Karamelli Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavukgöğsü için ️;
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 lt süt
Soğuyunca;
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilya
Alt tabanı için ️;
- 1 paket ufalanmış burçak bisküvi
Karamel sos için; ️
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
Karamelli Tavukgöğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukgöğsü yapılışı için; ilk olarak borcama bisküvi koyulur. Tencereye margarini koyulur, yağ eriyince un ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Süt ve şeker ilavesi yapılır, blendır ile karıştırılır. Muhallebi kıvamı alınınca soğuması için kenara alınır.
- Soğuyan muhallebi ye kremşanti ve vanilya eklenir blendır karıştırılır. Bisküvi serili borcama dökülür.
- Karâmel sos yapılışı için; uygun ve geniş bir tencere içerisine şeker alınır, kısık ateşte eritilip karamelize edilir. Su ilave edilir, bu aşamada şeker toplanacaktır, kısık ateşte kaynatılır ve şeker çözünecektir.
- Diğer taraftan nişasta süt ile karıştırılır. Yavaş yavaş şekerli suya ilave edilir. Kıvam alınca ,tuz ve tereyağı eklenir. Karıştırılır.
- Tavukgöğsü nün üzerine dökülür. Afiyet olsun
Susamlı Simit Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağından biraz fazla un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
Kaplamak için
Pişirmek için:
- Sıvı yağ
Susamlı Simit Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Simit pişinin hamuru için yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, şeker ve tuzu alarak güzelce karıştıralım.
- Üzerine unun bir kısmını ve instant mayayı ekleyerek spatula ile güzelce karıştıralım.
- Hamurumuz toparlanmaya başladıktan sonra elimizle yoğuralım. Unu yavaş yavaş, kontrollü eklemenizde fayda var.
- Hamuru toparladıktan sonra yoğurma kabının tabanına çok az un serpelim ve hamurumuzu içerisine alalım.
- Üzerini streçleyerek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda hamurumuzu tekrar un serptiğimiz tezgaha alıp son kez toparladıktan sonra merdane ile çok ince olmayacak şekilde açalım.
- Açtığımız hamuru aparat yardımı ile şekillendirelim. Ben bu aşamada ortası delikli hamur aparatı kullandım, pişi şeklini aldılar. Siz dilerseniz bardak ve şişe kapağı yardımı ile de aynı şekli elde edebilirsiniz.
- Hamuru şekillendirdikten sonra kenarlardaki hamuru tekrar toparlayarak açalım ve şekillendirelim.
- Tüm hamuru şekillendirdikten sonra dışını kaplamak için bir kaseye sütü alalım.
- Ardından şekillendirdiğimiz hamurlarımızı önce süte ardından kavrulmuş susama bulayarak tezgahın üzerine aldığımız pişirme kağıdına yerleştirelim.
- Hazırladığımız pişileri kızdırdığımız sıvı yağda arkalı önlü pişirelim. Bu aşamada pişilerinizi ilk hazırladığınızdan başlayarak kızartmalısınız.
- Tüm pişileri kızartmayacaksanız birbirine değmeyecek şekilde kilitli poşete alarak dondurucuya kaldırabilirsiniz.
- Güzelce kızaran susamlı simit pişilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Özel Soslu Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet taze yufka
- 500 gr taze ıspanak
- 1 adet büyük soğan
- 1 kalıp beyaz peynir (200gr)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Sosu için:
- 1 su bardağı sıvıyağ (200ml)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Özel Soslu Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanak güzelce yıkanıp ince doğranır.
- İçine ince doğranmış soğan, ufalanmış beyaz peynir, baharatlar ve zeytinyağ eklenip elimizle hafif ovuşturarak karıştırılır ,ıspanak senişsin.
- Sos için bir kapta malzemeler karıştırılır.
- 1 adet yufka tezgaha alınır ortadan kesilir.
- 2-3 yemek kaşığı sostan her yerine gelebilecek şekilde sürülür bi şerit ıspanak harç dökülür ,yanlardan içine katlayıp rulo sarılır.
- İster gül böreği, uzunlamasına veya ister benim sarıp tepsiye alınır.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Etli Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 500 gram kuşbaşı et
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı kara biber
- Tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Etli Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip, ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra tencerenin kapağı kapalı orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz salça ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
- Küçük küçük doğramış olduğumuz sebzeleri ekleyip 1 çay bardağı su ilave edip karıştırıyoruz tencerenin kapağı kapalı orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- En son bezelye ve tuz ekleyip, güzelce karıştırıyoruz 2-3 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz yufkaları dörde bölüp küçük bir kaseye yerleştiriyoruz.
- Yufkanın uç kısımlarından kopartarak kasenin ortasına yerleştiriyoruz ortası iki üç kat olacak şekilde. Daha sonra kasenin içi dolacak şekilde et yerleştiriyoruz üzerini yufkayla kapatıp ters çevirip tepsimize yerleştiriyoruz.
- Beşamel sos için; tereyağ uygun bir tavaya alıyoruz un ilave edip, hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra süt ilave edip, kaynayana kadar çırpa teli ile çırpıyoruz kaynadıktan sonra kara biber, tuz ilave edip karıştırıyoruz.
- Daha sonra yufkamızın üzerini kapatacak şekilde üzerine gezdiriyoruz üzerine kaşar peyniri serpiyoruz.
- 190 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3 adet patates
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı su
Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle biberleri ve soğanı yemeklik doğruyoruz, domatesleri yemeklik doğruyoruz.
- Patatesleri küçük küpler halinde doğruyoruz pişireceğimiz tepsiye sebzeleri alıyoruz.
- Kıymayı alıyoruz salçayı ilave ediyoruz baharatları, tuzunu, yağını ve suyunu hepsini ilave edip, elimizle bütün malzemeyi yoğurur gibi harmanlıyoruz. Tepsinin üzerini düzeltiyoruz.
- Yağlı kağıdı ıslatıp, üzerini kapatıyoruz 190 derece fırında ortalama bir saat kontrollü pişiriyoruz. Afiyetle.
Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet soğan
- 5-6 dal maydanoz
- 400 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çeyrek çay kaşığı karbonat
- Yarım çay bardağı su
Sosu için:
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 büyük domates
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı kekik
- 3 adet patates
- 5 adet biber
- 1 adet domates
Sarımsaklı yoğurt için:
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan ve maydanozu rondodan geçirelim ve yoğurma kabına alalım.
- Üzerine kıymayı, yumurtayı, galeta ununu, tuz, karabiber, kimyon ve karbonatı ekleyerek yoğuralım.
- Birkaç dk boyunca güzelce yoğuralım.
- Sona doğru azar azar yarım çay bardağı suyu ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Köfte harcımız hazır olunca buzdolabına kaldırarak 1 saat kadar dinlendirelim. Ben yemeğin sosunu malzemeleri kızartmadan hazırlıyorum.
- Sosu için küçük bir tavaya sıvı yağı ve rendelediğimiz domatesi alarak domates suyunun büyük kısmını çekinceye kadar pişirelim.
- Suyunu çekmeye yakın tuz ve salçayı ekleyelim ve kavuralım.
- Son olarak kekiği ekleyerek ocaktan alalım.
- Geniş bir tavaya bir miktar sıvı yağ alarak kızdıralım.
- Küp küp doğradığımız patatesleri tavaya alarak kızartalım.
- Kızaran patatesleri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
- Tavadaki yağın bir kısmını alalım. Az miktarda yağ kalmalı tavada.
- Tavaya köfteleri alarak ara ara çevirerek kızartalım.
- Köfteler de kızarınca patateslerin yanına alalım.
- Son olarak biber ve domatesleri de aynı tavada çok az kızartalım.
- Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt için yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım.
- Artık servis tabağını hazırlayabiliriz.
- Geniş bir tabağa patatesleri yerleştirelim.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdu dağıtalım.
- Ardından sosu ekleyelim ve son olarak köfte, biber ve domatesleri ekleyelim.
- Sos kasesinin içine çok az zeytinyağı ekliyorum ve içindeki sos kalıntısıyla birlikte köftelerin üzerine dağıtıyorum.
Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet tavuk incik
- 3 adet patates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet çarliston biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 diș sarımsak
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 su bardağı su
Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukların derilerini sıyıralım ,biberleri yıkayıp temizleyip yarım parmak uzunluğunda üçe bölelim .
- Ardından kabukları soyulmuş yıkanmış patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyelim .
- Fırın kabına tavukları, sebzeleri ,yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyelim.
- Ayrı bir kapta sosumuzu yapalım ,1 su bardağı suyun içine, bir yemek kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim.
- Ardından baharatlarını ,tuzunu ekleyip karıştıralım .
- Sebzelerin üzerine gezdirelim.Elimizle karıştıralım.
- Üzerine yıkayıp suyunu sıktığımız yağlı kağıt ile kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dk pişirelim.
- İnmeye yakın yağlı kağıtı alalım 5-10 dk üzeri açık pişirelim.
Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk göğsü
- 300 gram mantar
- 2 adet orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 200 ml sıvı krema
- 200 ml tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 avuç maydanoz
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
- 100 gram rende kaşar peyniri
Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuklar ile başlıyoruz. Tavuk göğüslerini güzelce temizledikten sonra videodaki şekilde çizikler atıyoruz. Aman derin kesmeyelim ki ayrılmasın.
- Tavukları temizleyip çizdikten sonra 1,5 yemek kaşığı kadar unu boca ediyoruz.
- Unun tavukların her tarafına yayıldığından emin olalım.
- Mantar sosun malzemelerini hazırlamaya başlayabiliriz.
- Mantarı soyalım ve büyük diyebileceğimiz boyutlarda doğrayalım.
- Soğanı orta büyüklükte, sarımsak ve maydanozu kıyalım.
- Son olarak kaşar peynirimizi rendeliyoruz.
- Geldik pişirme kısmına. Tavamızı güzelce yağlayalım ve tavuk göğüslerini mühürleyelim.
- Dikkatınizi çekerim pişirmiyoruz, yüksek ateşte tavuğun dış kısmının kabuk tutmasını sağlıyoruz. Böylelikle tavuğumuz sulu sulu olacaktır. Bu işlem 4-5 dakika sürecektir.
- Tavukları aldıktan sonra aynı tavada mantar sosumuzun yapımına başlıyoruz.
- Sırasıyla soğan ve mantarı soteledikten sonra baharatlar ile tatlandırıyoruz.
- Tavuk suyu, nişasta ve sıvı kremayı da ilave edip videodaki kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz.
- Mantar sosumuz hazır. Ocaktan aldıktan sonra kıydığımız maydanozları ilave edip renklendirelim.
- Pişireceğimiz borcama tavukları yerleştirip üzerlerine mantar sosu iyice yaydıralım.
- Her tarafa yayıldığından emin olalım ve bu şekilde önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim.
- Geldik son kısma. Rendelediğimiz kaşar peynirlerini güzelce yaydırıp üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :).
Kıbrıs Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 dilim ekmek veya 1 su bardağından 1 parmak eksik galeta unu
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kıbrıs Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesle soğanımızı rendeleyip, suyunu sıkıyoruz.
- Tüm malzemeleri ekleyip, karıştıralım.
- Köfte şeklini vererek, önceden ısıtılmış kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun
Yağda Kızartmadan Çıtır Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 5 orta boy patates
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1’er çay kaşığı
- Kırmızı toz biber
- Köri
- Tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı mısır unu
Yoğurt sosu için;
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Biraz ince kıyılmış maydanoz/ fesleğen
- Tuz
- Karabiber
Yağda Kızartmadan Çıtır Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup, dilimleyin.
- Baharat ve zeytinyağ ile harmanlayın.
- Mısır unu üzerine döküp karıştırın.
- Tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 220 derece alt üst fırında kızartın.
- Yoğurt sosu için tüm malzemeleri karıştırın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun