Pazı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
- 1demet pazı
- Tuz
- 7 su bardağı kaynamış su
Terbiyesi için;
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Nane
- Az pulbiber
Pazı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye 7su bardağı su eklenir, kaynadıktan sonra haşlanmış buğdaylar eklenir, 5 dakika kaynadıktan sonra ince ince doğranmış pazılar eklenir.
- Kaynayıp, pazılar piştikten sonra terbiyesi ayrı bir kapta hazırlanır yoğurt un ve yumurta biraz çorbanın suyundan ilave edip iyice çırp kıldıktan sonra çorbaya yavaş yavaş ilave edilir, kaynayana kadar karıştırılır, tuzu ilave edilir.
- Kısık ateşte pişerken tavada tereyağını eritip içine nane az pulbiber ilave edip, kızdırdıktan sonra çorbaya ilave edip karıştırıyoruz.
- Ardından ocağı kapatıp sıcak sıcak servis yapılır afiyet olsun 🤗
Not: Suyu az gelirse kaynamış su ilave edebilirsiniz ♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder