12 Nisan 2022 Salı

Susamlı Simit Pişi Tarifi

 

Susamlı Simit Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağından biraz fazla un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

Kaplamak için

  • 1 kase süt
  • Susam

Pişirmek için:

  • Sıvı yağ

    Susamlı Simit Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Simit pişinin hamuru için yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, şeker ve tuzu alarak güzelce karıştıralım.
  • Üzerine unun bir kısmını ve instant mayayı ekleyerek spatula ile güzelce karıştıralım.
  • Hamurumuz toparlanmaya başladıktan sonra elimizle yoğuralım. Unu yavaş yavaş, kontrollü eklemenizde fayda var.
  • Hamuru toparladıktan sonra yoğurma kabının tabanına çok az un serpelim ve hamurumuzu içerisine alalım.
  • Üzerini streçleyerek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda hamurumuzu tekrar un serptiğimiz tezgaha alıp son kez toparladıktan sonra merdane ile çok ince olmayacak şekilde açalım.
  • Açtığımız hamuru aparat yardımı ile şekillendirelim. Ben bu aşamada ortası delikli hamur aparatı kullandım, pişi şeklini aldılar. Siz dilerseniz bardak ve şişe kapağı yardımı ile de aynı şekli elde edebilirsiniz.
  • Hamuru şekillendirdikten sonra kenarlardaki hamuru tekrar toparlayarak açalım ve şekillendirelim.
  • Tüm hamuru şekillendirdikten sonra dışını kaplamak için bir kaseye sütü alalım.
  • Ardından şekillendirdiğimiz hamurlarımızı önce süte ardından kavrulmuş susama bulayarak tezgahın üzerine aldığımız pişirme kağıdına yerleştirelim.
  • Hazırladığımız pişileri kızdırdığımız sıvı yağda arkalı önlü pişirelim. Bu aşamada pişilerinizi ilk hazırladığınızdan başlayarak kızartmalısınız.
  • Tüm pişileri kızartmayacaksanız birbirine değmeyecek şekilde kilitli poşete alarak dondurucuya kaldırabilirsiniz.
  • Güzelce kızaran susamlı simit pişilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder