24 Ocak 2022 Pazartesi

Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi

 

Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 150 gr tereyağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 5 su bardağı un

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Pudra şekeri
  • Toz Antep fıstığı

Çikolata sosu;

  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 100 gr bitter çikolata
  • 20 gr kahvaltılık çikolata

    Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurta, su ve şekeri alarak güzelce çırpalım.
  • Üzerine instant maya, tereyağı ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  • Yoğurduğumuz hamuru tezgaha alalım, toparlayalım ve önce 2 eşit parçaya bölelim. Ardından birbirine eşit 14 beze olacak şekilde hamurlarımzı bölelim.
  • Her bezeyi elimizde yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Şekillendirme işlemi bittikten sonra hamurların üzerine elimizle hafifçe bastıralım ve temiz bir bez örterek yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakalım. Ben Alman pastalarımızı iki seferde pişireceğim.
  • Kreması için uygu bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı tencereye alalım, güzelce karıştıralım.
  • Ocağı açalım ve üzeri göz göz olup kıvamı koyulaşana kadar pişirelim.
  • Kremamızı ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve vanilya ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra streç film muhallebiye değecek şekilde üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
  • Güzelce soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edelim ve çırpalım.
  • Üzerinin sosu için uygun bir tencerede tereyağını eritelim.
  • Üzerine çikolataları ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım. Ben bu aşamada bitter çikolata kullandım ancak siz damak tadınıza göre tercih edebilirsiniz.
  • Son olarak kahvaltılık çikolatayı da ekleyelim ve karıştırarak ocaktan alalım.
  • Mayası gelen hamurlarımızı fırına yerleştirelim ve 100°C fırında yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda fırını 170°C’ye alalım ve 15 dakika daha pişmeye bırakalım. Bu ölçülerle hazırladığımda ben 2 tepside pişirdim. İlk tepsi piştikten sonra fırın sıcak olduğu için 100°C de 10 dakika bekletmeden direkt 170 derece de pişirdim. Bu aşamada siz de fırınınıza göre kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.
  • Pişen pastaları fırından alalım. Soğuduktan sonra ortadan keselim.
  • Taban kısmının üzerine sıkma torbasına doldurduğumuz kremayı sıkalım ve üzerlerini kapatalım.
  • Pastaların üzerlerini soğuyan çikolata sosuna batırarak servis tabağına alalım. Diğer pastalar içinde aynı işlemi uygulayalım.
  • Üzerini toz antep fıstığı ile süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Pembe Starbucks Keki Tarifi

 

Pembe Starbucks Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 adet orta boy pancar
  • 2 adet büyük boy rendelenmiş havuç
  • 1 adet limonun suyu
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın(isteğe göre)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin 

    Pembe Starbucks Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Ardından sıvı yağı ilave edelim ve çırpalım.
  • Pancarı dilimleyelim ,üzerine limon suyunu ekleyelim ve blenderden geçirelim.
  • Pancar, havuç, ve cevizi ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini eleyerek ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
  • Borcamı yağlayalım, yağlanmış olan borcama güzelce yayalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fan destekli fırında alt üst ayarda kabarıp kızarana kadar pişirelim.
  • Kürdan batırınca temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca dilimleyelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

23 Ocak 2022 Pazar

Mayalı Gibi Kabaran Sıvıyağlı Mayasız Pofuduk Poğaça Tarifi

 

Mayalı Gibi Kabaran Sıvıyağlı Mayasız Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 100ml
  • 1 çay bardağı su 100ml
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 paket kabartma tozu 20gr
  • 4 buçuk su bardağı un kontrollü dökün lütfen

Üzeri için

  • Mavi haşhaş yada susam çörek otu

    Mayalı Gibi Kabaran Sıvıyağlı Mayasız Pofuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yoğurt, yağ, su, yumurta akı, tuz ve şekeri ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Öncelikle bir bardak un ve 2 paket kabartma tozunu ekleyip karıştıralım daha sonra geriye kalan unu azar azar ekleyip ele yapışmayan fakat çok yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım. Un ölçüsü ufak bir farklılık gösterebilir.
  • Sonra hazırlamış olduğumuz hamuru 15 parçaya bölelim. Yuvarlayıp beze yapalım her bir bezeyi tezgah üzerinde elimizle üzerine bastırıp biraz açalım.
  • Ortasına peyniri ekleyip dudak şekli alacak biçimde katlayalım ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayalım ve bir çay kaşığı sıvı yağ eklenmiş yumurta sarısını iyice çırptıktan sonra üzerlerine sürelim.
  • Son olarak üzerlerine çörek otu, mavi haşhaş veya susam serpiştirelim ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında alt üst ayarda 30-35 dakika altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim siz kendi fırınınızın durumuna göre pişirebilirsiniz.
  • Poğaçaları sıcak sıcak servis edelim deneyeceklere afiyet olsun hoşça kalın allah’a emanet olun.

İzmir'in Meşhur, Bomba Lezzeti Tire Köfte Tarifi

 

İzmir'in Meşhur, Bomba Lezzeti Tire Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 kilo 200 gram az yağlı, dana kıyma (ön kol ile döş arasındaki boşluktan, 2 kez çekilmiş kıyma olmalı)
  • 2 doluca tatlı kaşığı tuz

Diğer malzemeler;

  • 3 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 adet irice boy domates
  • 13 adet yeşil biber
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı kaynar su, (gerekirse çoğaltılabilir)
  • Tatlı yoğurt ve pide ekmek

    İzmir'in Meşhur, Bomba Lezzeti Tire Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma içine tuz eklenir ve 10 dakika boyunca macun kıvamına gelene dek iyice yoğurulur. Üzeri streçlenir ve buzdolabında 3 saat dinlendirilir.
  • Sonra domateslerin kabukları soyulur küçücük küpler halinde doğranır.
  • Tüm malzeme hazırda beklerken, süresi dolmuş kıymadan 18 eşit top yapılır.
  • Her bir top elde sıkılır ve biraz uzatılarak uzunca tombul yuvarlanır.
  • Ardına uzunca boy çöp şiş tam ortadan ete batırılır. El suya batırılarak sıkma işlemi başlar.
  • Tüm şişe eti yayarak ince uzun form verilir ve tezgahta iki elle ileri geri yuvarlanarak bitirilir.
  • Köfteler önce ızgarada en yüksek ateşte mühürlenerek her yeri cız bız pişirilir ve tabağa alınır.
  • Sonra, geniş bir tava içine 2 dolu yemek kaşığı tereyağ eritilir. Köfteler şişten çıkarılıp tavaya eklenip heryeri yüksek ateşte güzelce pişirilir.
  • Biberlerde aynı tavada pişirilip çıkarılır.
  • Sonra tavadaki yağ dökülür. İçine yeni 1 kaşık tereyağ ve sıvı yağ eklenip eritilir.
  • Domates eklenir baharatlar ve kapak örtülüp yumuşacık olana dek pişirilir, kaşıkla ezerek.
  • Sonra üzerine su ilave edilir tadına bakılır ve karıştırılır. İçine köfteler yerleştirilir. Sos içinde döne batıra 1-2 dk daha pişirilir ve servise hazırdır.
  • Domates püresi alta, üzere köfte, yana yoğurt, eşliğinde afiyetle ikram edilir.

Nefis Soslu Peynirli Ekmek Dilimleri Tarifi

 

Nefis Soslu Peynirli Ekmek Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün ekmek (Dilimlenmiş)

Sosu için;

  • 2-3 adet yumurta (Büyüklüğüne göre ayarlayalım)
  • 1,5 kahve fincanı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 5-6 dal maydanoz (Kıyılmış)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • 2-3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri

    Nefis Soslu Peynirli Ekmek Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ekmek dilimlenir. Ekmeği dilimlemeden önce 10 dakika buzlukta soğutursanız daha kolay dilimlenecektir.
  • Sosu için; gerekli malzemeler geniş bir kasede karıştırılır.
  • Ekmekler arkalı önlü sosa batırılır, çok fazla tutulmaz. Fırın kağıdı serili tepsiye alınır.
  • Kalan sosun içine beyaz peynir ve kaşar peyniri eklenir. Karıştırılıp ekmeklerin üzerine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir (15-20 dakika) sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun 🌸
  • Not: Miktarları arttırıp hazırlayabilirsiniz.

Tavada Peynirli Mısır Ekmeği Tarifi

 

Tavada Peynirli Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat (limon yada sirke ile aktifleştirin)
  • 3 yemek kaşığı herhangi peynir (ben köy peyniri kullandım)
  • Tuz ,karabiber

    Tavada Peynirli Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına sıvı malzemeleri koyalım.
  • Yumurtayıda kırıp malzemeyi çırpalım.
  • Un ve mısır ununu ilave edelim.
  • 5 dakika bu şekilde bekletelim.
  • Son olarak peyniri tuz ve karabiberi katıp karıştıralım.
  • Kıvam poğaça hamurundan bir tık daha yumuşak olacak (çok katı olursa azar azar su ilave edebilirsiniz).
  • Tavayı ocağa alıp yağlayalım.
  • Malzemeyi tavaya dökelim.
  • Üzerini kaşıkla düzeltelim.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte altı kızarıp üzeri göz göz olup kabarmaya başlayana kadar pişirelim.
  • Pişen mısır ekmeğini düz servis tabağına çevirelim.
  • Diğer tarafını da aynı şekilde pişirelim. Dilimleyip servis yapalım.Afiyet olsun.

Turşu Gibi Lahana Salatası (Parlak Renkli) Tarifi

 

Turşu Gibi Lahana Salatası (Parlak Renkli) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım mor lahana
  • 1 tane havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon suyu
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam dere otu
  • Biraz nar ekşisi
  • Biraz zeytinyağı

    Turşu Gibi Lahana Salatası (Parlak Renkli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mor lahana ince ince doğranır. Havuç rendelenir.
  • Üzerine tuz ve şeker eklenip yaklaşık 15 dakika kadar ovulur. Böylece yumuşamış olacaktır.
  • Üzeri kapatılıp 15 dakika dinlendirilir.
  • Dere otu ve maydanoz kıyılır. Limon sıkılır.
  • Tüm malzemeler ve limin suyu lahana ile birleştirilip harmanlanır.
  • Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirip servis edilir

Kremalı Tadında Ispanak Çorbası Tarifi

 

Kremalı Tadında Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 250 gr ıspanak
  • 6 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı et suyu (tavuk ya da et olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sarımsakta ekleyebilirsiniz

    Kremalı Tadında Ispanak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağları uygun bir tencereye aldım.
  • Havucu rendeleyip ekleyerek kavurdum.
  • Üzerine yıkanmış ve ince doğranmış ıspanakları ekledim kavurdum. Suyu ekleyip kaynattım.
  • Bir kasede süt ve unu karıştırdım.
  • Çorbanın üzerine döktüm.
  • Et suyu ve tuzu da ilave ettim.
  • Bir taşım kaynatıp altını kapattım. Çok yoğun olursa su ilavesi yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Sodalı Dilim Börek Tarifi

 

Sodalı Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gr margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı soda
  • 3 adet haşlanmış patates
  • Beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

    Sodalı Dilim Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Harcı için patatesler tamamen ezilir. Peynirde ezilir.
  • Dereotu ve maydanoz ince ince doğranır karıştırma kaba alınır diğer malzemelerde eklenir erittiğimiz tereyağı da eklenir alt üst yaparak karıştırılır harcı hazır.
  • 1 yufkayı serelim harçtan üzerine biraz yayalım her yerine.
  • 2. yufkayı da üzerine serelim harçtan tekrar yayalım .
  • 3. yufkayı da serelim tekrar kalan harcı yayalım.
  • Çok yavaş sıkmadan büyük rulo yapalım. Harçlı olduğundan yırtılma olabilir çok nazik şekilde saralım.
  • İkiye bölelim, rulo yapınca tepsiye alalım buzluğa kaldıralım. 2 saat donması için dinlendirelim dolapta.
  • Dinlenen böreğimizi  1-2 cm kalınlığında yuvarlak halka şeklinde keselim buzlu olduğundan kesimi rahat olacaktır.
  • Kestiğimiz börek dilimlerini tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta, yoğurt karışımdan sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt üst kızarana denk pişirelim güzel kızaran enfes böreklerimiz servise hazırdır ❤️afiyet olsun herkese .

Evde Susamlı Şeker Yapımı Tarifi

 

Evde Susamlı Şeker Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 2 tane yağlı kağıt

    Evde Susamlı Şeker Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak masamızın üzerine büyük bir yağlı kağıt serelim.
  • Tavamıza 2 bardak şekerimizi koyalım, eriyene kadar ara ara karıştıralım.
  • Üzerine tereyağı ilave edilip, tekrar karıştıralım.
  • Ardından susamı ekleyelim ve hızlı hızlı karıştıralım. Bu aşamada çok hızlı olmalıyız👍 Şeker çabuk donabiliyor 👍
  • Masa üzerindeki yağlı kağıdın üzerine dökelim.
  • Yağlı kağıdımızı biraz büyük keselim ki taşmasın.
  • Sonra diğer yağlı kağıdı üzerine koyalım merdane ile hafif dağıtalım👍
  • Tamamen soğuduktan sonra parçalara bölüp servis yapabilirsiniz

Kızarmış Patates Salatası Tarifi

 

Kızarmış Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Kızarmış Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Ardından ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım ve kızdıktan sonra patateslerimizi kızartalım.
  • Altın sarısı rengi alan patateslerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • Bir yandan da kabuklarını soyduğumuz soğanımızı piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Elimizle şöyle bir karıştıralım.
  • Kırmızı biberin içini temizleyelim ve onu da küçük küçük doğrayarak bir kaba alalım.
  • Dereotu ve maydanozu da ince ince kıyalım.
  • Ardından geniş bir karıştırma kabına doğradığımız soğanları, biberi, maydanoz ve dereotunu alarak güzelce karıştıralım.
  • Tuz, pul biber, sumak, nane, limon suyu ve zeytinyağını da ilave ettip karıştırdıktan sonra patateslerimizi de ekleyelim ve son kez güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan kızartılmış patates salatamızı servis tabağına alalım. İsteğe bağlı üzerine çok az zeytinyağı gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Fırında Hamsi Buğulama Tarifi

 

Fırında Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • 1 iri domates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı

    Fırında Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamsilerimizi ayıklayıp temizleyip bir güzel süzelim ve daha sonra süzdüğünüz hamsileri tuzlayalım dolaba kaldıralım 1 saat dinlensin. Beklerken tuzu içine Çekeceği için lezzeti artacak.
  • O arada soğanlarımızı, domateslerimizi halka şeklinde veya yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım.
  • Borcamimizin tabanına önce 1. dilimledigimiz soğanımızı dizelim sonra hamsilerimizi dizelim ve sonra 2. soğanımızı dizelim tekrardan üzerine aralarına domateslerimizi istediğimiz görsellikte dizelim.
  • Son olarak üzerine limon suyu, zeytinyaği, tuz, karabiber, pul biberini gezdirelim ve 200° fırında altı üstü açık bir şekilde yarım saat pişirelim.
  • Piştiğinden emin olduktan sonra fırının sadece üst kısmını açık bırakıp balığımızın üstlerinin kızarmasını sağlayalım. 5-10 dk yeterli olacaktır. ( kontrol etmenizde fayda var çünkü her fırın aynı olmuyor) Afiyet olsun.