Fırında Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk baget
- 4-5 adet patates
- 10 adet arpacık soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet domates
Sos için:
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Üzeri için:
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Fırında Patatesli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklar yıkanır ve temizlenir.
- Marine sosu için uygun bir kap içerisine rendelenmiş sarımsak, baharatlar, salça, sıvı yağ, tuz alınarak karıştırılır.
- Hazırlanan sosun içerisine tavuklar alınır ve güzelce sosa bulanır ve ardından uygun bir fırın kabına alınır.
- Kalan sosa elma dilimi kesilen patatesler eklenerek onlarda güzelce harmanlanır ve tavukların yanına eşit şekilde pay edilir.
- Ardından yeşil biberler ve kırmızı biberler uzun şeritler halinde doğranır. Domates elma dilimi şeklinde kesilir. Eğer bu aşamada çeri domates kullanırsanız ortadan kesmeniz yeterli olacaktır.
- Arpacık soğanlar fırın kabına yerleştirilir.
- Daha sonra doğranan kırmızı biber, yeşil biber ve domates üzerlerine yerleştirilir.
- Üzerinin sosu için kasede su ve salça, salça çözününceye kadar karıştırılır ve yemeğin üzerine gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirilir. Fırında patatesli tavuk servise hazır.
Afiyet Olsun.