Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı süt
- 1,5 litre sıcak su
- 1 tatlı kaşığı uz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı tencereye alarak eritelim.
- Soğanları yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım ve tenceremize ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavuralım.
- Unu ekleyelim ve rengi dönene kadar yakmadan kısık ateşte karıştırarak kavuralım.
- Yıkayıp suyunu süzdüğümüz mercimekleri ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Üzerine suyu ekleyip tekrar karıştıralım.
- Tencerenin kapağı kapatalım ve çorbayı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirelim.
- Çorbamızı mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Mercimekler piştikten sonra çorbamızı pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirelim.
- Süt ve tuzu da ekleyerek, 4-5 dakika kısık ateşte pişirelim ve çorbamızı ocaktan alalım. Çorbanın kıvamı koyu gelirse, sıcak su ya da tavuk suyu ilave edebilirsiniz.
- Çorbanın sosu için uygun bir tavaya tereyağını alalım ve eritelim.
- Ardından üzerine kırmızı toz biberi ekleyelim ve karıştırarak ocağı kapatalım.
- Çorbamızı kaselere alalım, üzerine sostan gezdirerek servis edelim.
Afiyet olsun.
Lotus Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (Sarısını beyazından ayırıyoruz)
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 çay bardağı un (yine de kontrollü koyalım)
Kreması için
- 4 paket krema
- 1 paket mascarpone
- 3 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı krema sıklaştırıcı
- 200 gram lotus kremi
- 250 gram frambuaz
Üzeri için
- 1 paket lotus bisküvi
- Çilek
Lotus Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz beyazına yarım çay bardağı şeker ekleyip mikserle sertleşip kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısının içine 1 çay bardağı şekeri ilave edip köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ ve süt ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- 3. Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ekliyoruz.
- 2-3 dakika daha çırpma işlemine devam ediyoruz.
- 4. Daha sonra ayırıp çırpmış olduğumuz yumurtanın beyazını ilave edip bir spatula yardımıyla yavaş yavaş karıştırarak kek harcımıza ilave ediyoruz.
- 5. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz kek kalıbına harcımızı döküyoruz.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kekimiz soğuduktan sonra 3 eşit parçaya kesiyoruz.
- 4 paket kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya ve krema sıklaştırıcı ekleyip mikserle hafif koyulaşana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra mascarpone ilave edip koyulaşana kadar tekrar çırpıyoruz.
- Üzerini süslemek için 4 yemek kaşığı kremayı krema sıkma torbasına alıp buzdolabına kaldırıyoruz geri kalan kremaya 4 yemek kaşığı benmari usulü eritmiş olduğumuz lotus kremayı ılıdıktan sonra ilave edip mikserle tekrar çırpıyoruz.
- Kekimizi ilk katını servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine krema sürüp frambuaz ları yerleştiriyoruz ( ben 1 katına frambuaz kullandım dikerseniz siz her katınada koyabilirsiniz )
- Diğer katlarına da aynı işlemi yaptıktan sonra üzerini ve kenarlarını kremayla kapatıyoruz.
- Lotus bisküviyi robottan geçirip pastamızın üzerini ve kenarlarını kapatıyoruz.
- Ayırmış olduğumuz kremayı üzerine sıkıp bisküvi ve çilekle süsleyip buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Yoğurtlu Tavuk Salatası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tuz (tavuğu haşlamak için)
- 2 adet salatalık
- 6 adet kornişon turşu
- 1 tutam dereotu
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- Zeytinyağı
- Ceviz
Yoğurtlu Tavuk Salatası Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü bir kaç parçaya ayıralım ve haşlamak için tencereye alalım.
- Üzerini geçecek kadar su ve tuzunu da ekledikten sonra kaynamaya bırakalım. Haşlarken üzerinde oluşan köpükleri ara ara alalım.
- Tavuklarımız haşlandıktan sonra suyun içerisinden alalım ve didikleyelim.
- Diğer yandan salatalıkları soyalım ve küpler halinde doğrayalım.
- Kornişon turşuyu da küpler halinde doğrayalım. Dereotunu kıyalım.
- Mayonez, ezilmiş veya rendelenmiş sarımsak, tuz ve yoğurdu ayrı derince bir kaba alarak karıştıralım.
- Diğer doğradığımız malzemeler, ceviz ve tavuğu da içerisine ekleyerek karıştıralım ve servis tabağına alarak servis edelim. Dilerseniz üzerine ceviz serpebilir ya da zeytinyağı veya tereyağında kızdırdığınız cevizi gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!
Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram kuş başı et ( kişi sayısına göre)
- 2 adet patlıcan
- 3 adet patates
- 3 adet domates
- 2 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 3 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
Sosu için
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber,kimyon,kekik (isteğe göre)
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağ (sıvı yağ da olur)
Antep Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletiyoruz.
- Diğer malzemeleri küp küp doğrayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- Patlıcanları da ekliyoruz.
- Sosunu ayrı bir kapta hazırlıyoruz.
- Tepsinin üzerine döküyoruz.
- Üzerine fırın kağıdını ıslatıp nemlendirip kapatıyoruz .
- 200 derece fırında 1 saate yakın kontrollü şekilde pişiriyoruz, afiyet olsun
Tartolet (Kolay ve Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağ ( oda ısısında)
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1.5-2 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
Ocaktan aldıktan sonra;
- 60 gr beyaz çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Tartolet (Kolay ve Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamuru için tüm malzemeleri derin bir kaseye alıp, yoğurun.
- Hamurdan 12 -14 beze yapın.
- Hamurları cupcake kalıplarına yerleştirin. İnce bir şekilde elinizle bastırarak yerleştirin.
- Kabarmaması için çatal batırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kontrollü pişirin.
- Hamurları soğumaya bırakın.
- Kreması için; beyaz çikolata ve tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye alın. Karışana kadar çırpın.
- Krema kaynayınca beyaz çikolata ve tereyağ ekleyip çırpın. Üzerini streç film örtün. Soğumaya bırakın. Krema soğuyunca pürüzsüz olana dek mikser ile çırpın.
- Kremayı sıkma torbasına alın. Hamurların üzerine kremadan sıkın.
- Üzerlerini meyve ile süsleyin. Tartoletleri servis edin. Afiyet olsun. 😋.
Tavada Kaşarlı Patates Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 2 adet domates
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Sarımsak tozu
- Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Tavada Kaşarlı Patates Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ alın patatesleri tavanın içerisine alın.
- Patatesler pisene dek kavurun.
- Pisen patateslerin üzerine tuz ve baharatları ekleyin karıştırın.
- Ardından domatesleri ve maydanozu ekleyin 1-2 dakika kadar karıştırın.
- En sonunda üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tavanın kapağını kapatın.
- Peynirler erdikten sonra ocağın altını kapatıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun 🤗❤️.
Yumuşacık Sandviç Ekmekleri Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı tereyağı oda sıcaklığında olsun
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 5 su bardağı kadar un (Ele yapışan bir hamur olacak kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt veya krema
Yumuşacık Sandviç Ekmekleri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemeleri ile yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur yoğurulur. Yaklaşık 50 dk mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan 10 adet beze elde edip unladığınız tezgaha dizin.
- Sandviç ekmeklerinin büyüklüğünü kendiniz ayarlayabilirsiniz. Bezelerden alıp çok hafif unlayarak dikdörtgen şekilde açalım ve rulo haline getirip uçlarını elimizle kapatalım. Ek yerini de alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
- Tepsi mayası için üzerini bezle kapatıp yarım saat dinlendirelim.
- Daha sonra yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen ekmeklerin üzerini bezle örtüp soğumasını bekleyelim. Gerçekten harika oluyorlar. Dilerseniz fazla yapıp dondurucuya atabilirsiniz. Çıkartıp kendine gelmesini bekleyip tüketebilirsiniz. Hala aynı tazelikte olacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.
Nefis Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça veya 2 adet domates
- 2-3 adet sivri biber (ben renk versin diye 2 adet kapya biber de ekledim)
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 2,5 su bardağı tavuk suyu veya 1 adet bulyon (toplamda 3,5 su bardağı su eklemiş oluyoruz)
- Tuz
Nefis Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları ince ince doğrayıp kavuruyoruz.
- Üzerine doğranmış sivri biberi ekliyoruz biraz daha kavurup 1 tepeleme yemek kaşığı salça ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Bulguru ekleyerek 1-2 dk daha kavuruyoruz ve toplamda 3,5 su bardağı sıcak su ekliyoruz (1 adet tavuk bulyon veya tavuk suyu olursa daha iyi olur).
- Tuzunu da ilave edip kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte suyu çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.
- Ocağı kapatınca kapağı açıp havlu kağıt seriyoruz ve 10 dk dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Havuç Yoğurtlaması (Tarator) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 orta boy havuç (İstediğiniz kadar kullanabilirsiniz)
- Yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Sıvı yağ
- Pulbiber
Havuç Yoğurtlaması (Tarator) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuçları güzelce yıkadıktan sonra rendeleyiniz.
- Yapışmayan bir tavada az zeytinyaği veya sıvı yağ ekleyip havuçları kavurun.
- Daha sonra bir kenarda soğutun.
- Bu arada yoğurdu çırpın ve içine bir kaşık mayonez ekleyin.
- Soğuyan havuçları bu karışımla birleştirin ve tuzunu ilave edin.
- Eğer isterseniz üzerine pul biberli yağ yapabilirsiniz. Güzel günlerinize eşlik eden bir tarif olur inşallah. Afiyet olsun.
Tavuk Suyunda Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre tavuk suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 litre su
- Yarım su bardağı mercimek
- 1 çay bardağı bulgur
- 4 parça kuru domates
- 150 gram brokoli
- 1 havuç
- 1 soğan
- 1 patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz ve baharatı kendinize göre ekleyin malzemeleri de kendinize göre ekleyebilirsiniz
Tavuk Suyunda Kış Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Baharatlar ve yağ hariç bütün malzemeleri tencereye koyup tuzunu atıp tencerenin kapağını kapatın kaynatın.
- Oluşan köpükleri alın yumuşayana kadar sebzeler pişirin.
- Sonra robottan bızt yapın ayrı bir yerde tereyağ, zeytinyağ, pul biber, naneyi kavurun.
- Çorbaya dökün birazda karabiber ekleyin afiyet olsun çok lezzetli bir çorba.
Tavuk Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet soğan(rendelenmiş)
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı süt
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kimyon
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Tavuk Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuğumuzu robotta çekelim.
- Diğer bütün malzemeleri ilave edip güzelce karıştıralım.
- Streç flimle sarıp buz dolabında 30 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen köftelerimize şekil verip az yağda önlü arkalı pişirelim.
- Ben yanına pilavla servis ettim. Afiyet olsun.
Börek Gibi Karnabaharlı Kış Mücver (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy kabak (Büyükse 2 yapın)
- 5-6 ağaç kadar karnabahar
- 2 tane havuç
- 1 tane orta boy pırasa
- 1 tane taze soğan (ya da 1 tane kuru soğan)
- Yarım demete yakın dere otu
- 1 tutam maydanoz
Sosu için;
- 3 tane yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 5-6 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Pulbiber
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
Börek Gibi Karnabaharlı Kış Mücver (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabaklar, karnabahar ve havuçlar rendenin iri yeri ile rendelenir (Karnabaharın üst taraflarını rendeleyin) kabakların, karnabaharın ve havuçların suyu sıkılır.
- Maydanoz, taze soğan ve dere otu ince ince kıyılır. Pırasa temizlenip ince halkalar şeklinde doğranır.
- Tüm sebzeler bir kapta harmanlanır. Ayrı bir kasede yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu, un, ve baharatlar eklenip pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Sos sebzelerin üzerine gezdirilir ve iyice karıştırılıp tüm sebzelerin sos bulanması sağlanır.
- Yağlı kağıt serili borcama harç dökülüp yaydırılır. Üzerine susam ve çörek otu atılıp 180 derecede önceden ısıtılan fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun 🥰.