22 Ocak 2022 Cumartesi

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet tavuk bulyon (isteğebağlı)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

    Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bulguru bir kaç su durulayıp, suyunu süzün.
  • Tereyağı ve sıvı yağı yükseğe yakın ateşte tencereye alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, tel şehriyeyi de ilave edin. Şehriyeler kahverengileşene kadar kavurun.
  • Ardından salçayı ekleyerek bir kaç dakika daha kavuralım.
  • Bulguru da ekleyerek, en az 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Sıcak su ve damak zevkinize göre tuz ilavesini yapın ve kısık ateşte, tercihen ocağın küçük gözünde tencerenin kapağını kapatarak pilavımızı pişmeye alın. Tavuk suyu varsa normal su yerine kullanabilirsiniz. Bu tarife oldukça yakışacaktır.
  • Pilav göz  göz olana kadar yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Suyunu çekip,  bulgur taneleri piştiğinde, altını kapatıp, tencerenin ağzına havlu kağıt koyun ve kapağını kapatarak pilavı 15 dakika kadar demlenmeye alın.
  • Arzu ederseniz bulyon yerine, et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz.
  • Tel tel,  nefis şehriyeli bulgur pilavımız servise hazırdır. 😋😍
  • Afiyet olsun. 

Kızarmış Kabak Salatası Tarifi

 

Kızarmış Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet irice taze kabak
  • 1 adet taze domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 dal taze yeşil soğan yaprağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz ve pul biber
  • Yarım limon suyu
  • Kızartmak için yağ

    Kızarmış Kabak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yağımızı ocağa alalım ve ısınınca ortadan uzunlamasına kestiğimiz kabağı yarım daireler şeklinde kesip kızartmaya bırakalım.
  • Bizde bu arada sebzeleri yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
  • Nar ekşisini tuzunu biberini ve limon suyunu ekleyip bir tabakta hazır edelim.
  • Kızaran kabakları üzerine bırakıp elimizle biraz ovaraktan hepsini karıştıralım salata hazır afiyet olsun

Patates Çorbası (Havuçlu Ve Sütlü) Tarifi

 

Patates Çorbası (Havuçlu Ve Sütlü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı dolusu rendelenmiş patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı süt
  • 3,5 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı kuru nane

    Patates Çorbası (Havuçlu Ve Sütlü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğranmış kuru soğanı sıvı yağda biraz kavuralım.
  • Üzerine rendelenmiş patates ve havucu ilave ederek 2-3 dakika daha kavurup, suyunu ilave edip, 10 dakika kadar pişirelim.
  • Ocaktan alıp blenderden geçirelim, tekrar ocağa alalım tuzunu ve karabiberi ilave edip, karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca sütü de ekleyip, bir taşım daha kaynatalım ve ocaktan alalım.
  • Üzeri için; sos tavasında tereyağı ve nane yakıp, çorbanın üzerine gezdirelim çorbamız servise hazır. 🌹afiyet olsun 🌹 Tam ölçü verebilmek için patates ve havucu rendeleyerek kullandım.

Efsane Lezzet Tencerede Köfteli Sebze Yemeği Tarifi

 

Efsane Lezzet Tencerede Köfteli Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için malzemeler;

  • ️450 gram kıyma
  • ️1 adet irice boy kuru soğan
  • ️Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • ️3 tutam kıyılmış maydanoz
  • ️7 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • ️2 diş ezilmiş sarımsak
  • ️1 adet yumurta
  • ️1 er tatlı kaşığı, kırmızı toz biber, acı pul biber, karabiber, kimyon ve tuz

Diğer malzemeler;

  • ️4 adet iri kalın boy patlıcan
  • ️5 adet iri boy patates
  • ️4-5 adet kapya biberi
  • ️10 adet cherry domates (yerine 2 adet iri domates de olur)
  • ️1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • ️Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • ️3 su bardağı kaynar su (660 ml)
  • ️3 diş doğranmış sarımsak
  • ️Karabiber, pul biber, tuz

    Efsane Lezzet Tencerede Köfteli Sebze Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Minicik kıyılmış soğan, maydanoz ve köftelik tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp 2-3 dk yoğuralım.
  • Sonra ceviz iriliğinde büyükçe toplar yapıp biriktirelim.
  • Tavaya yeterince yağ koyup köfteleri güzelce kızartalım ve peçete serilmiş tabağa alıp bekletelim.
  • Ardına tüm sebzeleri köfte boyutundan daha iri olacak şekilde küplere keselim. Ben kızartmak için fritöz kullandım. Siz isterseniz tavada da kızartabilirsiniz. Sırası ile, kızarttığımız tüm sebzeleri de peçete serilmiş ayrı tabaklara biriktirelim.
  • Domatesi küçük şekilde doğrayalım.
  • Hepsi hazır olunca, genişçe derin ve büyük olan tava yada tenceremiz tabanına yağ koymadan patatesleri yayalım.
  • Üzerine patlıcanları yayalım. , onunda üzerine köfteleri yerleştirelim.
  • Sonra kapya biberlerini dizelim.
  • Salçalarımızı bir tasta sıcak suyu ile çırpıp yemeğin üzerine gezdirelim.
  • Baharatlarını katalım, en son olarak domates ve sarımsağı da üzerlerine ekleyip kapak örtelim.
  • Kaynamaya başlayana dek yüksek ateşte ısıtalım.
  • Fokurdamaya başlayınca kısık ateşte yemeğimizi 25 dk pişirelim. Sonlarına doğru kaşıkla karıştırmayı ihmal etmeyelim. Afiyet şifa olsun.

Yalancı Su Böreği Tarifi

 

Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kelebek makarna
  • 3 tane yufka
  • 3 tane yumurta
  • 300 gram kıyma
  • 1 su bardağından az sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

İç sosu için;

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

    Yalancı Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce makarnayı tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp, süzüyoruz. Suyunu çok süzmeden geniş bir kaba alıp, 1 bardaktan az olan yağı ekleyip, soğumaya bırakalım.
  • Kıymayı kavurup baharat tuzu ve maydanozu ekleyelim (Kıymanız yağlıysa yağ koymadan kavura bilirsiniz) soğuyan makarnanın içine yumurtaları ekleyip, iyice karıştıralım.
  • Tepsiye önce 1 yufkayı serip, üzerine sütlü karışımdan koyalım. Diğer yufkanın yarısını parçalayarak ekleyelim, makarnanın önce yarısını koyup üzerine kıymalarıda ekleyip, kalan makarnayı koyuyoruz.
  • Tekrar üzerine yarım yufkayı parçalara ayırıp, üzerine sütlü karışımdan koyalım. Diğer yufkayı koyup, üzerine yoğurt sürüp fırına atalım. Afiyet olsun 💐
  • Not: Kıyma yerine peynirlide deneyebilirsiniz. Böreği fırından çıkardıktan sonra iyice soğuduktan sonra dilimlemenizi öneririm sıcakken dilimlemek dağılmasına neden olabilir.

Islak Kurabiye Tarifi

 

Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 3 su bardağına yakın un

    Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şekeri ve sütü kaynatın. Çok kaynatmanıza gerek yok soğumaya bırakın. Tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerini karıştıralım.
  • Kakao, yumurta vanilyayı ekleyip, karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Şerbeti soğuk yada ılık kurabiyeler sıcak olarak servetine batırın. Her tarafına şerbet gelsin. Sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Muzlu Çikolatalı Tartolet Tarifi

 

Muzlu Çikolatalı Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 tane vanilya
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 tutam tuz

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla mısır nişastası
  • 50 gram margarin veya tereyağı
  • 1 vanilya

Piştikten sonra;

  • 1 paket kremşanti

Hamuru açmak için;

  • 2 tane yağlı kağıt

Üzeri için;

  • 1 paket bitter çikolata
  • 4 tane küçük muz

    Muzlu Çikolatalı Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuza başlayalım. Büyük bir kase alalım içine margarin, yumurta, şeker ve vanilyayı katalım, güzelce yoğuralım.
  • Ardından unu yavaş yavaş ekleyelim. Sert bir hamur olacak👍 Ele yapışmayacak un az gelirse ekleyebilirsiniz.
  • Daha sonra hamurumuzu streçleyerek buzdolabında 1 saat bekletelim.
  • Bu arada kremamızı hazırlayalım. Tenceremize süt şeker mısır nişastası ve yumurta sarısını ilave edelim.
  • Çırpma teli ile hızlı hızlı karıştıralım. Kıvam alana kadar pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca 1-2 taşım kaynatıp, vanilya ve margarini ilave edip karıştırın, daha sonra ocağın altını kapatalım.
  • Kremamızı başka bir tencereye alalım daha çabuk soğuması için.
  • Oda sıcaklığında olunca streçleyip dolaba kaldıralım.
  • Hamurumuzu buzdolabından çıkaralım 2 eş parçaya ayıralım.
  • Daha sonra masaya sermiş olduğumuz yağlı kağıdın üzerine hamurumuzu koyalım.
  • Tekrar üstüne 1 yağlı kağıt koyalım. Merdane yardımı ile açalım.
  • Çok kalın olmamasına dikkat edelim. Çokta ince olmamalı zaten hamur kabaracak ona göre yapalım 👍
  • 1 bardak veya aparat kullanarak daire şeklinde keselim.
  • Daha sonra tartölet kalıplarına sıra ile dizelim.
  • Hamurları kalıplarımıza oturduktan sonra en küçük bardak kullandım.
  • Hamurumuzu bastırdım daha sonra fazla kabarmaması için hepsini çatalla taban kısmını deldim.
  • Hamurlarımızı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirelim.
  • Toplamda 40 tane tartolet hazırladım. 2 kerede 20 + 20 pişirdim.
  • Bu arada kremamızı dolaptan çıkaralım kremşanti ekleyerek çırpalım.
  • Sıkma poşeti veya aparata dolduralım. İlk sıcaklığı çıkmış olan tartoletlerimizin üzerine şekil yaparak sıkalım.
  • Daha sonra benmari usulü 1 paket bitter çikolatamızı eritelim. Tatlı kaşığı ile tartoletlerimizin üzerine dökelim.
  • Streçleyerek buzdolabında kaldıralım. Servis yapacağınız zaman muzları dilimleyerek süsleyelim 👍🥰 Tartoletlerimiz servise hazır afiyet olsun

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

 

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 4 adet yumurta (m boy)
  • 200 gram şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 100 ml sıvı yağı
  • 200 ml süt
  • 1,5 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 400 gram un
  • 150 gram havuç (İnce rendelenmiş)
  • 150 gram iri kırılmış ceviz

    Havuçlu Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta yumurta, şeker, vanilya şekeri ve tuzu krema kıvamına gelene kadar 2-3 dakika çırpın.
  • Yağı ve sütü ekleyip, kısaca karıştırın. Un, kabartma tozu ve tarçını karışıma eleyin ve karıştırın.
  • Son olarak havuçları ve kıyılmış cevizleri ilave edin ve karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı doldurun.
  • Keki önceden ısıtılmış fırında 180 derecede alt üst ayarda yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5-10 dakika bekletin.
  • Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Afiyet olsun!.

Milföylü Balık Kroket (Fish Fingers) Tarifi

 

Milföylü Balık Kroket (Fish Fingers) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy
  • 1 paket fish fingers (Türkiye’de bazı yerlerde balık kroket diyede geçiyor )
  • Cheddar peyniri
  • 1 adet yumurta

    Milföylü Balık Kroket (Fish Fingers) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle balıklarınızı ister kızartın ister fırında pişirin (Ben fırında pişirdim)
  • Daha sonra milföyleri birbirinden ayırıp sırayla dizelim ve üzerine peyniri koyalım.
  • Pişirdiğiniz balıklarda peynirin üzerine koyup çatal yardımıyla milföyleri kapatalım.
  • Üzerine yumurta sürüp, 190 derece fırında pişirelim. Sıcak yemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Muffin Tarifin

 

Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sut
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Üzeri için;

  • Çikolatalı ve sade kremşanti
  • Pasta süsleri

    Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri çırpalım. Süt, sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Un, vanilin, kabartma tozunu eleyerek. Ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak damla çikolatamızı da ekleyip, kaşık yardımı ile karıştıralım.
  • Muffin tepsimize kalıplarımızdan koyalım.
  • Hazırladığımız hamurumuzdan 2 yemek kaşığı kadar kalıplarımıza koyalım.
  • Kalıpları tam doldurmayalım. 150-180 derecede kontrollü pişirelim.
  • Kurdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edelim.
  • Kremşantilerimizi kutu üzerinde yazılan şekilde hazırlayalım.
  • Sıkma poşetlerine koyup, muffinlerimizi süsleyelim. Afiyet olsun.

21 Ocak 2022 Cuma

Fındıklı Rulo Kurabiye Tarifi

 

Fındıklı Rulo Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 250 gram kadar un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • Çay kaşığının ucu ile tuz

İçi için;

  • 1 su bardağı ince dövülmüş fındık, pirinç tanesi gibi
  • 40 gram tereyağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tarçın

    Fındıklı Rulo Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pudra şekeri ve yağı yoğurma kabına alalım.
  • İçerisine sırasıyla bütün hamur malzemelerini ilave edelim.
  • Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olmalı.
  • Kenarda iç harç için hafif eritilmiş tereyağ dahil bütün malzemeleri karıştıralım.
  • Hamuru üç eşit parçaya bölelim.
  • Her bir parçayı incecik açalım.
  • İçerisine fındıklı harcı sürelim. Rulo saralım.
  • 1,5 cm kalınlığında keselim.
  • 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun😍.

Krem Latte Muhallebi Tarifi

 

Krem Latte Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 kutu krema
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 paket çikolata

Üzeri için:

  • Kakao

    Krem Latte Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, yumurta sarısı, vanilya, şeker, un ve nişastamızı tencereye alıp güzelce kaynatalım.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra kremayı ekleyip güzelce 3 dakika mikser ile çırpalım.
  • Muhallebi üç ayrı kapa bölelim. Bir tanesi sade olacak.
  • İkinci muhallebiye bir yemek kaşığı kahveyi döküp karıştıralım.
  • Üçüncü muhallebiye de çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  • Sunum kaplarımıza önce sade muhallebi koyalım, dolapta 2 dakika tutalım daha sonra kahveli muhallebiyi ilave edelim, 2 dakika gene dolapta tutalım.
  • En son olarak çikolatalı karışıma ilave edip buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakalım.
  • Her aşamada dolaba koymamızın sebebi muhallebilerin renklerini birbirine karışmaması için garantiye almak.
  • Üzerine kakao serpip dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz🥰 Afiyet olsun😍.