Karamelli Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavukgöğsü için ️;
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 lt süt
Soğuyunca;
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilya
Alt tabanı için ️;
- 1 paket ufalanmış burçak bisküvi
Karamel sos için; ️
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
Karamelli Tavukgöğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukgöğsü yapılışı için; ilk olarak borcama bisküvi koyulur. Tencereye margarini koyulur, yağ eriyince un ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Süt ve şeker ilavesi yapılır, blendır ile karıştırılır. Muhallebi kıvamı alınınca soğuması için kenara alınır.
- Soğuyan muhallebi ye kremşanti ve vanilya eklenir blendır karıştırılır. Bisküvi serili borcama dökülür.
- Karâmel sos yapılışı için; uygun ve geniş bir tencere içerisine şeker alınır, kısık ateşte eritilip karamelize edilir. Su ilave edilir, bu aşamada şeker toplanacaktır, kısık ateşte kaynatılır ve şeker çözünecektir.
- Diğer taraftan nişasta süt ile karıştırılır. Yavaş yavaş şekerli suya ilave edilir. Kıvam alınca ,tuz ve tereyağı eklenir. Karıştırılır.
- Tavukgöğsü nün üzerine dökülür. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder