26 Aralık 2021 Pazar

Çay Kahve Yanına Bisküvili Tramisu Toplar Tarifi

 

Çay Kahve Yanına Bisküvili Tramisu Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi (400 gr. )öğütülüp toz haline getirilmiş
  • 2 dolu yemek kaşığı labne peyniri (100gr )
  • 1 avuç kırılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet ortaboy muz (ezilmiş olacak)

Üzerini kaplamak için;

  • 1 yemek kaşığı kakao

    Çay Kahve Yanına Bisküvili Tramisu Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kakao hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım .
  • Elimizle güzelce yoğuralım.
  • Ardından hazırlamış olduğumuz harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayıp kakaonun içine atalım .
  • Her tarafına buladıktan sonra servis tabağına alalım .
  • İşte hepsi bu kadar tiramisu toplarımız hazır.

    Afiyet olsun görüşmek üzere allah’a emanet olun.

Hazır Yufkadan Sosuna Bayılacağınız Ispanaklı Peynirli Börek (Kabarmaya Doymuyor) Tarifi

 

Hazır Yufkadan Sosuna Bayılacağınız Ispanaklı Peynirli Börek (Kabarmaya Doymuyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane yaş yufka
  • 500 gram ıspanak
  • 400 gram beyaz peynir
  • 1 er çay kaşığı karabiber
  • Kırmızı pul biber

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200ml bardak)
  • 2 adet yumurta

Üzeri için;

  • Susam

    Hazır Yufkadan Sosuna Bayılacağınız Ispanaklı Peynirli Börek (Kabarmaya Doymuyor) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları yıkayıp ince doğrayın.
  • Peynir ve baharatlarla karıştırın.
  • Sosu için malzemeleri çırpın.
  • Yufkayı tezgaha serin üzerine bol sostan dökün sonra yufkanın yarısına ıspanaklı karışımdan bol döküp yayın rulo yapın yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  • İstediğiniz şekli verebilirsiniz .Hatta porsiyonluk gül böreği şeklindede yapabilirsiniz. Yada aynı şekilde tavada yağda kızartabilirsiniz.
  • Bütün yufkaları tamamlayınca kalan sosu üzerine döküp varsa 10 dakika zamanınız 10 dakika dinlendirin yada bir gece önceden hazırlayabilirsiniz çok daha güzel olur.
  • Üzerine arzuya göre susam döküp önceden ısınmış 200derece alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Biraz ılıtıp afiyet kesip yiyin tadına bayılacaksınız hele kabarmasına çok güzel oluyor bu börek.

Acılı Ezme Tarifi

 

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı isot biberi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle domatesleri iri parçalara kesip rondodan geçirerek ufak parçalar haline getirelim, domatesleri süzgeçte alıp fazla suyunu süzelim.
  • Ardından kabuğu soyulmuş ve dörde bölünmüş kuru soğanı, yeşil biber ve kırmızı kapya biberi iri doğrayıp sarımsakla rondoya alıp aynı şekilde ufak parçalar haline getirelim.
  • Ardından domatesin üzerine ekleyip suyunu süzmesini bekleyelim, yaklaşık on dakikada suyu tamamen süzülmüş oluyor, bu arada sosunu hazırlayalım bir kaseye domates salçası, biber salçası, zeytinyağı ve nar ekşisini alalım.
  • Üzerine isot biberi, kuru nane, tuz ve pul biberi de ekleyerek tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  • Suyu süzülen sebzeleri ve ince kıyılmış maydanozu kasedeki karışıma ekleyip karıştıralım.
  • Acılı ezmemizi istediğimiz gibi servise hazırlayalım. 🌹Afiyet olsun🌹

Patates Çanağında Tavuk Tarifi

 

Patates Çanağında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

Patates çanakları için:

  • 1 kg patates
  • Yarım çay bardağından az süt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, kekik ve karabiber

Tavuk sotesi için;

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 7-8 adet mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet küçük kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz

Salçalı sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

    Patates Çanağında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyup yumuşayana kadar haşladım.
  • Tavuk sotesi için sıvı yağı tavada kızdırdım.
  • Ardından küçük kuşbaşı doğranmış tavukları tavaya alınıp rengi dönene kadar kavurdum.
  • Sonra soğan ve sarımsak ekleyip biraz daha soteledim.
  • Biberleri de ekleyip 1-2 dk daha soteledikten sonra küçük doğranmış mantarları ekledim.
  • Mantar piştiğinde son olarak salça, tuz ve baharatları ekledim ve az daha pişirip ocaktan aldım.
  • Haşlanan patateslerimi ezdim.
  • Üzerine kaşar peyniri, süt, tuz ,karabiber ve kekik ekleyip tekrar karıştırdım.
  • Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar aldım ve top şekli verdim.
  • Sonra ortasına çukur açıp içerisine tavuk soteden yerleştirdim.
  • Üzerine kaşar peyniri serpip, suyla açtığım salça sosunu fırın kabına döktüm.
  • Önceden ısıtılmış ( alt üst ayarda) 200 derece fırında kaşar peyniri eriyip renk alana kadar pişirdim. Afiyet olsun.

Yayla Çorbası (Nefis Lezzet Tam Ölçülü) Tarifi

 

Yayla Çorbası (Nefis Lezzet Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı su

Çorba için;

  • 1 küçük çay bardağı arpa şehriye
  • 1yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı su

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı kurumuş nane

    Yayla Çorbası (Nefis Lezzet Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve şehriyeyi alalım, 2 dakika kızarmadan kavuralım. Böylece çorba daha lezzetli olur ve çorba pişince şehriyeler şişmez çorbada güzel durur. 6 su bardağı sıcak suyu ekleyelim 7-8 dakika kaynasın.
  • Sos malzemelerini verilen miktarda pürüzsüz olacak şekilde karıştırıp, çorbanın suyundan bir kepçe içine katıp ılıklaştıralım ve karıştırarak kaynayan şehriye ye ilave edelim.
  • Kaynayınca ya kadar karıştıralım kaynadıktan sonra tuzunu ilave edelim. Şehriyeler yumuşayınca ocaktan alalım.
  • Sosluğun içine yağları alalım ısınınca naneyi ekleyip, karıştıralım. Nanenin güzel kokusu yayılınca ocaktan alarak çorbanın üzerine dökelim.
  • Tencerenin kapağını kapatmayalım. Çorba ılıklaşınca kapatalım. Mis gibi yayla çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun.

25 Aralık 2021 Cumartesi

Elmalı Rulo Kek Tarifi

 

Elmalı Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 6 adet elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın (arzuya göre)

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    Elmalı Rulo Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Elmaları soyup rendeleyelim uygun bi tavaya alalım şekeri ekleyip karıştırarak pişirelim (şeker eriyip elmalar rengini alıp suyunu çekene kadar pişirmek yeterli olur).
  • Hazırladığımız elmalı iç harcını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp ince bir katman halinde yayalım.
  • Kek aşamasına geçelim yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Sütü ekleyip bir tur karıştıralım un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip içinde topak kalmayana kadar çırpalım.
  • Ardından döktüğümüz elmanın üzerine kek harcınıda döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Sıcakken altına bir fırın kağıdı daha serip ters çevirelim.
  • Daha sonra sıcakken fırın kağıdı yardımıyla saralım soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun.

Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yumurta aki
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzerine:

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam
  • Haşhaş

    Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bu minik kurabiyeler için tereyağımı eritip içerisine sıvı yağı ekledim.
  • Ardından sirke ve pudra şekerini döküp tuz ekledim.
  • Yumurtanın akini içine koyup sarisini kenara koydum sonrasında lazım olacak.
  • Kabartma tozunu ekledikten sonra unu yavaş yavaş ilave edip hamurumuzu yoğuralım.
  • Hamurumuz hazır olunca yuvarlak top sekli verip tepsiye dizelim.
  • Dizdikten sonra ben az bastırdım üzerine.
  • Önce yumurta sarısına batırıp sonra haşhaşa, çörek otuna veya susama batıralım.
  • Tuzlu kurabiyelerimiz hazır olunca önceden ısıtılmış fırında 20 dakika 190 derecede pişirelim.
  • Bu tarifimden tam olarak iki tepsi çıktı.
  • Piştikten sonra saklama kabıma koyup uzun süre saklayabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Kolay Poğaça Tarifi

 

Kolay Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım su bardak sıvı yağı
  • Yarım su bardak ılık süt
  • 3 su bardak un
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşık tuz

Arasına;

  • Peynir ve maydanoz

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    Kolay Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine tüm malzemeleri alın ve yoğurun ele yapılmayacak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın, elinizle açın. Ortasına biraz peynir ve maydanoz katın ve kenarlarından bir araya getirip kapadıktan sonra tekrar yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu susam serpin.
  • Daha önceleri ısıtılmış 190 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin ve ılıklaştıktan sonra servis edin.

Ev Yapımı Doğal Boğaz Pastili Tarifi

 

Ev Yapımı Doğal Boğaz Pastili Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su (100 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 6 adet karanfil
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Ev Yapımı Doğal Boğaz Pastili Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye aldığımız toz şekerin üzerine su, limon suyu, zencefil, karanfil ve çubuk tarçını ekleyerek kısık ateşte 15 dakika yavaş yavaş kaynatalım. Bu aşamada ara ara karıştırmayı unutmayalım.
  • Kıvam alıp köpürmeye başlayan pastilimizin içerisinden karanfilleri ve çubuk tarçını çıkartalım.
  • Bir taşım daha kaynatalım ve ocaktan alarak ılımaya bırakalım.
  • Ilıyan karışımımıza bal ekleyelim ve karıştıralım. Dilerseniz bal yerine pekmez ekleyerek de hazırlayabilirsiniz.
  • Pastillerimize şekil vermek için tezgaha pişirme kağıdı serelim ve üzerine çay kaşığının ucu ile karışımımızdan damlatalım.
  • Karışımımız bitene kadar şekillendirme işlemine devam edelim. Eğer karışım sertleşir ve dökmekte zorlanırsanız tekrar ısıtabilirsiniz.
  • Hazırladığımız pastillerimizi 30 dakika soğuması için bekletelim.
  • Soğuyan pastillerin birbirine yapışmaması için üzerine pudra şekeri serpelim,
  • Pudra şekerine buladığımız pastillerimiz tüketilmeye hazır. Bu ölçülerle toplamda 60 adet boğaz pastili elde ettim, deneyeceklere afiyet, şifa olsun.

Kolay Elmalı Turta Tarifi

 

Kolay Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 200 gr soğuk tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı buzlu su

İç harcı için;

  • 7 adet yeşil elma
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı su (62,5 ml)
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı su
  • Esmer şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için rondoya unu alalım. Üzerine toz şeker, tuz ve soğuk tereyağını ekleyelim.
  • Üzerine buzlu suyu da ilave ederek rondonun kapağını kapatalım ve çalıştıralım.
  • Hamurumuz kıvam aldıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alalım ve toparlayalım.
  • Kesici yardımı ile hamurumuzu ortadan keselim, ardından streç filmin ortasına yerleştirip üzerine bastırdıktan sonra streçleyelim. Diğer hamurumuza da aynı işlemleri uygulayalım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • İç harcı için sos tenceresine tereyağını alarak eritelim. Üzerine unu ekleyelim ve biraz çevirelim.
  • Unun kokusu çıkmaya başladıktan sonra şekeri de ekleyelim ve karıştıralım.
  • Son olarak suyu da ilave edelim ve karıştıralım. Şekeri eriyen ve kıvam alan sosumuz hazır.
  • İç harcında kullanacağımız cevizi de ince ince kıyalım.
  • Elmalarımızın kabuklarını soyalım. İçlerini temizledikten sonra küçük dilimler halinde doğrayalım.
  • Doğradığımız elmalarımızı derin bir kaba aktaralım, üzerine hazırladığımız sosu, kıydığımız cevizleri ve tarçını da ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Dinlenen hamurlarımızı un serptiğimiz tezgaha alalım ve kullanacağımız kalıbın boyutuna göre yuvarlak bir şekilde açalım.
  • Yeteri kadar açılan hamurumuzu merdane yardımı ile alalım ve kabın üzerine yerleştirelim.
  • Hamuru güzelce oturtarak kenarlarının katlanmasını sağlayalım ve üzerine elmalı harcımızı dökerek yayalım.
  • Diğer hamurumuzu da aynı şekilde açalım. Ardından ruletle şeritler halinde keselim.
  • Şeritlerimizi yan yana olacak şekilde, aralıklı olarak elmaların üzerine dizelim.
  • Kalan şeritleri de diğer yönde hamurun üzerine yerleştirelim.
  • Kenar kısımlardan sarkan hamurları alarak kenarlarını kapatmak için kullanalım. Sonrasında dilerseniz kaşıkla bastırarak kenarlara şekil verebilirsiniz.
  • Üzeri için yumurta sarısını su ile karıştıralım ve fırça yardımı ile sürelim.
  • Ardından esmer şeker serpiştirerek önceden ısıtılmış 200°C fırında, alt üst fansız ayarda 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda üzeri güzelce kızaran elmalı turtamız servise hazır. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!