6 Şubat 2022 Pazar

Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi

 

Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • Kavrulmuş susam

    Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak, hamuru için uygun bir yoğurma kabına  tereyağını alalım.
  • Üzerine yoğurt, yumurtanın sarısı, sirke, sıvı yağ, toz şeker ve tuz ilave ederek karıştıralım. Dilerseniz hoş bir koku vermesi için 1 tatlı kaşığı kadar mahlepte kullanabilirsiniz.
  • Malzemeler güzelce karıştıktan sonra kabartma tozu ve biraz un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Kıvamı tutturabilmek için 3 su bardağı kadar unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  • Kıvam alan hamurumuz şekil vermeye hazır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle uzun bir şerit haline getirelim. İki ucunu birleştirerek simit şeklini verelim.
  • Şekillendirdiğimiz simitleri önce ayırdığımız yumurta akına, ardından kavrulmuş susama bulayarak fırın tepsisine dizelim. Dilerseniz susamı çörek otu ile karıştırarak da kullanabilirsiniz.
  • Tüm hamur bitene kadar şekil verip fırın tepsisine dizmeye devam edelim. Ben bu tarifle yaklaşık 38 tane kandil simidi elde ettim.
  • Şekillendirdiğimiz kandil simitlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkan kandil simitlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

5 Şubat 2022 Cumartesi

Turp Salatası Tarifi

 

Turp Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta turp
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • Nane
  • Pulbiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Turp Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Turpları soyup, yıkayın, rendeleyin. Sarımsağıda rendeleyin.
  • Yoğurt, mayonez, tuzu ekleyip, karıştırın.
  • Servise tabağına alın.
  • Üzerine yağ gezdirin süsleyin afiyet olsun

Su Böreği Lezzetinde Fırında Makarna Tarifi

 

Su Böreği Lezzetinde Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket haşlanmış makarna
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı süt
  • 100 gram rendelenmiş peynir ( tercihen keçi peyniri yoksa kaşar peyniri )
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine :

  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber veya tozbiber ( şart değil )

    Su Böreği Lezzetinde Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Büyükçe bir kabın içinde yoğurt ve yumurtaları çırpın.
  • Sütü, damak tadınıza göre karabiber ve tuzunu atıp. Karıştırın.
  • Önceden haşlanmış makarnayı içine ekleyerek bir güzel karıştırın.
  • Borcamı tereyağ ile biraz yağlayın, makarnanın yarısını tepsiye dökün.
  • Üzerine rendelenmiş keçi peynirini serpin keçi peyniri yoksa kaşar peyniri veya beyaz peynir herhangi sevdiğiniz bir peynir çeşidi de olabilir.
  • Kalan makarnayı dökün düzletin, üzerine tekrar bol bol rendelenmiş kaşar peyniri serpin, ben acı maraş pulbiber ekledim acı istemeyen tozbiber de serpebilir üzeri daha güzel kızarır ama yinede şart değil.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin ve makarnanın her yerine değecek şekilde yağlayın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede yarım saat pişirin kızardığı zaman çıkarın. Yine de kendi fırınınızın ayarına göre pişirme yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Tavuk Köftesi Tarifi

 

Tavuk Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk bonfile (Göğüs eti)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı galeta unu (Bayatlamış ekmeği suya koyup 5 dakika beklettikten sonra suyunu sıkıp öyle katıyorum)
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 dal maydanoz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

     Nasıl Yapılır?

  • Bu göğüs etini dilerseniz eğer kasaptan kıyma olarak da çektirebilirsiniz. Ben robottan ufacık olana kadar çektim.
  • Galeta ununu kaba alarak suyu ekleyip 5 dakuka şişmesini bekledim.
  • Üzerine tavuk kıymasını daha sonra soğan, maydanoz ve sarımsakları da rondodan geçerek tüm malzemeleri ekleyerek karıştırıp, köftemizi yoğurarak hazırlayıp 10 dakika dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra istediğimiz şekli vererek ısıtmış olduğumuz yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.
  • Bu göğüs etini dilerseniz eğer kasaptan kıyma olarak da çektirebilirsiniz. Ben robottan ufacık olana kadar çektim.
  • Galeta ununu kaba alarak suyu ekleyip 5 dakuka şişmesini bekledim.
  • Üzerine tavuk kıymasını daha sonra soğan, maydanoz ve sarımsakları da rondodan geçerek tüm malzemeleri ekleyerek karıştırıp, köftemizi yoğurarak hazırlayıp 10 dakika dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra istediğimiz şekli vererek ısıtmış olduğumuz yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.

Yapımı Pratik Vitamin Bombası Kerevizli Kış Çorbası Tarifi

 

Yapımı Pratik Vitamin Bombası Kerevizli Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet orta boy kereviz (500 gr)
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 -6 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz muskat
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Taze soğan dilimleri

    Yapımı Pratik Vitamin Bombası Kerevizli Kış Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye suyu, tereyağını, yıkanıp soyulmuş ve küp doğranmış sebzeleri alın.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar, ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Baharatları ve sütü ekleyin.
  • Kaynayınca el blendırı ile pürüzsüz bir kıvama getirin.
  • Üzerine taze soğan serperek servis yapın.Afiyet olsun. 😊Not:✅sebzelerin büyüklüğü çeşitlilik gösterebileceğinden çorbanın su ve tuz miktarını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

İnegöl Köfte (Derin Dondurucu İçin Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi

 

İnegöl Köfte (Derin Dondurucu İçin Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu veya rondodan çekilmiş ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı su
  • 2 diş sarımsak

    İnegöl Köfte (Derin Dondurucu İçin Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı yoğurma kabına alalım, rendelenmiş suyu sıkılmış soğanın posasını, rondodan çekilmiş ekmek içini, tuz ve baharatları ve diğer malzemeleri ekleyerek güzelce yoğuralım.
  • Hazırladığımız köfte harcını en az 1 saat buzdolabında dinlendirelim ne kadar çok bekletirsek köfteler o kadar güzel olur. Rulo şeklinde parmak gibi köfteler hazırlayalım.
  • Köfteyi kızartmak için tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ alarak yağ iyice ısınınca köfteleri yağa bırakalım orta ateşte çevire çevire kızartalım.
  • Derin dondurucuya koymak için küçük tepsiye aralıklarla yerleştirip dondurucuya koyalım.
  • İnegöl köfteler donunca tepsiyi alalım ve köfteleri saklama kabına veya buzluk poşetine dizerek derin dondurucuda muhafaza edelim pişirmeden 1 saat önceden çıkaralım kızartalım. Deneyeceklere afiyet olsun 

Pizza Gibi Kaşık Dökmesi Tarifi

 

Pizza Gibi Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı kadar un
  • 1 miktar tuz

Pizza malzemesi;

  • 1 tane küçük biber (Kapya ya da yeşil fark etmez)
  • 1 küçük kase sucuk
  • 1 küçük kase kaşar peyniri ya da beyaz peynir
  • 8-10 tane siyah zeytin
  • 1 tutam maydanoz

    Pizza Gibi Kaşık Dökmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurt ve yumurta çırpılır. İçine sıvı yağ ve tuz eklenerek çırpmaya devam edilir. Kabartma tozu ve un eklenerek pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edilir.
  • Biber ve sucuk oldukça küçük, kaşar peyniri de küp doğranır. Maydanoz ince kıyılır. Zeytin küçük küçük doğranır.
  • Doğranan malzemeler hamura eklenip karıştırılır. Tavaya çok az sıvı yağ sürülerek 1 kaşık harçtan dökülür.
  • Üzerinde gözenekler belirince çevrilir. Gerekirse tavaya biraz daha yağ eklenebilir. Her iki taraf da renk alınca servise sunulur. Afiyet olsun 🥰

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Tarifi

 

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 kase kadar doğranmış mor lahana
  • 1 küçük limonun suyu
  • Çeyrek çay bardağı sirke
  • Tuz
  • 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı

    Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lahanaları doğrayıp, bir kaba alalım.
  • Zeytinyağ hariç tüm malzemeleri ekleyip, karıştıralım.
  • Üzerini strecleyip, en az 1 saat arada sırada karıştırarak, bekletelim.
  • Servis etmeden önce zeytinyağını ekleyelim ve karıştıralım. Afiyet olsun 👌😋💜.
  • Not: Ne kadar çok bekletirseniz. O kadar lezzetli oluyor. Yağını mutlaka servis etmeden önce ekleyin.

Nar Kabuğu Çayı Tarifi

 

Nar Kabuğu Çayı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 2 tane kurutulmuş nar kabuğu

    Nar Kabuğu Çayı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 su bardağı suyu uygun bir cezveye alın.
  • İki tane 1 lira büyüklüğünde kurutulmuş nar kabuğunu suya atıp, 1-2 dakika kadar kaynatalım.
  • Ocaktan alıp, hemen süzelim ve soğuduktan sonra tüketelim. 🌹Afiyet olsun 🌹.
  • Not:

    1- Nar kabuğunu taze olarak da kaynatıp kullanabilirsiniz, ben kurutup cam kavanozda 1 yıl saklıyorum gerektiği zaman hazır oluyor.

    2- Arıtılmış veya hazır su ile hazırlandığında renk açık oluyor, çeşme suyu ile hazırlandığında rengi daha koyu oluyor.

Şekilli Kurabiye Tarifi

 

Şekilli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ yada margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı dolusu un

Üzerine;

  • Çikolata


  • Şekilli Kurabiye Tarifi Nasıl 

  • Yapılır?

  • Oda sıcaklığında tereyağ ve sıvı yağı karıştıralım.
  • Üzerine bütün kuru malzemeleri ekleyelim ve yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Merdaneyle açalım ve istediğimiz şekilleri verelim.
  • 150 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Üzerine piştikten pudra şekeri, esmer şeker dökebilirsiniz.
  • Benmari usulü erittiğiniz çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Sütlü Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

 

Sütlü Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • Yarım çay bardağı buğday
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 bardak kaynar su
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı tuz

    Sütlü Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Buğday ve yeşil mercimek ayrı tencerelere haşlanır.
  • Tereyağ eritilir. Un tereyağında 1-2 dakika kavrulur. Kaynar su ilave edilir.
  • Çırpma teliyle karıştırılır. Süt eklenir.
  • Haşlanmış yeşil mercimek ve buğday ilave edilir.
  • Tuz ve nane eklenir. 10 dakika kaynatılır. Sıcak servis edilir.

Pratik Açma Rulo Poğaça Tarifi

 

Pratik Açma Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 su bardağı un

İç malzemesi (Ben hem kıymalı hem peynirli yaptım)

Peynirli iç harcı için;

  • 150 gram böreklik peynir
  • Pul biber

Kıyma harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Margarin göz kararı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz,
  • Pulbiber
  • 1 miktar sıcak su

Üzerine;

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Çörek otu
  • Susam

    Pratik Açma Rulo Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sıvı malzemeleri karıştırma kabına alalım tuzu ve şekeri de ekleyip çırpalım elenmiş unu mısır ununu mayayı da koyup karıştıralım.
  • Yumuşamış tereyağınıda koyup karıştıralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp üstü kapalı 1 saat dinlendirelim.
  • Soğanı küp küp doğrayıp yapıda koyup tencereyi ocağa koyalım soğanlar kavrulduktan sonra kıymayıda koyup, kavuralım.
  • Kavurduktan sonra salçasını da ekleyip biraz kavuralım tuzunu biberinide koyup bir miktar su koyup, pişirelim piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Peyniri de ezip, biberle karıştırıp kenara koyalım. Dinlenen hamuru 2-3 dakika yoğuralım.
  • 12 eşit beze yapalım ve bezeleri eşit şekilde açalım. İç harcını ekleyip rulo yapalım.
  • Yağlanmış veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine alalım. Üzeri kapalı 15 dakika dinlendirelim.
  • Daha sonra yumurta karışımını sürelim çörek otu susam da üzerine serpip.
  • 180 derece ısınmış fırına koyup, pişirelim. Fırından çıktıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Kahvaltılık Peynir Topları Tarifi

 

Kahvaltılık Peynir Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı
  • 3 adet kurutulmuş domates
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 3 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 çay kaşığı ucu kadar tuz

Üzerine koymak için;

  • 3 küçük yaprak taze kekik

    Kahvaltılık Peynir Topları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lor peynirinizi bir kaba koyup, üzerine tuz ve tozbiberi ekleyip, karıştırın.
  • Kasenize zeytinyağını döküp, üzerine domateslerinizi yerleştirin.
  • Lor peynirinizi elinizle top haline getirip, domateslerin üzerine koyun.
  • Peynirlerinizin üzerine hoş görünüm katması için taze kekiklerinizi yerleştirin. Afiyet olsun.