Fırında Makarna (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket makarna tercihen kelebek ya da fiyonk makarna
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı tulum peyniri (ufalanmış)
- Yarım su bardağı kaşar rendesi
- Yarım su bardağı beyaz peynir
- 3-4 avuç maydanoz
ÜZERİ İÇİN SOS;
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1 yemek kaşığı un
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
Fırında Makarna (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Makarnayı haşlayıp yumuşayınca suyunu süzüp daha sıcakken tereyağı ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Ardından peynirleri ince kıyılmış maydanozunu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yağlanmış borcam ya da o ebatlarda bir tepsiye makarna karışımını döküp kaşıkla yayıyoruz.
- Üst sosu için, yumurtaları bir tasa kırıp karıştırıyoruz.
- Üzerine unu da ekleyip tel çırpıcıyla çırpıyoruz.
- Kaşar rendesini de ekleyip karıştırdıktan sonra makarnanın üzerine kaşıkla azar azar dökerek yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınımızın orta rafında üzeri kızarana dek pişirip çıkarıyoruz. Dilimleyip sıcak sıcak afiyetle yiyebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder