27 Mart 2022 Pazar

Tunam’ın Ekmek Omleti Tarifi

 

Tunam’ın Ekmek Omleti Tarifi İçin Malzemeler

  • Temel malzemeler (Tek kişilik)
  • 1 dilim ekmek
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Buradan sonrası kendi tercihiniz:

  • 1 dilim kaşar peyniri (Kibrit kutusu)
  • 1 mantar
  • Kekik karabiber vs
  • Sosis
  • Sucuk vs 

    Tunam’ın Ekmek Omleti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavaya yağı gezdirin. Dilim ekmeğin içini dikkatlice boşaltın. İçini kaseye ufalayın. Üstüne yumurta kırın. İyice karıştırın.
  • Bundan sonra istediğiniz her malzemeyi ekleyin. Bu noktada serbestsiniz.
  • Ben yumurta, kaşar peyniri, mantar ve ev yapımı sosis veya kavurma ekliyorum.
  • Tavaya içini boşalttığınız ekmek kenarını koyun. Yağ kızınca kasedeki karışımı döküp, ekmeğin içine yayın.
  • 2-3 dakika sonra ters yüz edin ve pişince tabağa alın. Son derece pratik, lezzetli ve keyifli bir tarif. ❤️❤️❤️afiyet olsun 

Köz Patlıcan Yatağında Sebzeli Kavurma Tarifi

 

Köz Patlıcan Yatağında Sebzeli Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı
  • 5 adet yeşil biber (Yarım halka doğranmış)
  • 3 adet kırmızı biber (Yarım halka doğranmış )
  • 1 paket mantar (Ortadan bölünmüş)
  • 5-6 adet közlenmiş patlıcan
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam pulbiber karabiber tuz kekik (Damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz )

Beşamel sos için;

  • 4 kaşık un
  • 200 gram margarin
  • 2.5 – 3 su bardağı süt
  • Tuz karabiber

Üzeri için;

  • Kasar peyniri (Rendelenmiş)

    Köz Patlıcan Yatağında Sebzeli Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşını haşlıyoruz. Haşlanan kuşbaşını tereyağı aldığımız tavaya koyup kavuruyoruz. Baharatları ekliyoruz. Kavrulan kavurmaları alıp aynı yağ da sırayla kızartıyoruz.
  • Beşamel sosu için; tavaya yağı alıp, eriyince içine unu ekleyip kavuruyoruz. Kavrulan unun üzerine sütü ekleyip, kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynayan beşamel sosun içine bir tutam tuz ve bir tutam karabiber atıp, altını kapatıyoruz. Közlenmiş patlıcanı biraz tuzlayıp, borcamın altına döşüyoruz.
  • Üzerine beşamel sosu ekliyoruz üzerine kasar peynirini döküyoruz ve orta kısmına kavurmayı koyuyoruz kenarına kızarttığımız sebzeleri dizip, en son orta kısmına biraz soğan ve domates diziyoruz.
  • 190 derece fırında alt-üst pişmeye bırakıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun

Pratik Meyveli Pasta Tarifi

 

Pratik Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket pandispanya kek
  • 1 kase çilek
  • 2 adet kivi
  • 1 adet muz
  • 2 paket krem şanti
  • 1 paket pastacı kreması

Ganaj için;

  • 1 paket süt kreması
  • 100 gram bitter çikolata

Düşlemek için;

  • Birkaç adet çilek
  • Boncuk çikolata draje

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Krem şanti için;

  • 1.5 su bardağı süt

Pastacı kreması için;

  • 1.5 su bardağı süt

    Pratik Meyveli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pastacı kremasını yapmak için mikser kabına sütü ve kremayı dökelim ve kıvam olana kadar çırpalım ve dolaba kaldıralım.
  • Ardından kremşanti için sütü ve kremşanti derin bir kaba alalım ve çırpalım kıvam aldığında dolaba kaldıralım.
  • Daha sonra ganaj için; sos tenceresine süt kremasını dökelim hafiften sıcak olunca ocağın altını kapatalım ve üzerine bitter çikolata ekleyip, çırpalım yarım saat dolapta bekletelim.
  • Pandispanya kekini süt ile ıslatalım iki yarısına pastacı kreması sürelim ve meyveleri ekleyelim ve alt tarafı bir tepsiye alalım diğer üstüne gelecek pandispanya kekinide krema sürüp meyvelerden koyalım ve üzerini kapatalım.
  • Kremşanti ile her yerini kaplayalım ve kenarlarına kaşık yardımı ile ganaj dökelim çilekle süsleyelim ve son olarak boncuklu draje ekleyelim ve dolaba kaldıralım bir saat bekledikten sonra tüketilebilir afiyet olsun

26 Mart 2022 Cumartesi

Dereotlu Kurabiye Tarifi

 

Dereotlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta akı
  • Kavrulmuş susam

    Dereotlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pastane usulü dereotlu kurabiye tarifi için öncelikle yoğurma kabına tereyağı, yumurta sarısı, toz şeker, tuz, sirke, unun bir kısmı ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • Kalan unu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
  • Yoğurduğumuz hamurun üzerine ince ince kıydığımız dereotunu da ekleyelim ve tekrar yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz hamuru tezgaha alalım ve merdane yardımı ile dörtgen şeklinde açalım.
  • Açtığımız hamuru kare olacak şekilde şekillendirelim. Kenarlarda kalan hamuru tekrar toparlayıp açarak tekrar kare şeklini verelim. Ben hamuru kare şekillendirmek için mantı merdanesi kullandım, daha pratik oldu. Siz dilerseniz bıçak ile de şekillendirebilirsiniz.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyelerin üzerine  yumurtanın aklarını sürelim.
  • Son olarak kurabiyelerimizin üzerine bolca kavrulmuş susam serpelim.
  • Hazırladığımız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim
  • Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp kurabiyelerimizi tepsiye dizelim.
  • Dereotlu ve susamlı kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız nefis dereotlu kıyır kıyır kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun!

Mantarlı Kırmızı Soğan Mezesi (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi

 

Mantarlı Kırmızı Soğan Mezesi (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kültür mantar küçük boy
  • 3 tane iri boy kırmızı soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 dal maydanoz
  • Yarım kırmızı kapya biber

Yoğurdu için;

  • 500 gram süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak ezilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz

    Mantarlı Kırmızı Soğan Mezesi (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları yıkayın kurulayın. Büyükse ortadan ikiye kesin küçükse kesmeyin.
  • Kırmızı soğanları piyaz şeklinde doğrayın.
  • Tavayı ocağa alın ve içine yağı ilave edin.
  • Üzerine piyaz doğradığınız soğanları ilave edin kısık ateşte 3 dakika soteleyin.
  • Üzerine mantarı ilave edin kısık ateşte ara ara karıştırarak 10 -15 dakika falan mantarlar hafif pembe olunca üzerine tuzunu kırmızı biberini ekleyin ocaktan alın. Biraz ılık olacak.
  • Yoğurdunu hazırlayalım. Karıştırma kabına yoğurdu, mayonezi, sarımsağı ,tuzu ekleyin karıştırın.
  • Servis tabağına yerleştirin.
  • Üzerine sotelediğimiz mantarları eşit miktarda dökün.
  • Üzerine ince doğradığımız maydanozu serpin.
  • İsteğe bağlı varsa incecik doğradığımız biberi de ekleyin. Mezemiz servise hazır.
  • Afiyet olsun, var ya çok lezzetli olmuş tavsiye ederim, kızım bayıldı. 

Patatesli Meyhane Pilavı Tarifi

 

Patatesli Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 parça yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon ve tuz
  • Yeteri kadar sıcak su

    Patatesli Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanı piyazlık doğrayalım.
  • Ardından patatesi serçe parmağı kalınlığında doğrayalım.
  • Sıvı yağ tencereye alıp soğan ve patatesi beraber kavuralım.
  • Ardından iri doğranmış biberleri ekleyip kavuralım.
  • Küp küp doğranmış domatesi de ekleyip karıştıralım.
  • Toz biber, karabiber, kimyon ve tuz ekleyip karıştıralım.
  • Ardından bulguru ekleyip suyunu ayarlayalım.
  • Tereyağını ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakalım. Yapanlara afiyet olsun 

Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi

 

Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • Kızartmak için ;sıvı yağ

Kıymalı harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet iri boy domates(konserve kullandım)
  • Tuz,karabiber,toz kırmızı biber

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz,karabiber

Üzerine koymak için;

  • Kaşar peyniri rendesi

Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

    Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları çok ince olmayacak şekilde dilimleyip tuzlu suda bekletiyoruz.
  • Daha sonra arkalı önlü kızartıp havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz.
  • Patlıcanlar fazla yağını bırakırken  kıymalı harcını hazırlıyoruz.
  • Tavaya çok az sıvı yağı ile birlikte yemeklik doğranmış soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz.
  • Ardından biberleri de ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • Yumuşayan sebzelere kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçayı rendelenmiş sarımsakları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra domates rendesini ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Bir süre de bu şekilde pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Patlıcanları yemeği pişireceğimiz tepsiye ya da borcama dizip uzerlerine kıymalı harcı paylaştırıyoruz.
  • Beşamel sosu için tencereye tereyağını koyup eritiyoruz.
  • Bir yemek kaşığı unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Diğer yandan sütü ekleyip topaklanmaması için bir yandan çırparak karıştırıyoruz.
  • Kıvam alan sosa tuz ve karabiber ekleyip altını kapatıyoruz.
  • Hazır olan beşamel sosunu da patlıcanların üzerine paylaştırıp rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz.
  • Sosu için bir su bardağı su da salçayı açıp patlıcanların aralarına gezdiriyoruz.
  • Yemeğimizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında peynirler hafif kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz. Afiyet olsun.

Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü (kemikli olursa çok daha lezzetli olur)
  • Haşladığımız tavuğun suyu (yaklaşık 6-7 su bardağı)
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber

Terbiyesi için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çeyrek limon suyu
  • 2 yemek kaşığı un

    Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuğumuzu 1 litre suda haşlayalım.
  • Yumuşayan tavuklarımızın suyunu ayırıp tavukları ufak ufak bölelim.
  • Tencereye az yağ alıp tel şehriyelerimizi kavuralım.
  • İçerisine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
  • Ayırdığımız tavuk suyunu ekleyelim. Kaynamaya bırakalım.
  • Terbiyesi için derin bi kaseye malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Kaynayan çorbadan 1 kepçe ekleyip terbiyemizi ılıştıralım.
  • Tencereye ekleyip karıştıralım çorbamızı.
  • En son böldüğümüz tavukları ve baharatları ilave edip yaklaşık 10 dakika çorbamızı kaynatalım. (yoğunluğuna göre sıcak su ilave edebilirsiniz. ).
  • Üzerine nane ve toz biber yakıp güzelce karıştıralım. Afiyet olsun.

Puf Puf Yeşil Omlet Tarifi

 

Puf Puf Yeşil Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (Boyut küçükse +1 eklenebilir)
  • 3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • Bolca sapı koparılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 5-6 yemek kaşığı süt
  • Tuz
  • Baharatlar

Arası için;

  • Hindi füme
  • Domates
  • Labne peyniri

    Puf Puf Yeşil Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Arasına koyacağınız malzemeler dışında bütün malzemeleri mutfak robotunda mixleyin ben vestel mix go kullanıyorum.
  • Daha sonra yanmaz kokmaz tavada (Tavanız burada küçük olursa daha şişkin bir omlet elde edeceksiniz)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı dökün üzerine yaptığınız karışımı dökün.
  • Kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirin hepsi bu kadar afiyet olsun 🧡
  • Arasına dilediğiniz bütün malzemeleri koyun servis edin.
  • Not: Dilediğiniz bütün sandviç malzemeleri olur ben hindi füme domates ve labne peyniri çok yakıştırıyorum

Sushi Görünümlü Çiğ Köfte Tarifi

 

Sushi Görünümlü Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg esmer bulgur
  • 2,5 su bardağı ılık su (Bulguru ıslamak için) 200 ml
  • 2 büyük boy domates rendesi
  • 1 büyük baş soğan rendesi
  • 5-6 büyük baş sarımsak rendesi
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı isot
  • 1 adet limon suyu (Kabuklarıyla da yoğurabilirsiniz
  • 3 dolu yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı biber salçası (Damak tadına göre değiştirilebilir.)
  • 1 küçük çay bardağı nar ekşisi
  • Nane
  • Kimyon
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

    Sushi Görünümlü Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Başlamadan 1 saat önce bir kasede yağ ve isotu karıştırıp bekletin. Çiğköfte tepsisine yarım saat önceden 1 kg bulguru ve ılık suyu ilave edip güzelce karıştıralım ve şişmesini bekleyelim.
  • Daha sonra rendelediğimiz malzemeleri ekleyip bulgurla bütünleşene kadar yoğuruyoruz. Yoğururken bir kapta yanımızda su bulunduruyoruz ve bulguru arada ıslata ıslata bir avuç kadar su ile yoğuruyoruz.
  • Zaten bulgurun yapışmaya başladığını yani pişmeye başladığını göreceksiniz. İyice yoğurduğunuzdan emin olduktan sonra salçalarınızı ilave ediyorsunuz limon suyunu ve baharatları da ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  • Arada bulgurun pişip pişmediğini anlamak için tadım yapın. Lütfen yoğurma işlemini olabildiğince uzun tutun ve tepsiye bastıra bastıra yağın avcunuzun içiyle pişmesi için. En son olarak.
  • Yağ ve isot karışımımızla birlikte güzelce yoğuruyoruz. En son olarak nar ekşisini ekliyoruz. Biraz daha yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Şekillendirmeden önce tekrar yoğurun eğer yağı az gelirse ekleme yapıp tekrar yoğurabilirsiniz afiyet olsun 🧡.
  • Dipnot: Görselde tam buğday lavaşa iyice eşit şekilde çiğköfteyi dağıttıktan sonra ister ters yönde ister düz olacak şekilde arasına marul ve salatalık koyarak sardım. Ortadaki sos ise sulandırılmış nar ekşisi ve biraz limon suyu ve az susam :)

Pazı Yaprağından Sushi Tarifi

 

Pazı Yaprağından Sushi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak pirinç̧
  • 7-8 dal pazı yaprağı (Küçüklük büyüklüğüne göre değişir.
  • 1 adet salatalık
  • 1 kutu superfresh_tr ton balığı
  • Susam (Kavurulmuş)
  • 5-6 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

    Pazı Yaprağından Sushi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirincin iyice nişastasını çeşmenin altında aldıktan sonra bir kaba koyup yarım saat sıcak suda bekletin. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip, lapa olacak şekilde yarım saat pişirin pilav gibi.
  • Sirke, şeker, tuz karışımını bir köşede yapın iyice karışsınlar🍚 bu sırada ıspanak yapraklarını ocakta sıcak suda biraz haşlayıp, renklerini kaybetmemeleri için soğuk suya tutun 👌🏻
  • Pişen pirince sirke karışımını döküp karıştırın ve bekletin biraz. Ispanakları bir buzdolabı poşetinin üzerine serin ve 1-2 tane ıspanak yaprağını da serdiklerinizin üstüne ekleyin.
  • Daha sonra ellerinizi ıslatarak pirinci eşit şekilde ıspanağın üstüne serin 🧡 iç malzemelerini şerit şeklinde dizip yavaş yavaş kapatmaya başlayın bu sırada nasıl sarıldığını izlemenizde fayda var dağılmaması çok önemli 😅
  • Keserkende bıçağınızı muhakkak ıslatın çünkü feci şekilde dağılıyor 👌🏻 umarım denersiniz afiyet olsun