Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet portakal kabuğu rendesi (veya limon kabuğu rendesi)
Dışını bulamak için;
- İrmik
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su (400 ml)
Hira Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım. Kaşıkla şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Ben bu tatlıda şerbeti kaynatmadan hazırlıyorum.
- Hamuru için yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı alarak çırpalım.
- Arından portakal kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu da yoğurma kabına alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hafif ele yapışan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Kıvam alan hamurumuzdan küçük parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım.
- Şekillendirdiğimiz parçaları irmiğe bulayalım ve fırın tepsisine alalım. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Tatlılarımızı önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen tatlılarımızı derin bir kap içerisine yerleştirelim.
- Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbetimizi gezdirelim ve şerbeti çekinceye kadar dinlenmeye bırakalım.
- Şerbetini çeken yapımı oldukça kolay portakallı hira tatlımız servise hazır. Afiyet olsun!