6 Nisan 2022 Çarşamba

Portakallı Revani Tarifi

 

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

    Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi kaynaması için ateşe alıyoruz.
  • Şerbet kaynamaya başladıktan sonra süre tutun 15 dakika kaynasın ve ocaktan alın.
  • Yumurta ve şekeri iyice mikserle çırpıyoruz.
  • Daha sonra bütün malzemeyi ilave edip kek harcımızı uygun bir borcama dökererek önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
  • Çıkan kekimizin ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbet ile buluşturuyoruz.
  • 2 saat dinlensin daha sonra süsleyerek servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz şerbet öncesi 1 çay bardağı portakal suyu revaninin üzerine gezdirebilirsiniz.

5 Nisan 2022 Salı

Köfteli Avcı Kebabı Tarifi

 

Köfteli Avcı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 7-8 adet arpacık soğan

Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kimyon

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kekik
  • Pulbiber 

    Köfteli Avcı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için; bütün malzemeleri yoğurup vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Daha sonra ceviz büyüklüğünde iri köfteler hazırlayın.
  • Patatesleri soyup, iri küpler şeklinde doğrayın ve yağda birkaç dakika kızartıp, fırın kabına alın.
  • Ardından havuçları soyup, iri halkalar şeklinde doğrayın ve patatesleri kızartmış olduğunuz yağda hafifçe kızartıp fırın kabına alın.
  • Biberleri ve soğanları da kızartıp diğer sebzelerin yanına alıp sebzeleri karıştırın.
  • Köfteleri de yağda bir miktar kızartıp, sebzelerin üzerine ekleyin, bezelyeleri de ekleyin.
  • Salçayı sıvı yağda kavurun sıcak suyu ve baharatları ilave edin yemeğin üzerine gezdirin.
  • Yemeğin üzerine ıslatıp, suyunu sıktığınız yağlı kağıt serin 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet şifa olsun.

Haydari Tarifi

 

Haydari Tarifi İçin Malzemeler

Naneli sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

Diğer malzemeler

  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 dilim beyaz peynir
  • Bir tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Üzeri için

  • Zeytin yağı
  • Dereotu

    Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını kızdıralım içine naneyi atıp karıştıralım ocaktan alalım.
  • Yoğurtun içine beyaz peyniri ezip katalım.
  • Doğradığımız dereotunu tuzu rendelenmiş sarımsağı ve hazırladığımız naneli sosu katıp karıştıralım.
  • Sunum tabağına alıp üzerine zeytin yağı gezdirip dereotu ile süsleyelim.

Borcamda Muzlu Pasta Tarifi

 

Borcamda Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili
  • Islatmak için biraz süt

Kreması için :

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( silme )
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 4 adet küçük boy muz

Üzerine :

  • 2 poşet kremşanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • Hindistancevizi

    Borcamda Muzlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kedidili bisküvilerini hafifçe sütle ıslatın ve borcama dizin.
  • Tencereye un, nişasta, vanilya, tuz, ve tozşekeri alın karıştırın.
  • Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek telle çırpın.
  • Karıştıra karıştıra koyulaşıncaya kadar pişirin pıt pıt atmaya başlayınca ocaktan alın içine tereyağını atıp telle çırparak yağı muhallebiye iyice karıştırarak yedirin.
  • Muzları dilimleyerek muhallebinin içine ekleyin ve muhallebiyi kedidillerinin üzerine dökün düzeltin.
  • Muhallebi soğuyuncaya kadar bekletin. O arada kremşantiyi soğuk sütle kabarıncaya kadar çırpın.
  • Soğuyan tatlının üzerine kremşantiyi sürün isterseniz üzerine hindistancevizi (ceviz veya fındık kırığı olabilir ) serpin.
  • Tatlınızı buzdolabında soğutun. Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 

Efsane Yeşil Zeytin Salatası Tarifi

 

Efsane Yeşil Zeytin Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • ️1 kase yeşil zeytin halka kesilmiş
  • ️5 yeşil soğan ince kesilmiş
  • ️2 közlenmiş kırmızı biber ince kesilmiş
  • ️3-4 dal maydanoz ince kesilmiş
  • ️3 yemek kaşığı ceviz kırılmış
  • ️3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • ️6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ️1/2 (yarım) limonun suyu

Üzerine serpmek için;

  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Efsane Yeşil Zeytin Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içine bütün malzemeleri alın ve iyice harmanlayın.
  • 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Servis ederken üzerine kuru nane serpin.

Ezme Salata Enfes Pratik Yöntemiyle Tarifi

 

Ezme Salata Enfes Pratik Yöntemiyle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 limon suyu
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak
  • 2 yemek kaşığı su

    Ezme Salata Enfes Pratik Yöntemiyle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle domates soğan ve biberlerimizi doğruyoruz, domates ve soğanı dörde bölmemiz yeterli olacaktır.
  • Doğradığımız sebzeleri robottan geçiriyoruz.
  • Salçalarımızı, limon suyunu ,tuz, biber, toz sumak ve iki kaşık kadar su ekleyip karıştırıyoruz.
  • Son olarak kıydığımız nane ve maydanozu da ekleyip son olarak robottan geçiyoruz. Afiyet olsun

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz(silme)
  • 4 su bardağı un + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un

Üzerine;

  • 1 adet yumurta
  • Susam
  • Çörek otu

Kullanılan su bardağı 200ml

Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 4 su bardağı unun üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Ortasını çukur yapıp 1 paket instant maya ve 2 su bardağı ılık suyu ilave edip elinizle yoğurmaya başlayın.
  2. Hamur toparlandığında tezgaha alın. 1 su bardağı unu da yanınıza alın.
  3. Hamur elinize çok yapışmaya başladığında azar azar un ekleyip hamuru çektirerek yoğurun (Videoyu izlemelisiniz) 10 dk boyunca yoğurdum.
  4. Bu aşamada yanıma aldığım unun çeyreği kadarı arttı. Kullanacağınız un miktarı markasına göre değişebilir fakat toplamda 5 su bardağı unu geçmeyelim. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hamuru tekrar kaba alıp 30dk mayalandırın. Daha sonra iki parçaya bölüp beze haline getirin. Bezeleri iki ayrı tepsiye alın.
  6. Üzerine biraz bastırıp yayılmasını sağlayın. Tekrardan üzerini kapatıp 45 dk da tepside mayalandırın.
  7. Ardından bütün bir yumurtayı çırpıp üzerine yumurtadan sürün. Dilerseniz çörek otu, susam serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hanımağa Çorbası (İftar Sofralarının Vazgeçilmezi Olacak Bir Lezzet) Tarifi

 

Hanımağa Çorbası (İftar Sofralarının Vazgeçilmezi Olacak Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet tavuk bulyon

  • 6-7 su bardağı kaynamış su
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Hanımağa Çorbası (İftar Sofralarının Vazgeçilmezi Olacak Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mercimek ve nohudu önceden haşlayıp, bir kenara alıyoruz.
  • Sonra soğanı ince ince doğrayıp, uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Ardından üzerine zeytinyağı ve salça ekleyip, kavuruyoruz.
  • Daha sonra kaynar su ilave ediyoruz.
  • Sonra erişte, şehriye, nohut ,yeşil mercimeği sırasıyla çorbamıza ekliyoruz.
  • Ardından tuz ,karabiber, pul biber ve tavuk bulyon ekleyip, erişte pişene kadar orta ateşte kaynatıyoruz.
  • Pişen çorbamızı ocaktan alıyoruz küçük bir tavada tereyağı ve naneyide yakıp, üzerine gezdiriyoruz çorbamız hazırdır efendim afiyetle

Karnabahar Mantısı (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi

 

Karnabahar Mantısı (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

Salçalı sosu için

  • 1 küçük kase dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz

    Karnabahar Mantısı (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı küçük olacak şekilde bıçakla doğrayalım. Yanmaz yapışmaz bir tavaya zeytinyağını ekleyelim. Karnabaharı ilave edelim. Kavurmaya başlayalım.
  • Üzerine baharatlarınu ve tuzunu ilave edelim. Kapağını kapatalım.
  • Arada mutlaka bakıp karıştıralım. 15-20 dk arası bir süre kavurma işlemini yapmalıyız.
  • Karnabahar yumuşadığında altını kapatalım.
  • Salçalı sosu için zeytinyağını tavaya alalım. Kıymamızı ezerek kavuralım.
  • Üzerine salçayı ve baharatları ilave edelim. Kavurmaya devam edelim.
  • Üzerine ılık su ilave edip salçanın kıvamını ayarlayalım.
  • Sarımsaklı yoğurdumuzu da hazırlayalım.
  • Karnabaharı tabağımıza alalım üzerine sarımsaklı yoğurt salçalı sos ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip servis edelim 😍.
  • Dipnot: karnabaharı kavurmak yerine zeytinyağlayıp fırında da pişirebilirsiniz.

Patatesli Börek Tarifi

 

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar su/süt
  • 1 adet yumurta

İç harçı için:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz karabiber zerdeçal (zevke göre)

    Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harçımızı hazırlamakla başlayalım.
  • Patateslerin kabuğunu temizliyorum ve doğruyorum.
  • Üzerine doğranmış soğan, tuz ve su ilave edip kaynatıyorum.
  • Patatesler piştikten sonra bir kenara alıyoruz.
  • Kara biber ilave edip püre haline getiriyoruz.
  • Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Şimdi hamurun hazırlanmaya başlıyorum.
  • Bir kaba 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı mayonez ilave ediyorum.
  • Karışıma su ve süt (yarı yarıya) ilave ederek hamur hazırlamaya başlıyorum.
  • Hamurumuz ele yapışan bir hamur olacak.
  • Hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyorum ve elimle azca açarak patatesli içlikten koyuyorum ve kapatıp ters çeviriyorum.
  • Orta ateşte sıvı yağda kızartıyorum.
  • Afiyet olsun!

Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız) Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kavrulmuş kadayıf
  • 2.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket krem şanti 

    Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritelim,içine kavrulmuş kadayıf ve toz şekeri katıp kavuralım.
  • İçine kırılmış cevizi ilave edip karıştıralım ve ocağın altını kaptalım.
  • Muhallebisi için tencereye süt ,toz şeker, nişasta ve unu alıp kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  • Muhallebinin ilk sıcağı çıkınca içine krem şantiyi ilave edip karıştıralım.
  • Borcamın altına kavurduğumuz kadayıfın yarısını koyalım ve güzelce bastırarak düzleyelim.
  • Daha sonra hazır olan muhallebimizi üzerine dökelim.
  • Son olarak kalan kadayıfı da üzerine döküp güzelce yayalım.
  • 1 saat kadar buz dolabında dinlendirelim. Servise hazır☺️.Deneyeceklere afiyet olsun