Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta akı
- Kavrulmuş susam
Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak, hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağını alalım.
- Üzerine yoğurt, yumurtanın sarısı, sirke, sıvı yağ, toz şeker ve tuz ilave ederek karıştıralım. Dilerseniz hoş bir koku vermesi için 1 tatlı kaşığı kadar mahlepte kullanabilirsiniz.
- Malzemeler güzelce karıştıktan sonra kabartma tozu ve biraz un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Kıvamı tutturabilmek için 3 su bardağı kadar unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Kıvam alan hamurumuz şekil vermeye hazır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle uzun bir şerit haline getirelim. İki ucunu birleştirerek simit şeklini verelim.
- Şekillendirdiğimiz simitleri önce ayırdığımız yumurta akına, ardından kavrulmuş susama bulayarak fırın tepsisine dizelim. Dilerseniz susamı çörek otu ile karıştırarak da kullanabilirsiniz.
- Tüm hamur bitene kadar şekil verip fırın tepsisine dizmeye devam edelim. Ben bu tarifle yaklaşık 38 tane kandil simidi elde ettim.
- Şekillendirdiğimiz kandil simitlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan kandil simitlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!