2 Şubat 2022 Çarşamba

Karışık Sebzeli Soğan Mücveri Tarifi

 

Karışık Sebzeli Soğan Mücveri Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy kuru soğan
  • 2 yumurta
  • 2 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • Yarım kırmızı kapya biber
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • Sarımsaklı, naneli, yoğurt

    Karışık Sebzeli Soğan Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ince ince piyazlık şekilde doğrayalım.
  • Patates ve havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyip, suyunu süzelim.
  • Kapya biberi küçük küçük doğrayıp, maydanozu ince ince kıyalım.
  • Piyazlık doğradığımız soğanların üzerine bir tatlı kaşığı tuz ilave ederek 7-8 dakika ovup fazla suyunu süzelim.
  • Üzerine çırptığımız iki yumurta ve diğer tüm malzemeleri ekleyelim. Karıştırıp, kek hamuru kıvamında bir mücver harcı elde edelim.
  • Hazırladığımız mücver harcından bir yemek kaşığı dolusu alarak orta ateşte ısınmış kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
  • Kızaran mücverleri havlu peçete serili servis tabağımıza alarak sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapalım.
  • Sebzelerin büyüklüğüne göre un ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

1 Şubat 2022 Salı

El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi

 

El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak)

İçi için;

  • 4 haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ (soğanı kavurmak için)
  • 1 çay kaşığı tuz (tadına bakarak koyun)

Hamuru yağlamak için;

  • Sıvı yağ

    El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemeleri bir kaba alınır ve yavaşça su eklenerek yoğurulur.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilince üzeri örtülür ve 10- 15 dk dinlendirilir.
  • Sonra dinlenen hamur yumurta büyüklüğünde (siz istediğiniz boyuta göre ayarlayabilirsiniz) bezelere ayrılır.
  • Bezeler tabak büyüklüğünde merdane ile açılır.
  • Aralarına sıvı yağ sürülerek üst üste dizilir ve yarım saat kadar dinlendirilir. Bu sırada içi yapalım.
  • Önce yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda sotelenir ve altı kapatılır.
  • Haşlanmış patates rendelenir.
  • Soğuyan soğan üzerine eklenir ve baharatlar katılır. İyice harmanlanır. İçimiz hazır.
  • Ben içe biraz da koy peyniri + lor peyniri de koydum. Çünkü ku müşterim öyle istemişti. Siz de biraz ekleyebilirsiniz.
  • Dinlenen hamurlar sırayla el ile çekilerek büyütülerek incecik açılır.
  • 2 yanından ortaya katlanır.
  • Bir ucuna iç harç konur ve rulo halinde sarılır. Sonra gül şekli verilir.
  • Hepsi için aynı işlem yapılır ve tepsiye dizilir.
  • Üzerine sıvı yağ sürülüp tercihe göre susam ve çörek otu serpilir .
  • Önceden ısıtılmış 190 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😍😍.
  • Bu ölçülerden 10-12 tane börek çıkmaktadır.

Tavada Kaşarlı Patates Kavurma Tarifi

 

Tavada Kaşarlı Patates Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Sarımsak tozu
  • Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri

    Tavada Kaşarlı Patates Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağ alın patatesleri tavanın içerisine alın.
  • Patatesler pisene dek kavurun.
  • Pisen patateslerin üzerine tuz ve baharatları ekleyin karıştırın.
  • Ardından domatesleri ve maydanozu ekleyin 1-2 dakika kadar karıştırın.
  • En sonunda üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tavanın kapağını kapatın.
  • Peynirler erdikten sonra ocağın altını kapatıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun

Sandviç Kek (Whoopıe Kek) Tarifi

 

Sandviç Kek (Whoopıe Kek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2,2-5 su bardağı un

Arasına sürmek için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt

    Sandviç Kek (Whoopıe Kek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için oda ısısında yumuşamış olan tereyağ ya da margarini,toz şekeri ve yumurtayı mikserle iyice çırpıyoruz.
  • Ardından sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • En son unu,kakaoyu,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırdıktan sonra kek harcını sıkma torbasına alıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde kek harcından sıkalım.
  • Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 8 dakika kadar pişirelim.
  • Bir poşet krem şantiyi bir çay bardağı soğuk sütle çırpıp sıkma torbasına alalım.
  • Fırından aldığımız kekler soğuyunca birini alıp üzerine krem şanti sıkalım ve diğer bir keki de üzerine kapatıp sandviç şekli verelim.
  • Bütün kek harcı bitene kadar aynı işlemlere devam edelim.
  • En son benmari usulu eritilmiş bir paket sütlü çikolatayı keklerimizin üzerine sıkalım. (isteğe bağlı. )afiyet olsun.

Pembe Sultan Tarifi

 

Pembe Sultan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kırmızı pancar
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ 

    Pembe Sultan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabuklarını soymuş olduğumuz pancarları uygun bir tencereye alıp 10 dakika kaynatalım.
  • Soğuduktan sonra rendeleyelim.
  • Ardından yoğurt,rendelenmiş sarımsak, mayonez ve tuzu derince bir kapta karıştırın.
  • Son olarak zeytinyağını ekleyip karıştırıp servis tabağına alın.

Fırında Soslu Tavuk Kanat Tarifi

 

Fırında Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kanat

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı domates püresi
  • 1,5 yemek kaşığı soya sosu
  • 1,5 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı acı sos (Yoksa koymayabilirsiniz)
  • Tuz

    Fırında Soslu Tavuk Kanat Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için; bütün malzemeleri geniş bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Temizlemiş olduğumuz kanatları sosumuzun içine ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Üzerini kapatıp 3-4 saat dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine diziyoruz.
  • 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Sütlü Havuç Çorbası Tarifi

 

Sütlü Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy havuç (Küçükse üç adet)
  • 1 adet yeşil tatlı biber (Dilerseniz kapya biber de ekstra ekleyebilirsiniz)
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığının ucunda zerdeçal
  • 4 su bardağı sıcak su (Kıvamını kontrol edip arttırabilirsiniz)

    Sütlü Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iki orta boy havucu rendeleyelim. Yeşil biberimizi doğrayalım ve iki diş sarımsağımızı soyalım.
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağla beraber tencereye alıp, kavurmaya başlayalım.
  • İki-üç dakika kavurduktan sonra unu ilave edelim ve unun kokusu çıkana kadar üç-dört dakika daha kavuralım.
  • Ardından baharatlarımızı ekleyelim ve bir iki kez çevirerek kavuralım.
  • Dört su bardağı sıcak suyu ilave edelim ve karıştıralım.
  • Biberler ve havuçlar yumuşayınca ocaktan alıp, blenderdan geçirelim.
  • Tekrar ocağa alalım, sütümüzü ilave edip tuzunu da ayarlayıp, bir iki taşım daha kaynatalım.
  • Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Koyu gelirse sıcak su ekleyip, biraz daha kaynatabilirsiniz. Afiyet şifa olsun🌹

Patatesli Ispanak Graten Tarifi

 

Patatesli Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler

Ispanaklı harç için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 gram haşlanmış ıspanak
  • 2 dal taze soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat

Üzeri için;

  • 1 orta boy kase peynir rendesi
  • 1 çay kaşığı paprika

    Patatesli Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağda soğanları ve havucu kavuruyoruz.
  • Üzerine çok ince kare küp dilimlenen patatesleri ilave ediyoruz.
  • 1-2 dakika birlikte çevirip üzerine haşlanan ıspanakları kare kare doğrayıp ilave ediyoruz.
  • Ispanakları da 2-3 dakika pişirdikten sonra unu ilave edip unu görünmeyene kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine sütü ilave edip süt çekene kadar pişirip borcama döküyoruz. (kremada olur ama bana ağır geliyor kullanmadım o yüzden) üzerine peynir rendesi ve fırına 😍.
  • Ben üzerine mozarella ile gauda rendeledim ve toz biber döktüm.
  • 170 derecede yaklaşık 45 dakika (peynirler kızarana kadar) pişiyoruz.

Zeytinyağlı Sarma Tarifi

 

Zeytinyağlı Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg asma yaprağı (salamura veya taze)

İç harcı için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı (125 ml)
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 adet domates rendesi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 avuç maydanoz
  • 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)

Üzeri için;

  • Yarım limon suyu
  • Limon dilimleri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2,5 su bardağı sıcak su (500 ml)

    Zeytinyağlı Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle (üzüm yaprağı)asma yapraklarını suya alarak tuzunun çıkması için bekletelim. Ne kadar çok tuzlu ise o kadar bekletmeniz yararınıza olur hatta suyunu değiştirip tekrar bekletebilirsiniz. Ben saracağım zaman bir kaç saat önceden yaprakları çıkarıp suya alıyorum.
  • Tencereye zeytinyağını alarak yemeklik doğradığımız soğanları, fıstık ve kuş üzümlerini kavuralım.
  • Şekeri ekleyip soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavuralım.
  • Yıkanmış pirinci de ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Domates rendesi, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Suyu ilave edip iç harcı suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim. Ve harcı ocaktan alalım.
  • Küçük küçük doğradığınız maydanozu da ilave ederek karıştıralım.
  • Artık yaprakları sarmaya geçebiliriz. Sarma işlemini fotolarda detaylı olarak anlatmaya çalıştım.
  • Yaprakları düz bir yere serelim. İçerisine çok fazla olmayacak şekilde  yaprağın büyüklüğüne göre  iç malzemesini koyalım.
  • Yanlarını kapatarak sigara böreği gibi saralım.
  • Sardığımız yaprakları tencereye düzenli bir şekilde dizelim. Ben dizme işlemini genelde tüm yaprakları sardıktan sonra yapıyorum. Artan yaprakları veya sararken arada çıkan kaba yaprakları ayırıp tencerenin tabanına bir sıra diziyorum.
  • Bütün yaprakları sıraladıktan sonra üzerlerine limon dilimleri yerleştirelim. Yarım limonun suyunu sıkalım. Zeytinyağı ve şekeri ekleyelim.
  • Sarmaların üzerine gelecek kadar su ilave edelim. (Benim tenceremde yaklaşık 1.5 bardak yetti) ve üzerini varsa artan yapraklarla kapatalım. Dolma taşı da kullanabilirsiniz, böylelikle dolmalar buharıyla daha güzel ve eşit bir şekilde pişmiş olur.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte sık sık suyunu kontrol ederek suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Not: Yaprak iyice yıkandıktan sonra bile tuzlu ise iç malzemesine daha az tuz eklemenizi tavsiye ederim.

Sebzeli Patates Nugget Tarifi

 

Sebzeli Patates Nugget Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram patates
  • Yarım su bardağı un
  • 1 adet havuç
  • Yarım su bardağı mısır
  • 1 adet kapya biber
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz,karabiber

Bulamak için

  • Un
  • Kızartmak için sıvı yağ

    Sebzeli Patates Nugget Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerin kabuğunu soyup tuzlu suda haşlıyoruz. Bu esnada havuç ve biberi minik küpler halinde doğruyoruz.
  • Maydanozu da ince doğrayarak hazır hale getiriyoruz.
  • Haşlanmış patatesleri güzelce ezdikten sonra un,tuz ve karabiberi ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  • En son doğradığımız sebzeleri de ekleyip patates harcını hazır hale getiriyoruz. Elimizle harçlar ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz.
  • Patates nuggetsları una bulayıp 10-15 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
  • En son kızgın yağda kızartıp servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun

Sütlü Nuriye Tarifi

 

Sütlü Nuriye Tarifi İçin Malzemeler

  • 44 adet baklavalık yufka
  • 2 su bardağı iri çekilmiş fındık

Yufkaların arasına sürmek için;

  • Tereyağı

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker 

    Sütlü Nuriye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye su ve şekeri  alarak 5 dakika kadar kaynatalım.
  • Daha sonra sütü ilave edelim, karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Tepsimizin tabanını tereyağı ile yağlayalım.
  • Baklavalık yufkayı tepsimize yerleştirelim ve üzerine tereyağından sürelim. Bu şekilde aralarına tereyağı sürerek yaklaşık 22 adet yufkayı üst üste sıralayım.
  • Yufkaların üzerine fındıkların tamamını serpelim ve kalan baklava yufkalarımızı da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek üst üste sıralayalım.
  • Tüm yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra kalan tereyağını tatlının üzerine gezdirelim. Tatlımızın daha düzgün görünmesi için kenarlarından fazla gelen yufkaları keselim.
  • Tatlımızı kareler halinde dilimleyelim.
  • Ardından tatlımızı önceden 180 ͒C’ye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Fırından alınan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti tatlının üzerine gezdirelim.
  • Sütlü nuriye tatlımız şerbetini tamamen çektikten sonra üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Yapımı Pratik Vitamin Bombası Kerevizli Kış Çorbası Tarifi

 

Yapımı Pratik Vitamin Bombası Kerevizli Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet orta boy kereviz (500 gr)
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 -6 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz muskat
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Taze soğan dilimleri

    Yapımı Pratik Vitamin Bombası Kerevizli Kış Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye suyu, tereyağını, yıkanıp soyulmuş ve küp doğranmış sebzeleri alın.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar, ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Baharatları ve sütü ekleyin.
  • Kaynayınca el blendırı ile pürüzsüz bir kıvama getirin.
  • Üzerine taze soğan serperek servis yapın.Afiyet olsun. 😊Not:✅sebzelerin büyüklüğü çeşitlilik gösterebileceğinden çorbanın su ve tuz miktarını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.