Susamlı Simit Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağından biraz fazla un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
Kaplamak için
- 1 kase süt
- Susam
Pişirmek için:
- Sıvı yağ
Susamlı Simit Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Simit pişinin hamuru için yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, şeker ve tuzu alarak güzelce karıştıralım.
- Üzerine unun bir kısmını ve instant mayayı ekleyerek spatula ile güzelce karıştıralım.
- Hamurumuz toparlanmaya başladıktan sonra elimizle yoğuralım. Unu yavaş yavaş, kontrollü eklemenizde fayda var.
- Hamuru toparladıktan sonra yoğurma kabının tabanına çok az un serpelim ve hamurumuzu içerisine alalım.
- Üzerini streçleyerek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda hamurumuzu tekrar un serptiğimiz tezgaha alıp son kez toparladıktan sonra merdane ile çok ince olmayacak şekilde açalım.
- Açtığımız hamuru aparat yardımı ile şekillendirelim. Ben bu aşamada ortası delikli hamur aparatı kullandım, pişi şeklini aldılar. Siz dilerseniz bardak ve şişe kapağı yardımı ile de aynı şekli elde edebilirsiniz.
- Hamuru şekillendirdikten sonra kenarlardaki hamuru tekrar toparlayarak açalım ve şekillendirelim.
- Tüm hamuru şekillendirdikten sonra dışını kaplamak için bir kaseye sütü alalım.
- Ardından şekillendirdiğimiz hamurlarımızı önce süte ardından kavrulmuş susama bulayarak tezgahın üzerine aldığımız pişirme kağıdına yerleştirelim.
- Hazırladığımız pişileri kızdırdığımız sıvı yağda arkalı önlü pişirelim. Bu aşamada pişilerinizi ilk hazırladığınızdan başlayarak kızartmalısınız.
- Tüm pişileri kızartmayacaksanız birbirine değmeyecek şekilde kilitli poşete alarak dondurucuya kaldırabilirsiniz.
- Güzelce kızaran susamlı simit pişilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder