11 Ocak 2022 Salı

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi

 

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 4-5 adet patates
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet domates

Sos için:

  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

    Fırında Patatesli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuklar yıkanır ve temizlenir.
  • Marine sosu için uygun bir kap içerisine rendelenmiş sarımsak, baharatlar, salça, sıvı yağ, tuz alınarak karıştırılır.
  • Hazırlanan sosun içerisine tavuklar alınır ve güzelce sosa bulanır ve ardından uygun bir fırın kabına alınır.
  • Kalan sosa elma dilimi kesilen patatesler eklenerek onlarda güzelce harmanlanır ve tavukların yanına eşit şekilde pay edilir.
  • Ardından yeşil biberler ve kırmızı biberler uzun şeritler halinde doğranır. Domates elma dilimi şeklinde kesilir. Eğer bu aşamada çeri domates kullanırsanız ortadan kesmeniz yeterli olacaktır.
  • Arpacık soğanlar fırın kabına yerleştirilir.
  • Daha sonra doğranan kırmızı biber, yeşil biber ve domates üzerlerine yerleştirilir.
  • Üzerinin sosu için kasede  su ve salça, salça çözününceye kadar karıştırılır ve yemeğin üzerine gezdirilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirilir. Fırında patatesli tavuk servise hazır.
    Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder