29 Mart 2022 Salı

Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi

 

Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 parça tavuk göğsü
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı k kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı k köri
  • 1 çay k karabiber
  • 1 çay k sebze tozu
  • 1 çay k zerdeçal
  • 1 tatlı k tuz

    Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavukları kızartıp, tavadan alın.
  • Tereyağını aynı tava içerisinde alalım.
  • Soğan, kapya biberi ve havuç ekleyip, güzelce kavurun.
  • Ardından kızarmış tavukları ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra pirinci ekleyip 1 dk kavurun.
  • Üzerine baharatlarını ve suyunu ilave edip karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp, ocağın altını kışın.
  • Pilav suyunu çektikten sonra 15 dk demlenmeye bırakın.
  • Demlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder