12 Nisan 2022 Salı

Karamelli Tavukgöğsü Tarifi

 

Karamelli Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavukgöğsü için ️;

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 lt süt

Soğuyunca;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya

Alt tabanı için ️;

  • 1 paket ufalanmış burçak bisküvi

Karamel sos için; ️

  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz

    Karamelli Tavukgöğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukgöğsü yapılışı için; ilk olarak borcama bisküvi koyulur. Tencereye margarini koyulur, yağ eriyince un ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Süt ve şeker ilavesi yapılır, blendır ile karıştırılır. Muhallebi kıvamı alınınca soğuması için kenara alınır.
  • Soğuyan muhallebi ye kremşanti ve vanilya eklenir blendır karıştırılır. Bisküvi serili borcama dökülür.
  • Karâmel sos yapılışı için; uygun ve geniş bir tencere içerisine şeker alınır, kısık ateşte eritilip karamelize edilir. Su ilave edilir, bu aşamada şeker toplanacaktır, kısık ateşte kaynatılır ve şeker çözünecektir.
  • Diğer taraftan nişasta süt ile karıştırılır. Yavaş yavaş şekerli suya ilave edilir. Kıvam alınca ,tuz ve tereyağı eklenir. Karıştırılır.
  • Tavukgöğsü nün üzerine dökülür. Afiyet olsun

Susamlı Simit Pişi Tarifi

 

Susamlı Simit Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağından biraz fazla un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

Kaplamak için

  • 1 kase süt
  • Susam

Pişirmek için:

  • Sıvı yağ

    Susamlı Simit Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Simit pişinin hamuru için yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, şeker ve tuzu alarak güzelce karıştıralım.
  • Üzerine unun bir kısmını ve instant mayayı ekleyerek spatula ile güzelce karıştıralım.
  • Hamurumuz toparlanmaya başladıktan sonra elimizle yoğuralım. Unu yavaş yavaş, kontrollü eklemenizde fayda var.
  • Hamuru toparladıktan sonra yoğurma kabının tabanına çok az un serpelim ve hamurumuzu içerisine alalım.
  • Üzerini streçleyerek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda hamurumuzu tekrar un serptiğimiz tezgaha alıp son kez toparladıktan sonra merdane ile çok ince olmayacak şekilde açalım.
  • Açtığımız hamuru aparat yardımı ile şekillendirelim. Ben bu aşamada ortası delikli hamur aparatı kullandım, pişi şeklini aldılar. Siz dilerseniz bardak ve şişe kapağı yardımı ile de aynı şekli elde edebilirsiniz.
  • Hamuru şekillendirdikten sonra kenarlardaki hamuru tekrar toparlayarak açalım ve şekillendirelim.
  • Tüm hamuru şekillendirdikten sonra dışını kaplamak için bir kaseye sütü alalım.
  • Ardından şekillendirdiğimiz hamurlarımızı önce süte ardından kavrulmuş susama bulayarak tezgahın üzerine aldığımız pişirme kağıdına yerleştirelim.
  • Hazırladığımız pişileri kızdırdığımız sıvı yağda arkalı önlü pişirelim. Bu aşamada pişilerinizi ilk hazırladığınızdan başlayarak kızartmalısınız.
  • Tüm pişileri kızartmayacaksanız birbirine değmeyecek şekilde kilitli poşete alarak dondurucuya kaldırabilirsiniz.
  • Güzelce kızaran susamlı simit pişilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Özel Soslu Çıtır Börek Tarifi

 

Özel Soslu Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet taze yufka
  • 500 gr taze ıspanak
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 kalıp beyaz peynir (200gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Sosu için:

  • 1 su bardağı sıvıyağ (200ml)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Özel Soslu Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ıspanak güzelce yıkanıp ince doğranır.
  • İçine ince doğranmış soğan, ufalanmış beyaz peynir, baharatlar ve zeytinyağ eklenip elimizle hafif ovuşturarak karıştırılır ,ıspanak senişsin.
  • Sos için bir kapta malzemeler karıştırılır.
  • 1 adet yufka tezgaha alınır ortadan kesilir.
  • 2-3 yemek kaşığı sostan her yerine gelebilecek şekilde sürülür bi şerit ıspanak harç dökülür ,yanlardan içine katlayıp rulo sarılır.
  • İster gül böreği, uzunlamasına veya ister benim sarıp tepsiye alınır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

10 Nisan 2022 Pazar

Etli Sultan Kebabı Tarifi

 

Etli Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 500 gram kuşbaşı et
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Etli Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip, ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra tencerenin kapağı kapalı orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz salça ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
  • Küçük küçük doğramış olduğumuz sebzeleri ekleyip 1 çay bardağı su ilave edip karıştırıyoruz tencerenin kapağı kapalı orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • En son bezelye ve tuz ekleyip, güzelce karıştırıyoruz 2-3 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz yufkaları dörde bölüp küçük bir kaseye yerleştiriyoruz.
  • Yufkanın uç kısımlarından kopartarak kasenin ortasına yerleştiriyoruz ortası iki üç kat olacak şekilde. Daha sonra kasenin içi dolacak şekilde et yerleştiriyoruz üzerini yufkayla kapatıp ters çevirip tepsimize yerleştiriyoruz.
  • Beşamel sos için; tereyağ uygun bir tavaya alıyoruz un ilave edip, hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra süt ilave edip, kaynayana kadar çırpa teli ile çırpıyoruz kaynadıktan sonra kara biber, tuz ilave edip karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yufkamızın üzerini kapatacak şekilde üzerine gezdiriyoruz üzerine kaşar peyniri serpiyoruz.
  • 190 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Arap Tava Tarifi

 

Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 adet patates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su

    Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle biberleri ve soğanı yemeklik doğruyoruz, domatesleri yemeklik doğruyoruz.
  • Patatesleri küçük küpler halinde doğruyoruz pişireceğimiz tepsiye sebzeleri alıyoruz.
  • Kıymayı alıyoruz salçayı ilave ediyoruz baharatları, tuzunu, yağını ve suyunu hepsini ilave edip, elimizle bütün malzemeyi yoğurur gibi harmanlıyoruz. Tepsinin üzerini düzeltiyoruz.
  • Yağlı kağıdı ıslatıp, üzerini kapatıyoruz 190 derece fırında ortalama bir saat kontrollü pişiriyoruz. Afiyetle.

Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi

 

Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı su

Sosu için:

  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük domates
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 3 adet patates
  • 5 adet biber
  • 1 adet domates

Sarımsaklı yoğurt için:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

    Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve maydanozu rondodan geçirelim ve yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine kıymayı, yumurtayı, galeta ununu, tuz, karabiber, kimyon ve karbonatı ekleyerek yoğuralım.
  • Birkaç dk boyunca güzelce yoğuralım.
  • Sona doğru azar azar yarım çay bardağı suyu ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  • Köfte harcımız hazır olunca buzdolabına kaldırarak 1 saat kadar dinlendirelim. Ben yemeğin sosunu malzemeleri kızartmadan hazırlıyorum.
  • Sosu için küçük bir tavaya sıvı yağı ve rendelediğimiz domatesi alarak domates suyunun büyük kısmını çekinceye kadar pişirelim.
  • Suyunu çekmeye yakın tuz ve salçayı ekleyelim ve kavuralım.
  • Son olarak kekiği ekleyerek ocaktan alalım.
  • Geniş bir tavaya bir miktar sıvı yağ alarak kızdıralım.
  • Küp küp doğradığımız patatesleri tavaya alarak kızartalım.
  • Kızaran patatesleri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • Tavadaki yağın bir kısmını alalım. Az miktarda yağ kalmalı tavada.
  • Tavaya köfteleri alarak ara ara çevirerek kızartalım.
  • Köfteler de kızarınca patateslerin yanına alalım.
  • Son olarak biber ve domatesleri de aynı tavada çok az kızartalım.
  • Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt için yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım.
  • Artık servis tabağını hazırlayabiliriz.
  • Geniş bir tabağa patatesleri yerleştirelim.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu dağıtalım.
  • Ardından sosu ekleyelim ve son olarak köfte, biber ve domatesleri ekleyelim.
  • Sos kasesinin içine çok az zeytinyağı ekliyorum ve içindeki sos kalıntısıyla birlikte köftelerin üzerine dağıtıyorum.

Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi

 

Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet tavuk incik
  • 3 adet patates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diș sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 su bardağı su

    Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukların derilerini sıyıralım ,biberleri yıkayıp temizleyip yarım parmak uzunluğunda üçe bölelim .
  • Ardından kabukları soyulmuş yıkanmış patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyelim .
  • Fırın kabına tavukları, sebzeleri ,yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyelim.
  • Ayrı bir kapta sosumuzu yapalım ,1 su bardağı suyun içine, bir yemek kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim.
  • Ardından baharatlarını ,tuzunu ekleyip karıştıralım .
  • Sebzelerin üzerine gezdirelim.Elimizle karıştıralım.
  • Üzerine yıkayıp suyunu sıktığımız yağlı kağıt ile kapatalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dk pişirelim.
  • İnmeye yakın yağlı kağıtı alalım 5-10 dk üzeri açık pişirelim.

Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi

 

Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 300 gram mantar
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 200 ml sıvı krema
  • 200 ml tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 avuç maydanoz
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 100 gram rende kaşar peyniri

    Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuklar ile başlıyoruz. Tavuk göğüslerini güzelce temizledikten sonra videodaki şekilde çizikler atıyoruz. Aman derin kesmeyelim ki ayrılmasın.
  • Tavukları temizleyip çizdikten sonra 1,5 yemek kaşığı kadar unu boca ediyoruz.
  • Unun tavukların her tarafına yayıldığından emin olalım.
  • Mantar sosun malzemelerini hazırlamaya başlayabiliriz.
  • Mantarı soyalım ve büyük diyebileceğimiz boyutlarda doğrayalım.
  • Soğanı orta büyüklükte, sarımsak ve maydanozu kıyalım.
  • Son olarak kaşar peynirimizi rendeliyoruz.
  • Geldik pişirme kısmına. Tavamızı güzelce yağlayalım ve tavuk göğüslerini mühürleyelim.
  • Dikkatınizi çekerim pişirmiyoruz, yüksek ateşte tavuğun dış kısmının kabuk tutmasını sağlıyoruz. Böylelikle tavuğumuz sulu sulu olacaktır. Bu işlem 4-5 dakika sürecektir.
  • Tavukları aldıktan sonra aynı tavada mantar sosumuzun yapımına başlıyoruz.
  • Sırasıyla soğan ve mantarı soteledikten sonra baharatlar ile tatlandırıyoruz.
  • Tavuk suyu, nişasta ve sıvı kremayı da ilave edip videodaki kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz.
  • Mantar sosumuz hazır. Ocaktan aldıktan sonra kıydığımız maydanozları ilave edip renklendirelim.
  • Pişireceğimiz borcama tavukları yerleştirip üzerlerine mantar sosu iyice yaydıralım.
  • Her tarafa yayıldığından emin olalım ve bu şekilde önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim.
  • Geldik son kısma. Rendelediğimiz kaşar peynirlerini güzelce yaydırıp üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :).

Kıbrıs Köftesi Tarifi

 

Kıbrıs Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dilim ekmek veya 1 su bardağından 1 parmak eksik galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Kıbrıs Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesle soğanımızı rendeleyip, suyunu sıkıyoruz.
  • Tüm malzemeleri ekleyip, karıştıralım.
  • Köfte şeklini vererek, önceden ısıtılmış kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun

Yağda Kızartmadan Çıtır Patates Tarifi

 

Yağda Kızartmadan Çıtır Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 orta boy patates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1’er çay kaşığı
  • Kırmızı toz biber
  • Köri
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı mısır unu

Yoğurt sosu için;

  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Biraz ince kıyılmış maydanoz/ fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

    Yağda Kızartmadan Çıtır Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup, dilimleyin.
  • Baharat ve zeytinyağ ile harmanlayın.
  • Mısır unu üzerine döküp karıştırın.
  • Tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 220 derece alt üst fırında kızartın.
  • Yoğurt sosu için tüm malzemeleri karıştırın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun