Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 150 gr tereyağı
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 5 su bardağı un
Kreması için;
- 3 su bardağı süt (600 ml)
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
- Pudra şekeri
- Toz Antep fıstığı
Çikolata sosu;
- 100 gr tereyağı veya margarin
- 100 gr bitter çikolata
- 20 gr kahvaltılık çikolata
Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına yumurta, su ve şekeri alarak güzelce çırpalım.
- Üzerine instant maya, tereyağı ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Yoğurduğumuz hamuru tezgaha alalım, toparlayalım ve önce 2 eşit parçaya bölelim. Ardından birbirine eşit 14 beze olacak şekilde hamurlarımzı bölelim.
- Her bezeyi elimizde yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Şekillendirme işlemi bittikten sonra hamurların üzerine elimizle hafifçe bastıralım ve temiz bir bez örterek yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakalım. Ben Alman pastalarımızı iki seferde pişireceğim.
- Kreması için uygu bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı tencereye alalım, güzelce karıştıralım.
- Ocağı açalım ve üzeri göz göz olup kıvamı koyulaşana kadar pişirelim.
- Kremamızı ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve vanilya ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra streç film muhallebiye değecek şekilde üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
- Güzelce soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edelim ve çırpalım.
- Üzerinin sosu için uygun bir tencerede tereyağını eritelim.
- Üzerine çikolataları ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım. Ben bu aşamada bitter çikolata kullandım ancak siz damak tadınıza göre tercih edebilirsiniz.
- Son olarak kahvaltılık çikolatayı da ekleyelim ve karıştırarak ocaktan alalım.
- Mayası gelen hamurlarımızı fırına yerleştirelim ve 100°C fırında yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda fırını 170°C’ye alalım ve 15 dakika daha pişmeye bırakalım. Bu ölçülerle hazırladığımda ben 2 tepside pişirdim. İlk tepsi piştikten sonra fırın sıcak olduğu için 100°C de 10 dakika bekletmeden direkt 170 derece de pişirdim. Bu aşamada siz de fırınınıza göre kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.
- Pişen pastaları fırından alalım. Soğuduktan sonra ortadan keselim.
- Taban kısmının üzerine sıkma torbasına doldurduğumuz kremayı sıkalım ve üzerlerini kapatalım.
- Pastaların üzerlerini soğuyan çikolata sosuna batırarak servis tabağına alalım. Diğer pastalar içinde aynı işlemi uygulayalım.
- Üzerini toz antep fıstığı ile süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!