3 Nisan 2022 Pazar

Kalıpta Tiramisu Tarifi

 

Kalıpta Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 6 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr labne

Arası için;

  • 200 gram kedi dili bisküvisi
  • 2su bardağı sıcak su
  • 2 adet 3 bir arada
  • Granül kahve biraz acı oluyor yinede dilerseniz kullanabilirsiniz

Üzerini süslemek için;

  • Kahve kakao karışımı

    Kalıpta Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce labne, vanilya, tereyağı hariç tüm malzemeyi tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatalım.
  • Kaynayan kremamızın içine tereyağı vanilyayı ekleyip eriyene kadar çırpalım ocağı kapatıp ılıyan kremamızın içine labne ekleyip, mikser yardımı ile en az 5 dk. çırpalım, kremamız hazır.
  • Genişçe bir kasede 2 bardak su ile 2 adet üçü bir aradayı karıştıralım.
  • Kalıbımızın alt tabanına streç film serelim ve kalıbımızı kapalı hale getirelim en alt tabana iki üç kepçe krema üzerine kahve ile ıslatılmış kedi dili bisküvisi koyalım.
  • Bu şekilde 3 sıra krema 2 sıra kahve ile ıslatılmış kedi dili bisküvisi olarak kalıpta tiramisu işlemini tamamlayıp bitiriyoruz.
  • Üzerine streç film veya bir tabak ile örtüp buzdolabında bir gün bekletirseniz çok iyi olur. Benim acelem olduğu için ben 5 saat bekletebildim yine de kalıptan çok rahat bir şekilde çıktı.
  • Sunum tabağına ters çevirip kalıbından ayırdığım tiramisunun üzerine şeritler halinde kestiğim yağlı kağıt parçalarını yerleştirip, kakao kahve karışımını serpelim.
  • Dilediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz hoşçakalın deneyecek olan herkes şimdiden kolay gelsin.

2 Nisan 2022 Cumartesi

Fellah Köfte (Tam Ölçülü Asla Dağılmaz) Tarifi

 

Fellah Köfte (Tam Ölçülü Asla Dağılmaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su (Islatmak için)
  • 1 su bardağı ılık su (Yoğurmak için)
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta

Sosu için

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 su bardağı köfteleri haşladığımız su
  • Yarım demet maydanoz

    Fellah Köfte (Tam Ölçülü Asla Dağılmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulguru 1,5 su bardağı sıcak su ile ıslatın ve 1 saat dinlendirin.
  • Daha sonra tuz, un ve 1 su bardağı ılık su ilave edip, iyice yoğurun.
  • Son olarak yumurtayı ekleyip, yoğurun.
  • Misket büyüklüğünde köfteler yapıp, ortasına parmağınız ile hafifçe bastırın.
  • Tencereye yaklaşık iki litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynatın, kaynayınca köfteleri atın köfteler suyun üzerine çıkınca kevgir yardımıyla sudan alıp süzgece koyun.
  • Sosu için; ayrı bir tencereye yağ ve salçayı ekleyip kavurun, köfteleri haşladığımız sudan 1 su bardağı sosa ekleyin karıştırın.
  • Köfteleri sosa ekleyip karıştırın ve en son maydanozu ekleyip karıştırın sıcak sıcak servis edin. Afiyet şifa olsun.

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 yaprak güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Üzeri için:

  • Toz Antep fıstığı
  • Kiraz şekerlemesi

    Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin. Bu aşamada sütü çok fazla ısıtmanıza gerek yok, şekerin erimesi yeterli olacaktır.
  • Daha sonra sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz. Eğer el yakmayacak şekilde ısıttıysanız tekrar ılıması için beklemenize gerek olmayacaktır. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı.
  • Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyuyoruz.
  • Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
  • Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 6. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
  • Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. Burada kullandığınız gül suyunun kozmetik ürünü olmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Hazırladığımız tatlımızı 2 saat kadar buzdolabında muhafaza edelim.
  • En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Ben toz antep fıstığı ve kiraz şekerlemeleri ile süsledim. Afiyet olsun!

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz (500 gr)
  • 1,5 çay bardağı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 4 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakları rendeleyin ve mayonez, yoğurt, limonun suyu, karabiber ve tuz ile birlikte bir kapta karıştırın.
  • Kerevizi rendeleyin ve kararmaması için hemen yoğurtlu karışıma ekleyin.
  • Az dövülmüş ceviz ve kıydığınız dereotunu ekleyip karıştırın.
  • Üzeri için:küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın.
  • Pul biberi ekleyin ve hemen ocaktan alın.
  • Salatanın üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
  • Afiyet olsun.

Kolay ve Lezzetli! Fırında Patatesli Bezelyeli Tavuk Tarifi

 

Kolay ve Lezzetli! Fırında Patatesli Bezelyeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk kalça
  • 1 orta boy soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 4 adet patates
  • 1 su bardağı taze bezelye
  • Çeri domates

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağı suyu

    Kolay ve Lezzetli! Fırında Patatesli Bezelyeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bezelyeli tavuk tarifi için öncelikle soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik doğrayalım.
  • Biberlerimizi de 4 parçaya bölelim, patateslerimizi elma dilim olacak şekilde dilimleyelim.
  • Fırın kabımızın ortasına tavuklarımızı yan yana olacak şekilde dizelim.
  • Yan tarafındaki boşluklara patateslerimizi yerleştirelim.
  • Doğradığımız soğanlarımızı da patateslerin üzerine gelişigüzel dökelim.
  • Bezelyeyi de fırın kabımıza aldıktan sonra biber ve domatesleri de üzerine yerleştirelim.
  • Yemeğimizin sosu için uygun bir kasede salça, sıvı yağ, tuz, pul biber, kekik ve suyu alarak karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim ve fırça ile tavukların her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Ardından yemeğimizin üzerini sar pişir ile kapatarak önceden ısıttığımız 200°C fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda tavuklu bezelyemizin üzerindeki sar pişiri çıkartalım ve 10 dakika daha pişmesi için fırına verelim.
  • Fırında bezelyeli tavuklu yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Terbiyeli Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane küçük boy soğan
  • 1 tane havuç
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 5 su bardağı su

Terbiyesi :

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu

Üzerine :

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Nane

    Terbiyeli Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağ ve zeytinyağ tencereye alınır.
  • Küçük doğranmış soğan eklenir ve biraz yumuşayana kadar kavrulur.
  • Üzerine rendelenen havuç ve şehriye eklenerek 5 dakika kavrulur.
  • Ardından tuz ve suyu eklenip kaynamaya bırakılır.
  • Şehriyeler ve havuçlar pişince terbiyesi için kaseye yoğurt, un, yumurta alınır ve karıştırılır.
  • Üzerine limon suyu eklenir ve karıştırılır.
  • Çorba suyundan bir kepçe alınarak terbiyeyi eklenir ve ılıştırılır.
  • Ardından terbiye çorbaya yavaşça eklenir ve karıştırılır.
  • En son üzerine yağ kızdırılır ve nane eklenerek çorbaya koyulur.Afiyet olsun

Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi

 

Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kabartma kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 – 4,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin çok önemli)

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta sarısı

    Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak süt su ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  • Geriye kalan tüm malzemeleri ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
  • Daha sonra elinizi yağlayıp toparlayın.
  • Üzeri kapalı 40-45 dakika mayalandırın.
  • Tezgaha alın ve 4-6 bezeye ayırıp, yuvarlayın (Ben 4 bezeye ayırdım)
  • Fırın tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve üzerine biraz mısır unu serpiştirin.
  • Üzeri kapalı yarım saat dinlendirin (Çok önemli)
  • Fırını 250 derece alt üst ayarda ısıtın.
  • Bezelerin üzerine yoğurt ve yumurta sarısını karıştırın ve sürün.
  • Bezeleri hafif bastırarak genişletin ardından parmak uçlarınızla seklini verin. Susam ve çörek otu serpip, fırına verin.
  • Kızarana kadar 10-15 dakika pişirin. Fırından Çıkarıp üzerine bir bez örtün. Afiyet olsun 

Tahinli Cheesecake Tarifi

 

Tahinli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 375 gram labne peyniri
  • 125 gram toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 30 gram nişasta
  • 150 gram krema
  • 50 gram tahin

Tabanı için;

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 80 gram tereyağı
  • 20 gram bal

    Tahinli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krema hariç tüm malzemeyi çırpın.
  • Kremayı ayrı bir yerde çırpıp kabartın.
  • Her iki karışımı birbirine fold edin.
  • Bisküviyi ufalayıp, tereyağını yedirin balı ekleyin.
  • Çemberin tabanına yayıp dolguyu dökün.
  • 120 derecede 1,5-2 saat pişirin.

Çikolatalı Cup Tarifi

 

Çikolatalı Cup Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 200 ml sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 1 paket burçak bisküvi
  • Yarım bardak çekilmiş fındık

Üzeri için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 120 gram çikolata

    Çikolatalı Cup Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim, çekilmiş fındık ile karıştırıp, kaplarımıza birer kaşık dökelim.
  • Daha sonra muhallebi için; sıvı krema ve labne hariç diğer malzemelerimizi karıştırıp kıvam alana kadar pişirelim.
  • Kaynayan muhallebiye sıvı krema ve labneyi ekleyip karıştıralım.
  • Kaplarımızın en alt kısmına bisküvi bırakmıştık üzerine muhallebimizden pay edip tekrar üzerlerine bisküvi ekleyip kalan muhallebiyi dökelim.
  • En üst kısmına ise kremayı kısık ateşte ısıtıp çikolatalarımızı içinde eritip ganaj hazırlayalım.
  • Hepsine eşit şekilde paylaştırıp yaklaşık 4-5 saat dolapta dinlendirelim.
  • Üst çikolata ganaj olduğu için katı bir kıvam alacaktır bilginiz olsun. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kuru veya yaş maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Hamura şekil vermek için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 5-6 yemek kaşığı su

Üstüne sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Susam
  • Çörek otu

    Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için olan malzemeleri yoğurun ve mayalanmasını bekleyin (Yaklaşık 1 saat)
  • Hamura şekil vermek için unu ve suyu iyice karıştırın sıvı bir karışım olması lazım.
  • Sonrasında elinizi su ve un karışımına batırarak önce kenar kısımlarına sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verin.
  • 15-20 dakika tepside biraz bekletin ve yumurta karışımını sürün, susam serpin.
  • 180 derece fırında pişirin.

Bisküvili Baton Pasta Tarifi

 

Bisküvili Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 paket kakaolu bisküvi
  • 1 kase süt (Bisküvileri ıslatmak için)

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağından az şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Vanilya
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için;

  • 1 paket kremşanti
  • Hindistancevizi

    Bisküvili Baton Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kremayı hazırlıyoruz. Kremşanti ve vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Üzerini streçleyip, soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca vanilya ve kremşantiyi ekleyip, mikserliyoruz.
  • Baton bir kalıba buzdolabı poşeti serip, bisküvileri tek tek süte batırıp bir kaşık krema sürüyoruz.
  • Kalıbın geniş yerinden başlayarak bisküvileri dikey olarak diziyoruz. Tüm bisküviler bitince en üstünüde kremayla sıvayıp üzerini kenardan sarkan poşetle kapatıyoruz.
  • Buzdolabında dinlendiriyoruz. Ne kadar dinlenirse sekli o kadar düzgün olur.
  • Daha sonra 1 poşet şantiyi sütle hazırlayarak üzerini güzelce sıvıyoruz ve bol hindistancevizi serpiştiriyoruz.