4 Nisan 2022 Pazartesi

Patates Oturtma Tarifi

 

Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates

İç harcı için

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Kara biber

Üzeri için

  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

    Patates Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlik olarak patatesleri soyup yuvarlak dilimliyoruz.
  • Uygun bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz suyunu süzüp borcama alıyoruz.
  • Kıymayı uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ilave ediyoruz zeytinyağ ve tereyağ ilave edip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra salça tuz karabiber pulbiber ilave edip karıştırıyoruz.
  • Ardından kapya biber ve sivri biberi ince ince doğrayıp kıymaya ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  • Orta ateşte 5-6 dk pişiriyoruz.
  • Tereyağ uygun bir kaba alıyoruz un ekleyip ocakta hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra süt ekleyip karıştırıyoruz tuz ve karabiber ekleyip tekrar karıştırıyoruz koyu olursa süt ekleyebilirsiniz.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp patatesin üzerine gezdiriyoruz.
  • Üzerine kıymalı harcımızı döküp güzelce yayıyoruz.
  • En üstüne kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ,deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Yoğurtlu Soğuk Çorba Tarifi

 

Yoğurtlu Soğuk Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase aşurelik buğday biz yarma diyoruz
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • Büyük 1 kase yoğurt
  • İsteğe göre nane ,dere otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Yoğurtlu Soğuk Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Buğdayımızı güzelce açılana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen buğdayımıza nohutumuzu ilave ediyoruz.
  • Soğuyan buğdayımıza yoğurdumuzu ,nanemizi tuzumuzu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Soğuk olarak servis yapıyoruz.

Ayran Çorbası Tarifi

 

Ayran Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 5 su bardağı su

Ayranı için;

  • 2.5 su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un

Köftesi için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 adet soğan
  • Aşotu
  • Tuz

    Ayran Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tenceremize su ve buğdayımızı koyup haşlıyoruz.
  • Bir taraftan yoğurt ,un ve 1. 5 su bardağı suyu iyice çırpıyoruz.
  • Pişmiş olan buğdayımıza yavaş yavaş ilave edelim.
  • Buğdayımız soğuksa ayranımıza sıcak suyundan ekleme yapmayabiliriz ama buğdayımız sıcak ise kesmemesi için ayrana buğdayın suyundan azar azar ilave edelim o sıcaklığı yakalayım ki çorbamız kesmesin.
  • Bir taraftan soğanları minik minik doğrayıp tereyağ ile iyice kavuralım .
  • Bir taraftan kıymamızıa tuz ekleyip minik minik yuvarlayıp kaynayan çorbamıza ilave edelim.
  • Aşotumuzu da ilave edelim.
  • En son iyice kavrulan soğanlarımızı çorbamıza buluşturalım deneyen yiyenlere afiyet olsun .

Antep Fıstıklı Şekerpare Tarifi

 

Antep Fıstıklı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (yumuşamış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Antep Fıstıklı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbetinin hazırlanışı:bir tencereye şeker ve su koyulur eriyene kadar karıştırılır.
  • İçine bir dilim limon atılır ve orta ateşte kaynamaya bırakılır.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakılır.
  • Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
  • Hamuru için tereyağ,yumurta,pudra şekeri ve irmik bir yoğurma kabına koyulur şeker eriyene kadar karıştırılır.
  • Başka bir kapta kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılır ve çekilmiş fıstıkla birlikte karışıma eklenir.
  • Ele yapışmayan kurabiye kıvamında bir hamur yoğurulur ve ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Yuvarlak uçlu bir aletle tatlının ortasına çukurlar açılır.
  • 180 derece ısınmış fırında 20 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür ve şerbetini çekene kadar üzeri kapatılır.
  • Şerbetini çeken tatlının ortasını fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

2 Kişilik Sufle Tarifi (Pratik Ve Nefis)

 

2 Kişilik Sufle Tarifi (Pratik Ve Nefis) İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 50 gr tereyağ
  • 100 gr bitter-sütlü karışık çikolata
  • Yarım çay bardağı un

    2 Kişilik Sufle Tarifi (Pratik Ve Nefis) Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fırını 200 derecede ısıtın.
  • Tereyağını eritin.
  • İçine çikolataları ekleyin ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  • Çikolata tereyağ karışımını ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  • Unu ekleyip karıştırın.
  • 2 adet sufle kabını yağlayın.
  • Karışımı kaplara paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-11 dk pişirin. (kontrollü pişirin ,fırına göre değişir çok veya az pişirmemeye dikkat edin. )
  • Üzerine pudra şekeri serpiştirin.
  • Sufleyi dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun. 

Tavada Pırasalı Havuçlu Kır Pidesi Tarifi

 

Tavada Pırasalı Havuçlu Kır Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un

İçi için;

  • 3 adet pırasa
  • 1 tane havuç
  • 100 gram beyaz peynir
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine :

  • Tereyağı

    Tavada Pırasalı Havuçlu Kır Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaseye ılık su, maya ve sıvı yağ alınarak karıştırılır.
  • Üzerine tuz ve elenerek un eklenir.
  • Ele çok hafif yapışan bir hamur elde edilir. (yoğururken elinize çok yapışırsa yıkayarak devam edin).
  • Üzeri kapatılarak 35 dakika kadar mayalandırılır. Bu sırada havuç rendelenir.Pırasalar ince kıyılır.
  • Tavaya biraz sıvı yağ alınır.
  • Havuçlar biraz sotelenir.
  • Üzerine pırasa eklenerek yumuşayana kadar pişirilir.
  • Son olarak baharat ve tuzu eklenir karıştırır ve alınır.
  • İçine bir miktar peynir ufalanarak karıştırılır.
  • Mayalanan hamura un serpilerek toparlanır.
  • Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.
  • Bezeler uzun ince şekilde tavanızın boyutunda açılır.
  • Ortasına iç koyulur. Kenarları ortaya doğru getirilip birleştirilir.
  • Birleşim yerleri hafif bastırılarak ezdirilir ve düzleştirilir. Tüm bezelere aynısı uygulanır.
  • Tava kızdırılır. İçine pide koyulur arkası önü nar gibi olana kadar orta ateşte pişirilir. Pişince üzerine tereyağı gezdirilir.
  • Afiyet olsun 🌸🌸.

Ispanak Ekşileme Tarifi

 

Ispanak Ekşileme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak kökü
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı un(silme)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane limonun suyu
  • Tuz
  • Zeytinyağı

    Ispanak Ekşileme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanağın kök kısımlarını temizleyip kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp soğuk suyla şokladım.
  • Genişçe bir kasede 1 tane limonun suyu,1 tatlı kaşığı un(silme)1 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt ile 1 su bardağı suyu çırptım.
  • Tavaya çok az zeytinyağı ekleyip,piyazlık doğradığım kuru soğanı,1 diş sarımsağı soteledim.
  • Hazırladığım sosu yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırdım.
  • Kaynamaya başlayınca ıspanak köklerini,tuzunu ekleyip 3 /4 dk kadar ocakta tutup soğumaya bıraktım.
  • Ilıdıkdan sonra üzerine zeytinyağı ekleyelim.

Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi

 

Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 300 gram mantar
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 200 ml sıvı krema
  • 200 ml tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 avuç maydanoz
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 100 gram rende kaşar peyniri

    Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuklar ile başlıyoruz. Tavuk göğüslerini güzelce temizledikten sonra videodaki şekilde çizikler atıyoruz. Aman derin kesmeyelim ki ayrılmasın.
  • Tavukları temizleyip çizdikten sonra 1,5 yemek kaşığı kadar unu boca ediyoruz.
  • Unun tavukların her tarafına yayıldığından emin olalım.
  • Mantar sosun malzemelerini hazırlamaya başlayabiliriz.
  • Mantarı soyalım ve büyük diyebileceğimiz boyutlarda doğrayalım.
  • Soğanı orta büyüklükte, sarımsak ve maydanozu kıyalım.
  • Son olarak kaşar peynirimizi rendeliyoruz.
  • Geldik pişirme kısmına. Tavamızı güzelce yağlayalım ve tavuk göğüslerini mühürleyelim.
  • Dikkatınizi çekerim pişirmiyoruz, yüksek ateşte tavuğun dış kısmının kabuk tutmasını sağlıyoruz. Böylelikle tavuğumuz sulu sulu olacaktır. Bu işlem 4-5 dakika sürecektir.
  • Tavukları aldıktan sonra aynı tavada mantar sosumuzun yapımına başlıyoruz.
  • Sırasıyla soğan ve mantarı soteledikten sonra baharatlar ile tatlandırıyoruz.
  • Tavuk suyu, nişasta ve sıvı kremayı da ilave edip videodaki kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz.
  • Mantar sosumuz hazır. Ocaktan aldıktan sonra kıydığımız maydanozları ilave edip renklendirelim.
  • Pişireceğimiz borcama tavukları yerleştirip üzerlerine mantar sosu iyice yaydıralım.
  • Her tarafa yayıldığından emin olalım ve bu şekilde önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim.
  • Geldik son kısma. Rendelediğimiz kaşar peynirlerini güzelce yaydırıp üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :).

Sıvı Kremalı Kurabiye Tarifi

 

Sıvı Kremalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Sıvı Kremalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremalı kurabiyemizin hamuru için yoğurma kabına sıvı krema, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu alarak spatulayla iyice karıştıralım.
  • Ardından unu da yavaş yavaş ilave edip spatula ile karıştırarak hamurumuzu toparlayalım. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
  • Kalan unumuzu da hamura ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
  • Hazır olan kurabiye hamurumuzdan küçük küçük parçalar kopararak elinizde yuvarlayalım.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
  • Ardından 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri ve tarçını bir kap içerisinde karıştıralım.
  • Hazırladığımız tarçınlı karışımı kremalı kurabiyelerimizin üzerine serptikten sonra servise hazır. Afiyet olsun!

Oreolu Bardak Tatlısı Tarifi

 

Oreolu Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi malzemeleri;

  • 800 ml süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Oreolu krema malzemeleri;

  • 1 kutu krema
  • 1 paket krema sertleştirici
  • 200 gram labne peyniri
  • 12 adet oreo bisküvisi(robottan geçirilmiş)

Araları için;

  • 24 tane oreo bisküvisi(hafif iri çekilmiş)
  • 4,5 tane üzerini süslemek için

    Oreolu Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebisi için tencereye nişasta,un,şeker,yumurta ve bir bardak süt koyup topak kalmayacak şekilde karıştırılır.
  • Kalan sütü ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirilir.
  • Muhallebi göz göz olunca ocağı kapatıp içine tereyağ ve vanilya koyup karıştırılır.
  • Muhallebinin üzerine streçfilm koyup soğumaya bırakılır.
  • Muhallebi soğurken; soğuk krema ile krema sertleştirici çırpılır.
  • Üzerini süslemek için çok az kremayı ayırabilirsiniz.
  • Ayrı bir kapta robottan geçirilmiş oreolar ve labne peyniri mikser ile çırpılır.
  • Çırpılan krema oreolu karışıma eklenir ve tekrar çırpılır.
  • Soğuyan muhallebinin içine yarım paket soğuk krema koyup mikser ile iyice çırpılır.
  • Hazırlanan kremalar sıkma torbasına alınır.
  • Servis edeceğimiz bardaklara önce muhallebi koyulur üzerine çekilmiş oreodan bir kaşık serpilir ve oreolu kremadan koyup tekrar bisküvi serpilir;bu şekilde bir iki kat yapılır en son bisküvi kırıkları ve oreo bisküvisi ile süslenir.
  • Birkaç saat dolapta soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?

 

Kabak Mücveri Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  •  3 adet yumurta
  •  3 adet kabak
  •  Yarım su bardağı un
  •  2-3 dal yeşil soğan
  •  Yarım demet maydanoz
  •  Bir tutam dereotu
  •  Tuz
  •  Karabiber
  •  Pul biber

    Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayalım.
  •  Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alalım.
  • Üzerine un, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Ardından suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır.
  •  Mücveri tavada pişirelim. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim, çevirerek kızartalım. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
  •  Kabak mücveri servis edelim Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.