29 Mart 2022 Salı

Tereyağlı Lahmacun Mayasız Çıtır Hamur Tarifi

 

Tereyağlı Lahmacun Mayasız Çıtır Hamur Tarifi İçin Malzemeler

Mayasız hamuru için;

  • 1 kg un
  • 550-600 ml su (Ilık olması şart değil unun kalitesine göre su miktarı değişebilir)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ

Tereyağlı iç harcı için;

  • 250-300 gram orta yağlı dana veya kuzu kıyma (Ben dana kullandım)
  • 400 gram domates püresi veya konserve domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 1/2 (yarım) adet kapya biber
  • 2-3 dal kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 80 gram kadar tereyağı (1 dolu yemek kaşığı)
  • 1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 er tatlı kaşığı sumak
  • Pul biber
  • Kırmızı tozbiber
  •  Tuz

    Tereyağlı Lahmacun Mayasız Çıtır Hamur Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Kuru soğanı, sarımsak ve kapya biberi robottan geçirelim (Robot yoksa incecik doğrayalım)
  • Domates püresi, kıyılmış maydanozu, salçaları, zeytinyağı ve tereyağı da ekleyip, tekrar güzelce robottan geçirelim. Baharatları ekleyip bir güzel elimizle yoğuralım ve üzerini örtüp buzdolabında dinlendirelim.
  • Hamuru için yoğurma kabına un, tuz, zeytinyağı ve suyu dikkatlice ekleyip yumuşak hamur olana dek yoğuralım.
  • Hamuru dinlendirmeden tezgahta bezelere ayıralım (Mandalinadan biraz daha ufak) Benim 17 adet beze çıktı. Bezelerin üzerini örtelim ve ilk bezeyi merdane ile açmaya başlayalım (Pasta tabağı büyüklüğünde)
  • İlk hazırladığımızı kenara alıp, 4-5 tane aynısından yedek yapalım. Taş fırın makinesini ısıtmaya başlayalım.
  • İyice ısınınca ilk açtığımız lahmacunu elimize alıp biraz daha büyütüyoruz ve makineye dikkatlice seriyoruz ve 5 dakika pişiriyoruz.
  • O pişene kadar bir beze daha hazırlayın ve bekletin. Sırayla devam edin en az 4 adet lahmacun hazır beklesin pişme esnasında ve lahmacununuz hazır.
  • Bence pişer pişmez afiyetle yiyin çıtır çıtır seviyorsanız. Ben arasına salata hazırlayıp, dürüm şeklinde yedim. Tadı muhteşem oldu. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder