12 Nisan 2022 Salı

Karamelli Tavukgöğsü Tarifi

 

Karamelli Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavukgöğsü için ️;

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 lt süt

Soğuyunca;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya

Alt tabanı için ️;

  • 1 paket ufalanmış burçak bisküvi

Karamel sos için; ️

  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz

    Karamelli Tavukgöğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukgöğsü yapılışı için; ilk olarak borcama bisküvi koyulur. Tencereye margarini koyulur, yağ eriyince un ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Süt ve şeker ilavesi yapılır, blendır ile karıştırılır. Muhallebi kıvamı alınınca soğuması için kenara alınır.
  • Soğuyan muhallebi ye kremşanti ve vanilya eklenir blendır karıştırılır. Bisküvi serili borcama dökülür.
  • Karâmel sos yapılışı için; uygun ve geniş bir tencere içerisine şeker alınır, kısık ateşte eritilip karamelize edilir. Su ilave edilir, bu aşamada şeker toplanacaktır, kısık ateşte kaynatılır ve şeker çözünecektir.
  • Diğer taraftan nişasta süt ile karıştırılır. Yavaş yavaş şekerli suya ilave edilir. Kıvam alınca ,tuz ve tereyağı eklenir. Karıştırılır.
  • Tavukgöğsü nün üzerine dökülür. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder