29 Mart 2022 Salı

Beyti Kebabı Tarifi (Bu Lezzet Kaçmaz Mutlaka Deneyin)

 

Beyti Kebabı Tarifi (Bu Lezzet Kaçmaz Mutlaka Deneyin) İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı çekilmiş ekmek içi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 2 adet taze böreklik yufka
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1fiske tuz
  • Kekik
  • 1 su bardağı sıcak su

    Beyti Kebabı Tarifi (Bu Lezzet Kaçmaz Mutlaka Deneyin) Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle beytimizin köftelerin hazırlamak için kıymayı yoğurma kabına alalım. Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim diğer malzemeleri ekleyerek köfteyi güzelce yoğuralım.
  • Yumurta büyüklüğünde parçalar alarak elimizle uzatıp yassılatarak adana şeklinde köfteler hazırlayarak fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim ve beytinin köftelerin dizelim.
  • 200 derecede ısınmış fırında 10-15 dk arası kızartalım alalım. Yufkaları ortadan bölelim. Kenarlardan iki parmak içe katlayalım.
  • Tereyağı ve sıvı yağ karışımından fırça ile her yerine sürelim köfteleri dizelim. Rulo yaparak saralım.
  • Diğer yufkalarıda aynı şekilde saralım ve iki parmak genişliğinde verev şekilde düzgün ve keserek tekrar fırın tepsisinin kağıdını değiştirip tepsiye dizelim.
  • Üzerlerine yağlayarak tekrar fırına verelim üzerleri hafif kızarınca yeterli olacaktır(10-15 dakika) beytileri fırına verince üzerinin sosunu hazırlayalım.
  • Sosu hazırlamak için; tereyağını eritelim salçaları, tuzunu, kekiği ekleyelim ve karıştıralım salçanın kokusu çıkınca sıcak suyu ilave edelim, hızlıca karıştıralım ve ketçap kıvamına gelince ocaktan alalım.
  • Beytileri servis tabağına dizelim 2-3 kaşık yoğurdunu ortaya koyalım.
  • Pişen salçalı sostan beytilerin üzerine dökelim üzerine maydanoz serpelim nefis beyti kebabımız servise hazırdır. Afiyet olsun:))).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder