fasulye Salatası Tarifi

 

Maş Fasulye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram yayla maş fasülye
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet yeşil soğan
  • 1 su bardağı közlenmiş kırmızı biber
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 su bardağı kornişon turşu
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

    Maş Fasulye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 su bardağı kuru maş fasülyesini ben yayla marka kumlandım paketten süzgece alıp bir sudan geçiriyoruz.
  • Geniş bir kap alıp maş fasülyesini ve diğer malzemelerimizi doğramaya başlıyoruz.
  • Bütün yeşillikleri doğruyoruz.
  • İki diş sarımsağı da minik küçük küp şeklinde doğruyoruz.
  • Haşlanmış mısırı( yazın buzluğa attığınız da olabilir ben o şekilde kullandım)katıyoruz.
  • Közlenmiş kırmızı biberi de ince bir şekilde doğrayın.
  • Kornişon turşumuzda küp küp doğruyoruz kasemize katıp karıştırıyoruz.
  • Zeytinyağı,limon ve nar ekşili sosu da katıyoruz.
  • Salatamız hazır afiyet olsun 🌸.

Köz Biberli Erişte Salatası Tarifi

   

Köz Biberli Erişte Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram erişte
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Sıcak su

Üzeri için;

  • 3-4 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 kase dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yoğurt
  • 1 diş sarımsak 

    Köz Biberli Erişte Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencerede tereyağ ve zeytinyağ eritip erişteyi ekliyoruz.
  • 1-2 dk kavuruyoruz.
  • Üzerini geçicek kadar sıcak su ekleyip tuzunu da koyup demlenmeye bırakıyoruz.
  • Demlenince soğuması için bir kabın içine alıyoruz.
  • Ayrı bir tavada tereyağ eritip içine közlenmiş biberleri doğrayıp kavuruyoruz.
  • Pul biber ve ceviz ekleyip karıştırıyoruz, ocaktan alıyoruz,.
  • Erişteyi sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp üzerine biberlerimizi koyuyoruz.Servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨✨👌🏻.

Dışarda Yedikleriniz Kadar Leziz Mercimek Çorbası Tarifi

 

Dışarda Yedikleriniz Kadar Leziz Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 büyük havuç
  • 1 bardak kemik suyu (tavuk yada et suyu da olur)
  • 5 -6 bardak sıcak su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, yarım çay kaşığı kimyon

Üzeri için;

  • Tatlı toz biber
  • Tereyağı

    Dışarda Yedikleriniz Kadar Leziz Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağını alıp iri iri doğradığımız soğanı ilave ediyoruz.
  • Biraz çevirip iri doğradığımız havucu ilave ediyoruz.
  • Yıkayıp süzdüğümüz mercimeği kavrulan havuç ve soğana ekliyoruz.
  • Bir iki tur çevirip tuz ve kimyonu ilave ediyoruz.
  • Kemik suyu ve sıcak suyu ekleyip kaynatıyoruz.
  • En son blendırdan geçirip üzerine yakılmış tereyağ ve toz biber karışımıyla servis ediyoruz.

Tavuk Severler Mutlaka Denesin Soslu Tavuk Tarifi

 

Tavuk Severler Mutlaka Denesin Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü

Sosu için️;

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Köri
  • Kırmızı biber
  • Kekik
  • Tuz

Bulamak için️;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz

    Tavuk Severler Mutlaka Denesin Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuklarımızı ince ince doğrayalım.
  • Süt, sıvı yağ ve baharatları karıştırdığımız sosumuza tavuklarımızı ekleyip 1 saat dolapta dinlendirelim.
  • Dinlenen tavuklarımızı un ve mısır ununa bulayalım.
  • Tavamız biraz yap koyup kızdıralım.
  • Kızgın yağımızda tavukları kızartalım. Afiyet olsun.