11 Ocak 2022 Salı

Fırında Makarna (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi

 

Fırında Makarna (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna tercihen kelebek ya da fiyonk makarna
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı tulum peyniri (ufalanmış)
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi
  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • 3-4 avuç maydanoz

ÜZERİ İÇİN SOS;

  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Fırında Makarna (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı haşlayıp yumuşayınca suyunu süzüp daha sıcakken tereyağı ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Ardından peynirleri ince kıyılmış maydanozunu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Yağlanmış borcam ya da o ebatlarda bir tepsiye makarna karışımını döküp kaşıkla yayıyoruz.
  • Üst sosu için, yumurtaları bir tasa kırıp karıştırıyoruz.
  • Üzerine unu da ekleyip tel çırpıcıyla çırpıyoruz.
  • Kaşar rendesini de ekleyip karıştırdıktan sonra makarnanın üzerine kaşıkla azar azar dökerek yayıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınımızın orta rafında üzeri kızarana dek pişirip çıkarıyoruz. Dilimleyip sıcak sıcak afiyetle yiyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder