Karışık Sebzeli Soğan Mücveri Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy kuru soğan
- 2 yumurta
- 2 orta boy havuç
- 1 orta boy patates
- Yarım kırmızı kapya biber
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır unu
- Maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- Sarımsaklı, naneli, yoğurt
Karışık Sebzeli Soğan Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları ince ince piyazlık şekilde doğrayalım.
- Patates ve havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyip, suyunu süzelim.
- Kapya biberi küçük küçük doğrayıp, maydanozu ince ince kıyalım.
- Piyazlık doğradığımız soğanların üzerine bir tatlı kaşığı tuz ilave ederek 7-8 dakika ovup fazla suyunu süzelim.
- Üzerine çırptığımız iki yumurta ve diğer tüm malzemeleri ekleyelim. Karıştırıp, kek hamuru kıvamında bir mücver harcı elde edelim.
- Hazırladığımız mücver harcından bir yemek kaşığı dolusu alarak orta ateşte ısınmış kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
- Kızaran mücverleri havlu peçete serili servis tabağımıza alarak sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapalım.
- Sebzelerin büyüklüğüne göre un ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.