18 Mart 2022 Cuma

Çok Lezzetli Baharatlı Peynirli Patates İster Et Yemeklerinin Yanına İster Kahvaltıya Tarifi

 

Çok Lezzetli Baharatlı Peynirli Patates İster Et Yemeklerinin Yanına İster Kahvaltıya Tarifi İçin Malzemeler

  • 13 tane küçük patates
  • Patatesleri haşlamak için yeterince su
  • 1 çay bardağı kaşar
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

    Çok Lezzetli Baharatlı Peynirli Patates İster Et Yemeklerinin Yanına İster Kahvaltıya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizi soyup yıkıyalım.
  • Üzeri geçene kadar tuzlu su ekleyip ateşe alıp haşlıyalım kontrollü bir şekilde çok ezilmesin.
  • Haşlanan patateslerimizi süzelim.
  • Uygun bir tavaya yağımızı alalım.
  • Yağ kızınca baharatlarımızı tuzumuzu sarımsağımızı alıp kavuralım.
  • Daha sonra patateslerimizi de alıp kavuralım.
  • En son rende kaşarımızı patateslerimizin üstüne serpiştirip ateşi kısıp kapağını kapatalım kaşarlar eriyince ateşten alalım servise hazır.

Havuçlu Bisküvili Tatlı Tarifi

 

Havuçlu Bisküvili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane orta boy havuç
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 paket bisküvi
  • 1 su bardağı şeker

Kreması için

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

    Havuçlu Bisküvili Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçlarımızı rendeleyelim.
  • Tavamıza alalım.
  • Üzerine 1 su bardağı şekeri ilave edelim kavuralım.
  • Kavrulan havucumuza elimizle kırdığımız bisküvileri ilave edelim iyice karıştıralım.
  • Borcamımızı ıslatalım havuçlu harcımızı yayalım.
  • Krema malzemelerini pişirelim.
  • Pişen krema harcımızı havuçlu harcımıza yayalım.
  • Üzerine hindistan cevizi serpelim.
  • Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim. Yapacaklara afiyet olsun

Bal Badem Tatlısı Tarifi

 

Bal Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un(kontrollü ekleyin)

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • İnce bir dilim limon

    Bal Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak. Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya başladığında içerisine limon bırakıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekillendiriyoruz.
  • Şekillendirdiğimiz hamurları irmiğe bulayıp tepsiye diziyoruz.
  • En son tam orta kısmından olacak şekilde bıçakla derin olmayan çizikler alıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
  • Tatlımız şerbetini çekince orta kısımlarına ister fıstık isterseniz de fındıkla dolduruyoruz. Afiyet olsun.

Portakallı Ekşili Pırasa Tarifi

 

Portakallı Ekşili Pırasa Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 2 adet büyük domatesin rendesi
  • Yada 1 çay bardağı domates püresi
  • 1 adet portakalın suyu
  • 2.5 yemek kaşığı narekşisi
  • 1 yemek kaşığı kuşüzümü( şart değil)
  • Yarım portakalın kabuğunun rendesi
  • Yarım demet incecik kıyılmış maydanoz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım çay kaşığı tuz (İsteğe göre ayarlayın)

    Portakallı Ekşili Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasaların beyaz kısmını kesip alalım.
  • Yeşil yapraklarını ayıralım çünkü yeşil yapraklarını kullanmayacağız beyaz kısmını yarım parmak büyüklüğünde kesip yıkayalım.
  • Domates rendesi portakal suyu nar ekşisi tuzu da ekleyip çırpalım.
  • Tencereye önce yağı sonra sosun yarısını koyalım üzerine pırasaları dizip kalan sosu pırasaların üzerine
    gezdirelim.
  • İncecik doğradığımız maydanozu ve portakal rendesini de serpelim.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirelim.
  • Servis ederken üzerine maydanoz serpelim.
    Notyeşil kısımlarını incecik doğrayıp yağda söyleyip peynirle karıştırıp börekte kullanabilirsiniz atmayın.

Kahvenin Yanına Truff (On Dakikada 4 Malzemeyle) Tarifi

 

Kahvenin Yanına Truff (On Dakikada 4 Malzemeyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz kahvaltılık krem peynir (Arzu’ya bağlı labne de olabilir)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri.
  • 2 yemek kaşığı bal

Üzeri için

  • 60 gram beyaz çikolata
  • 60 gram normal sütlü veya bitter çikolata olabilir.

    Kahvenin Yanına Truff (On Dakikada 4 Malzemeyle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hindistan cevizine balı peyniri pudra şekerine koyup iyice yoğuralım.
  • Ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.
  • Çikolataları benmari usulü eritip topları içene bulayıp. Donması için dolaba koyalım.
  • Bir saat kadar yeterli.
  • Donan topları çıkarıp üzerlerini süslüyelim servise hazır.
  • Çikolata toplarını yapıp hemen kullanmak istiyorsak derin dondurucuda on dakika yeterli. Afiyet sıhhat olsun 

Muzlu Magnolya Tatlısı Çok Pratik 5 Dakika Tatlısı Tarifi

 

Muzlu Magnolya Tatlısı Çok Pratik 5 Dakika Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağından bir parmak kalınlığında az toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım kutu sıvı krema (100 ml)
  • 1 paket vanilya

Diğer malzemeleri

  • 1 paket kakao petibör bisküvi
  • 2-3 adet muz
  • Az miktarda ceviz içi

Muzlu Magnolya Tatlısı Çok Pratik 5 Dakika Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Dilediğiniz bisküvi türü de kullanabilirsiniz ama ben kakaolu petibör bisküvi tercih ediyorum.
  2. Bisküvileri robotta ufalayın ve kenara bırakın.
  3. Derin tencereye süt,toz şeker,un,nişastayı (fark etmez)alalım ve ocağı açmadan önce güzelce karıştıralım.
  4. Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirelim.
  5. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatalım ve sıvı kremayı ve vanilyayı ilave edelim,güzel karıştıralım ,pürüzsüz hale gelene kadar.
  6. Diğer tarafta ceviz içini robottan geçirelim.
  7. Muzları dilimleyip kaplara yerleştirelim,.
  8. Üzerine birer yemek kaşığı bisküvi tozundan paylaştıralım.
  9. Üzerine biraz muhallebiden ,tekrar muz koyalım,bisküvi ve muhallebi en son üzerine ufalanmış ceviz içi veya dilediniz süsten ilave edebilirsiniz. Bende bu ölçüden 6 adet magnolya çıktı.

Kușbașı Etli Pide Tarifi

 

Kușbașı Etli Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo orta yağlı kırmızı et ufak doğranmış
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pide adeti kadar yumurta her pide için 1 yumurta isteğe bağlı

Hamur malzemeleri

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un 5-5,6 su bardağı

    Kușbașı Etli Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurumuzu yoğurup mayalandırmaya bırakalım. İki kat olması için mayalanan hamurdan biraz büyük parçalar alıp bezeler yapalım.
  • Yağlı kağıt yada sofra bezin üzerine yaptığımız bezeleri aralıklı koyalım üzerini kapatıp yarım saat mayalanmasını bekleyelim hamurumuz mayalanırken iç harcımızı yapalım bir taraftan etimizi ufak ufak doğrayalım üzerine kuru soğanları ve biberleri domatesleri ufak küp küp doğrayalım.
  • Daha sonra baharatlarını tuzunu sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  • Mayalanan bezelerden alıp tezgahın üzerine un serperek uzunlamasına unlayarak açalım ne çok ince ne çok kalın olacak ortası.
  • Daha sonra etli harçtan koyup ucundan katlayarak pide şeklini verelim.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 250- 300 dereceli fırında 6-7 dakika pişirelim.
  • İsteğe bağlı pidenin ortasına bir yumurta koyup tekrar fırında 3,4 dk daha pişirip fırından alalım.
  • Fırından çıkar çıkmaz kenarlarına tereyağı veya margarin sürelim yumuşak olması için.

Köfte Kebabı Tarifi

 

Köfte Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon

Sos için;

  • 1 su bardağı domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

Yoğurt sosu için

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1-2 damla limon

Kıtır ekmek için;

  • 3 kare dilim ekmek küçük kareler halinde kesilmiş olarak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik

    Köfte Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde harç koparılarak yuvarlanır.
  • Yuvarlanan köfteler yağlı kağıt ya da streç arasına konularak iki kesme tahtası arasında inceltilir.
  • İncelenen köfteler iyice ısıtılmış tavada ya da döküm tavada yağsız arkalı önlü pişirilir.
  • Pişen köfteler bir tabağa alınır.
  • Ayrı bir tavada tereyağı eritilir.
  • Domates, fesleğen ve tuz ilave edilip kaynatılır.
  • Kaynayan sosa köfteler atılır ve 5 dakika birlikte pişirilir.
  • Köfteler tabağa alınır ve aynı tavaya 1 kaşık tereyağı, sarımsak ve kekik eklenerek ekmekler kızartılır.
  • Tabağa kızarmış ekmekler, üzerine yoğurt ve üzerine köfteler eklenerek servis edilir.
  • Dilerseniz üzerine tekrar tereyağlı sos gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun!.

Susamlı Kandil Simiti (Ağızda Kum Gibi Dağılıyor) Tarifi

 

Susamlı Kandil Simiti (Ağızda Kum Gibi Dağılıyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin (tereyağı da olabilir)
  • 2 adet yumurta sarısı içine (beyazı dışına)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı mor haşhaş
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un artı (iki yemek kaşığı un )Not ;unu kontrollü koyun her un ayni olmuyor bazı unlar farklı alıyor

    Susamlı Kandil Simiti (Ağızda Kum Gibi Dağılıyor) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına önce yumurta sarısını ve un hariç bütün malzemeyi ekleyin karıştırın.
  • Ununu azar azar ilave edin 5 dakika yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın .
  • Elinizle şerit yapın simit şekli verin .
  • Önce yumurta beyazını daha sonra susama batırın tepsiye dizin .
  • Önceden ısıttığınız fırına pişmeye bırakın .
  • 185 derecede 25 dakika pişirin.
  • Üzeri ve altı kızarınca fırından alın.
  • Fırın ayarı alt,üst olacak her fırın farklı pişiriyor.
  • Denemek isteyenlere tavsiye ederim tuzlu kurabiye olarakta yapıyorum.

Mısır Unlu Poğaça Tarifi

 

Mısır Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı mısır unu (250 gr)
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gr mis tuzsuz tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 150 gr tam yağlı taze beyaz peynir
  • Çeyrek demet dereotu

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Mısır Unlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir yoğurma kabına yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tereyağı, tuz, kabartma tozu ve mısır ununu alalım.
  • Ardından malzemelerimizi elimizle karıştırarak yoğurmaya başlayalım.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
  • Hamurumuz kıvam alıp toparlandıktan sonra bir kenara alalım ve iç harcını hazırlayalım.
  • İç harcı için beyaz peyniri karıştırma kabımıza alalım ve çatalla ezelim.
  • Üzerine ince kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştıralım.
  • Hamurumuzdan parçalar kopartarak yuvarlayalım ve elimizle bastırarak çok az genişletelim.
  • Daha sonra hamurumuzun ortasına iç harçtan yerleştirerek ‘D’ şeklinde kapatalım.
  • Şekillendirdiğimiz hamurlarımızı fırın tepsisine dizelim, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen mısır unlu poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

17 Mart 2022 Perşembe

Blueberry Muffin Tarifi

 

Blueberry Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su b süt
  • 100 ml krema
  • 50 gram tereyağı
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limon suyu,
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz

Crumble hamuru

  • 30 gram tereyağı
  • 30 gram pudra şekeri
  • 60 gram un
  •   Nasıl Yapılır?

  • Bir kasede un, kabartma tozu, vanilya, tuz koyup kuru malzemeleri karıştıralım.
  • Başka bir kaseye süt, yumurta, şeker, yağ, krema, limon suyu ve rendesini koyalım tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Kuru malzemeleri koyup karıştıralım, en son yaban mersinini koyalım.
  • Kağıt kek kalıplarına dolduralım.
  • Üzerine crumble hamurunu ve birkaç yaban mersimini koyalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede biraz kabardıktan sonra 180 dereceye indirip, yaklaşık 20 dakika kontrollü pişirelim. Herkese afiyet olsun sevgiyle kalın.