Porsiyonluk Pamuk Gibi Mini Rulo Pasta (Harika Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler
Pastacı kreması için;
- 440 ml süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağından iki parmak eksik su
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 silme yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz krem şanti
Çay bardağı ölçüm 130 ml.
Arası için;
- 2 adet büyük boy muz
- Çikolata kırıkları
Pandispanyası için;
- 3 adet m boy ılık yumurta beyazı
- 5 adet yumurta sarısı
- 1 fiske tuz
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı kaynar olmayan sıcak su
- 1 su bardağından, iki parmak eksik un
- 1 doluca çay kaşığı kabartma tozu
Su bardağı ölçüm 220 ml
Porsiyonluk Pamuk Gibi Mini Rulo Pasta (Harika Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İşe öncelikle pastamızın kremasını hazırlamakla başlıyoruz.(ben kremasını akşamdan pişirip sabaha kadar buz dolabında soğuttum, sabahda toz şantisini ekleyip mikserle çırptım zaman kazandım😉).
- Su, süt, şeker, un, nişasta, tencereye alınıp tel çırpıcı ile iyice karıştırılır.
- Yumurta sarısı eklenir tekrar karıştırılır.
- Yüksek ateşe yakın ayarda ocağa alınır ve devamlı karıştırarak pişirilir.
- Koyu kıvam alınca ocaktan indirilir.
- İçine vanilya ve tereyağ ilave edilip eriyene dek karıştırılır.
- Derin bir başka kaba aktarılır ve kremaya değecek şekilde streç film ile üzeri kapatılır.
- İyice ılınana dek bu şekilde tezgahta bekletilir.
- Daha sonra buz gibi soğuması için buzdolabına kaldırılır.
- Çok katı kıvam alıp kalıp gibi donmuş kremamız üzerine 1 poşet toz şanti eklenir ve mikserle 3-4 dk orta hızda çırpılır. Kremamızın akışkan olmaması gerekmektedir.
- Hazır olan kremamızı tekrar dolaba dinlenmeye bırakalım. Ve bizde pastamız için pandispanyamızı yapmaya başlayalım.
- Fırınımızı alt üst ısıtma fansız, 165° de açıp ısıtalım. Fırın tepsisi içine yağlı kağıt serelim.
- Ilık yumurtamızın sarısı ve beyazlarını ayrı çırpma kaplarına dikkatle ayıralım (akına asla sarıdan damlamasın).
- Yumurta beyazı üzerine bir çimdik tuz katıp mikserin orta hızında 10 saniye çırpalım.
- Rengi beyaza çalmaya başlarken, yarım çay bardağı şekerimizi üç seferde olacak şekilde az az dökerek çırpmaya devam edelim.
- Traş köpüğü kımavına gelince köpüğü kenara bırakalım.
- Yumurta sarısına geçelim. Mikserle önce 15 saniye orta hızda yumurta sarısını çırpalım.
- Daha sonra üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağını ve sıcak suyunu ilave edip yüksek hızda çırpmaya devam edelim.
- Rengi açılıp köpük kıvam alınca üzerine eleyerek un ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Mikserin en düşük hızında az süre çırpalım.
- Daha sonra yumurta akından 3 seferde olacak şekilde azar azar yumurta sarısına ilave edip silikon spatula ile katlama tekniği kullanarak dikkatle alttan yukarı yumurtaları söndürmeden karıştıralım ve hamurumuz hazır.
- Tepsi içine hamuru boşaltıp düzce eşitçe yayalım.
- Fırının alttan ikinci rafına koyup 12-15 dk arası pişirelim (benim fırınımda 15 dk da pişti) dikkatle gözeterek pişirin, rengi pembe olmuyor açık renk sarı olucak.
- Fazla pişirirseniz kıvırırken kek kırılır. Fırından çıkardığımız keki tezgaha çıkarıp 10 dk bekletelim.
- Daha sonra üzerine bir yağlı kağıt kapatıp keki ters çevirip tezgaha koyalım ve soğutalım.
- Ardına üstte kalan kağıdı çekip çıkaralım. 8 eşit dilime keselim.
- Kremamızı sıkma torbasına koyup dilimlerin üzerine eşitçe sıkarak spatula ile düzce yayalım.
- Ortadan ikiye ayrılmış pasta boyutunda kesilmiş muz dilimlerini uçlara koyalım.
- Çikolata parçaları serpelim ve keki elle tabandan alttan tutarak kaldırıp tezgaha alalım ordada dikkatle sararak rulo forma getirelim.
- Hepsini bu şekilde bitirdikten sonra dileyen benmari erimiş bitter çikolata ve erimiş lotus krema ile dileyen krem şanti ile dileyen pudra şekeri serperek zevkinize göre süsleyip buz dolabında 10 dk dinlendirip servis edebilirsiniz.
- Hava almayacak şekilde üzeri açık olmadan buzdolabında 3 -4 gün muhafaza edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.