14 Mart 2022 Pazartesi

Enfes Tahinli Sütlü Tatlı Tarifi

 

Enfes Tahinli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday nişastası)
  • 1 paket vanilya (5 gram)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı tahin

Üzerini

  • Parça fındıkla süsledim

    Enfes Tahinli Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sütü alalım. İçerisine şekeri, yumurta sarısını, unu ve nişastayı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Karışım homojen hale gelince ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Pişince ocaktan alalım ve içerisine vanilya ve tereyağı ya da margarini ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından 1 çay bardağı tahini ekleyerek son defa karıştıralım. Damak tadınıza göre tahin miktarını artırıp azaltabilirsiniz.
  • İçini ıslattığımız kase ya da kuplara tatlımızı bölüştürelim.
  • Tatlımız oda sıcaklığına gelinceye kadar üzeri açık bir şekilde soğusun.
  • Sonrasında üzerini kapatarak buzdolabına kaldıralım ve en az 3 saat dinlendirelim.
  • Dilerseniz akşamdan hazırlayıp 1 gece boyunca da dinlendirebilirsiniz.
  • Buzdolabından çıkarınca kasenin kenarlarından hafifçe elimizle hava aldıralım ve servis tabağına tatlımızı ters çevirerek çıkaralım. Çok kolay bir şekilde kaseden ayrılıyor.
  • Üzerini parça fındıkla süsledim ben. Sunumu da lezzeti de harika oluyor. Biz ailecek tahinli lezzetleri çok seviyoruz. Umarım siz de denersiniz ve beğenirsiniz😊 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Börekçilere Rakip Börek Tarifi/ Puf Puf Kabaran Dilim Börek Nasıl Yapılır?

 

Börekçilere Rakip Börek Tarifi/ Puf Puf Kabaran Dilim Börek İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • Yarım kilo peynir karışık
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gram yağ
  • 1 şişe madem suyu
  • 4 yemek kaşığı yoğurt

Üzerine;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

    Börekçilere Rakip Börek Tarifi/ Puf Puf Kabaran Dilim Börek Nasıl Yapılır?

  • Börek için peynirleri rendeleyin bir kaba alın.
  • Üzerine süt ,sıvı yağ ,yumurta ,kabartma tozu ,yoğurt ,eritilmiş margarin ve 1 şişe maden suyunu ekleyip karıştırın . Peynirli soslu harcınız hazır .
  • Yufkaları tek tek açıp üzerine sosu gezdirin .
  • Tüm yufkaları üst üste açarak sosu gezdirin.
  • Yufkalar bitince kalan sosu son kata sürün ve sarmaya başlayın iyice sıkıca sarın.
  • Ortadan ikiye bölün, buzdolabı poşetine alın ve dondurucuda 3 saat bekletin.
  • Sonra çıkartıp dilimlere ayırın kestiğiniz dilimleri fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine yumurta ve yoğurt karışımını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra fırından çıkartın, harika bir börek oluyor üstelik çok pratik kesinlikle deneyin afiyet olsun.

Kar Yağdı Kurabiyesi Tarifi

 

Kar Yağdı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket sana yağ (250mg) (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı ( beyazı üzeri için )
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3.5-4 su bardağı)

Üzeri için

  • Yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker ( hindistan cevizi, ceviz ,fındık da kullanabilirsiniz şeker yerine )

    Kar Yağdı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sana yağ, şeker ve yumurta sarısı derin kap içerisine alınır ve yoğrulur.
  • Daha sonra kontrollü bir şekilde un eklenir .
  • Kabartma tozu ilave edilir.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparılır ve üst tarafı önce yumurta beyazına sonra şekere bulanır yağlanmış kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  • Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edilir.
  • 180 derece de alt üst kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun

Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi

 

Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 7-8 adet ceviz(iri kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Közlenmiş patlıcanları minik minik doğrayın.
  • Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.
  • 2 cevizi üzerini süslemek için ayırdım.
  • Servis tabağına alın ben üzerine çok az zeytinyağı ve tahin gezdirip ceviz serptim.
  • Afiyet şifa olsun.

Tavuk Döner Tarifi

 

Tavuk Döner Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü ve kemiği çıkarılmış baget
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan(rendeleyip suyu eklenecek)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Tavuk Döner Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaseye yoğurt, soğan suyu, salça, sıvı yağ ,tuz ve baharatları koyup karıştıralım.
  • Tavukları parçalara bölüp doğrayalım.
  • Sosun içine ekleyip heryerini sosa bulayalım ve üzerini streç filmle kapatıp bir gece buzdolabında bekletelim.
  • Sosunu iyice çeken tavukları yağlı kağıt üzerine yerleştirelim.
  • Yağlı kağıt ile birlikte rulo şekli verelim.
  • Daha sonra streç filmle hava almaması için sıkıca saralım.
  • Derin dondurucuya koyalım.
  • Dönerimizi pişireceğiniz zaman dondurucudan çıkarıp biraz bekletip ince dilimlere doğrayalım.
  • Tavada ara ara karıştırarak pişirip servis edelim.
  • Ben tırnak pide ile servis ettim sizede fikir olsun. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi

 

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

    Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağ, tereyağ ve salçayı güzelce kavuruyoruz.
  • Bulgurları ilave edip tekrar kavuruyoruz .
  • 2 su bardağı sıcak su ekleyip tuzunu ilave edip bir iki kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp (kısık) ayarda suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Suyunu çektikten sonra pilavı bir iki kez karıştırıp kapağını tekrar kapatıp 10-15dk dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.

Porsiyonluk Pamuk Gibi Mini Rulo Pasta (Harika Lezzette) Tarifi

 

Porsiyonluk Pamuk Gibi Mini Rulo Pasta (Harika Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

Pastacı kreması için;

  • 440 ml süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 silme yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz krem şanti

Çay bardağı ölçüm 130 ml.

Arası için;

  • 2 adet büyük boy muz
  • Çikolata kırıkları

Pandispanyası için;

  • 3 adet m boy ılık yumurta beyazı
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 1 fiske tuz
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı kaynar olmayan sıcak su
  • 1 su bardağından, iki parmak eksik un
  • 1 doluca çay kaşığı kabartma tozu

Su bardağı ölçüm 220 ml

Porsiyonluk Pamuk Gibi Mini Rulo Pasta (Harika Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İşe öncelikle pastamızın kremasını hazırlamakla başlıyoruz.(ben kremasını akşamdan pişirip sabaha kadar buz dolabında soğuttum, sabahda toz şantisini ekleyip mikserle çırptım zaman kazandım😉).
  2. Su, süt, şeker, un, nişasta, tencereye alınıp tel çırpıcı ile iyice karıştırılır.
  3. Yumurta sarısı eklenir tekrar karıştırılır.
  4. Yüksek ateşe yakın ayarda ocağa alınır ve devamlı karıştırarak pişirilir.
  5. Koyu kıvam alınca ocaktan indirilir.
  6. İçine vanilya ve tereyağ ilave edilip eriyene dek karıştırılır.
  7. Derin bir başka kaba aktarılır ve kremaya değecek şekilde streç film ile üzeri kapatılır.
  8. İyice ılınana dek bu şekilde tezgahta bekletilir.
  9. Daha sonra buz gibi soğuması için buzdolabına kaldırılır.
  10. Çok katı kıvam alıp kalıp gibi donmuş kremamız üzerine 1 poşet toz şanti eklenir ve mikserle 3-4 dk orta hızda çırpılır. Kremamızın akışkan olmaması gerekmektedir.
  11. Hazır olan kremamızı tekrar dolaba dinlenmeye bırakalım. Ve bizde pastamız için pandispanyamızı yapmaya başlayalım.
  12. Fırınımızı alt üst ısıtma fansız, 165° de açıp ısıtalım. Fırın tepsisi içine yağlı kağıt serelim.
  13. Ilık yumurtamızın sarısı ve beyazlarını ayrı çırpma kaplarına dikkatle ayıralım (akına asla sarıdan damlamasın).
  14. Yumurta beyazı üzerine bir çimdik tuz katıp mikserin orta hızında 10 saniye çırpalım.
  15. Rengi beyaza çalmaya başlarken, yarım çay bardağı şekerimizi üç seferde olacak şekilde az az dökerek çırpmaya devam edelim.
  16. Traş köpüğü kımavına gelince köpüğü kenara bırakalım.
  17. Yumurta sarısına geçelim. Mikserle önce 15 saniye orta hızda yumurta sarısını çırpalım.
  18. Daha sonra üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağını ve sıcak suyunu ilave edip yüksek hızda çırpmaya devam edelim.
  19. Rengi açılıp köpük kıvam alınca üzerine eleyerek un ve kabartma tozunu ekleyelim.
  20. Mikserin en düşük hızında az süre çırpalım.
  21. Daha sonra yumurta akından 3 seferde olacak şekilde azar azar yumurta sarısına ilave edip silikon spatula ile katlama tekniği kullanarak dikkatle alttan yukarı yumurtaları söndürmeden karıştıralım ve hamurumuz hazır.
  22. Tepsi içine hamuru boşaltıp düzce eşitçe yayalım.
  23. Fırının alttan ikinci rafına koyup 12-15 dk arası pişirelim (benim fırınımda 15 dk da pişti) dikkatle gözeterek pişirin, rengi pembe olmuyor açık renk sarı olucak.
  24. Fazla pişirirseniz kıvırırken kek kırılır. Fırından çıkardığımız keki tezgaha çıkarıp 10 dk bekletelim.
  25. Daha sonra üzerine bir yağlı kağıt kapatıp keki ters çevirip tezgaha koyalım ve soğutalım.
  26. Ardına üstte kalan kağıdı çekip çıkaralım. 8 eşit dilime keselim.
  27. Kremamızı sıkma torbasına koyup dilimlerin üzerine eşitçe sıkarak spatula ile düzce yayalım.
  28. Ortadan ikiye ayrılmış pasta boyutunda kesilmiş muz dilimlerini uçlara koyalım.
  29. Çikolata parçaları serpelim ve keki elle tabandan alttan tutarak kaldırıp tezgaha alalım ordada dikkatle sararak rulo forma getirelim.
  30. Hepsini bu şekilde bitirdikten sonra dileyen benmari erimiş bitter çikolata ve erimiş lotus krema ile dileyen krem şanti ile dileyen pudra şekeri serperek zevkinize göre süsleyip buz dolabında 10 dk dinlendirip servis edebilirsiniz.
  31. Hava almayacak şekilde üzeri açık olmadan buzdolabında 3 -4 gün muhafaza edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.

Tahinli Susamlı Kek (Çok Seveceksiniz) Tarifi

 

Tahinli Susamlı Kek (Çok Seveceksiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam

    Tahinli Susamlı Kek (Çok Seveceksiniz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  • Süt,sıvı yağ, tahin ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
  • Sıpatula ile karıştırın.
  • En son ceviz içini ekleyip karıştırın.
  • Kek kalıbınızın her yerini tereyağ yağlayın.
  • Kavrulmuş susam ile kalıbınızı kaplayın.
  • Kek harcını ilave edin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk kontrollü pişirin.
  • Kekin ilk sıcaklığı geçince ters çevirin.
  • Kek iyice kendini çekip soğuyunca, keki dilimleyin.
  • Afiyet olsun. 

Zeytinyağlı Taze Bakla (Tam Zamanı Harika Lezzet) Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Bakla (Tam Zamanı Harika Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bakla
  • 1 tane soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir fiske şeker
  • 1 tane limon
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Dereotu
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tuz

    Zeytinyağlı Taze Bakla (Tam Zamanı Harika Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklayı ayıklayalım ve 1 limon sıktığımız suda 15 dk bekletelim.
  • Soğanı rendeleyelim zeytinyağı ile kavuralım.
  • Baklayı sudan alıp yıkamadan kavurmak için tencereye alalım.
  • Şekeri, tuzu ilave edelim.
  • 2 çay bardağı sıcak suyu ilave edelim.
  • Kısık ateşte kapağı kapalı pişirelim.
  • Ilıdığında dereotunu ilave edip karıştıralım.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis edelim. 

Orijinal Pastane Supanglesi Nefis Lezzete Tarifi

 

Orijinal Pastane Supanglesi Nefis Lezzete Tarifi İçin Malzemeler

  • ️1 litre süt
  • ️2 adet yumurta sarısı
  • ️1 küçük çay bardağı şeker (120 ml)
  • ️1 küçük çay bardağı un (120 ml)
  • ️3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • ️1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
  • ️80 gram bitter çikolata
  • ️1 büyük çay bardağı buz gibi soğuk su (150 ml)

    Orijinal Pastane Supanglesi Nefis Lezzete Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencere içine; süt, şeker un ve yumurta sarılarını alıp tel çırpıcı ile iyice çırpalım hiç topak kalmasın.
  • Sonra kakao ilave edip tekrar iyice çırpalım.
  • Tencereyi ocağa alıp orta ateşten yüksekte sürekli karıştırarak pişirelim.
  • 2 dk kaynatalım ve ocaktan alalım.
  • İçine tereyağ ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar spatula ile karıştıralım.
  • Ardına buz gibi soğuk suyunu ekleyip mikserle düşük hızda 2-3 dk çırpalım.
  • Akışkan kıvamda olan tatlımızı kuplara pay edelim ve buzdolabına kaldıralım.
  • 2 saat dinlenen supanglelerimiz kıvamını almış olacaktır, dilediğimiz gibi süslenip servise hazırdır. Afiyet bal şeker şifa olsun.

Kıyır kıyır Bayatlamayan Şahane Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Kıyır kıyır Bayatlamayan Şahane Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • ️1 çay bardağı sıvı yağ (150ml)
  • ️200 gram yumuşak tereyağ
  • ️1 adet yumurta
  • ️1 paket vanilya
  • ️2 dolu yemek kaşığı katı kıvam yoğurt
  • ️1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • ️3 dolu yemek kaşığı mısır nişastası (hafif tepelice kaşık)
  • ️3 dolu yemek kaşığı elenmiş pudra şekeri
  • ️1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
  • ️4 su bardağı un

️Su bardağı ölçüm 220 ml.

️İç harcı için;

  • ️5 adet büyük boy tatlı kırmızı elma
  • ️1 su bardağından az eksik şeker
  • ️1 dolu çay kaşığı toz tarçın
  • ️1 çay bardağından az sarı kuru üzüm, yada kuş üzümü

    Kıyır kıyır Bayatlamayan Şahane Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Elmalarımın kabuklarını soyup, iri tarafı ile rendeden geçirdim.
  • Avuç içinde tutam tutam alıp sıkarak fazla suyunu bir bardakta biriktirdim (suyunu kullanmıyoruz afiyetle içebilirsiniz).
  • Tava içine elma rendemi şekeri alıp yüksek ateşte sürekli karıştırarak macun kıvamını alıp hiç suyu kalmayana dek 4-5 dk kadar kavurdum.
  • Ocaktan indirmeden önce içine sıcak suda 3 dk bekletip süzdüğüm, kuru üzümleri ve tarçını ilave edip 3-5 tur daha karıştırıp ocaktan aldım.
  • Soğuması için bir tabağa aktarıp. Hamurunu yapmaya başladım.
  • Yoğurma kabı içine; tereyağ, sıvı yağ, yumurta, vanilya, sirke, yoğurt, nişasta, pudra şekerini alıp elle kısa süre yoğurdum.
  • Ardına kabartma tozunu ve azar azar ununu dökerek yoğurmaya devam ettim.
  • Ele yapışmayan fakat yumuşacık, elde sıkınca kolay şekil alabilen kıvamda bir hamur elde etmiş olmalıyız.
  • Hamuru bir poşet içine alıp 30 dk buzdolabı içinde dinlenmeye bıraktım.
  • Süre sonunda hamurdan portakal büyüklüğünde toplar yapıp yağlı fırın kağıdı üzerinde hamurları sırasıyla oklava ile açtım (aşırı ince yada kalın olmamalı) orta incelikte açtığım hamurdan üçgen formda mini kesimler yapıp elmalı içten koyup rulo şekilde sardım.
  • Tepsiye dizip önceden ısıtılmış fansız alt üst ayar 180° fırının alttan ikinci rafında 25 dakika pişirdim.
  • Sonra tepsiyi orta rafa çıkarıp 8-10 dk daha pişirdim. Altları çok pembe, üstleri normal pembe olması gerektir.
  • Fırından çıkarıp tamamen soğuyan kurabiyeler üzerine pudra şekeri serpip üzerini kapamadan muhafaza ediniz.