Baloncuk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 su bardağı kadar un (kontrollü olarak koyun)
Üzeri için;
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
Baloncuk Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açıyoruz.
- Küçük kare şeklinde kesikler atıyoruz, elimizle yuvarlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp tepsiye yanyana yerleştiriyoruz.
- Üzerini kapatıp 20 dk kadar dinlendiriyoruz.
- Sonra üzerine süt sürüp 180 derede fırında 20-25 dk üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Çıkınca üzerine eritilmiş tereyağı sürüp sıcak sıcak servis edebilirsiniz 😊kahvaltılarda çok güzel bir lezzet, deneyeceklere afiyet olsun
Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 çay bardağı un
Kreması için:
- 1 yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 vanilya
- 2,5 çorba kaşığı un
Çilek Sosu İçin:
- 1 su bardağı çilek
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Çilekli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
- Üzerine ılık süt ve sıvı yağı ekleyip şeker eriyene kadar iyice karıştıralım.
- Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Kek hamuru kıvamında homojen bir karışım elde edelim.
- Yağlanmış ve çok az unlanmış tart kalıbımıza harcımızı dökelim.
- Önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede 25-30 dk. kadar pişirelim.
- Her fırının pişirme süresi farklılık göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var. Pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla anlayabiliriz. Kürdan temiz çıkıyorsa kekten pişmiştir:)
- Fırından çıkardığımız kekimizi ılımaya bırakalım.
- Kreması için bir tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını alıp karıştıralım.
- Kıvam alıncaya kadar pişirelim.
- Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Soğumaya bırakalım. Arada karıştıralım ki üzeri kaymaklanmasın.
- Kek soğuduktan sonra kalıptan ters çevirelim ve kremayı dökelim üzerine. Sosumuz oluncaya kadar buzdolabında bekletelim.
- Çilek sosumuz için küçük bir tencereye su, nişasta ve şekeri alarak pürüzsüz oluncaya kadar karıştıralım.
- Ardından ortadan ikiye kestiğimiz çilekleri alıp karıştıralım. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirelim.
- Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- O da soğuduktan sonra buzdolabında tartımızı çıkartıp üzerine hazırladığımız mis gibi çilek kokan sosumuzu gezdirelim.
- Yine buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim.
Ve afiyetle yiyelim…
Limonata Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 su bardağı şeker
- 3 litre su
- 1 tutam nane
Limonata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Limon ve portakalı dilimleyip bi gece buzlukta bekletiyoruz.
- Buzluktan çıkardıktan sonra 10 dk bekletiyoruz.
- Bekledikten sonra fondaysa şekerle birlikte limon ve portakalları koyup çekiyoruz.
- Daha sonra bi kabın içine alıp suyumuzu ve nanenin bir kısmını da ekleyip 3 saat kadar bekletiyoruz.
- Son olarak süzüp sürahiye alıyoruz ve kalan naneleri de ekleyip dolaya soğumaya bırakıyoruz.
Yazın Favorisi Olacak Dereotlu Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet kabak
- Zeytin yağı (Üzerine gezdirin yeterli)
- Yarım demet dereotu
- 1 kase yoğurt
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz karabiber
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber kırmızı biber
Yazın Favorisi Olacak Dereotlu Kabak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabaklarımızı yıkayıp küp küp doğrayalım. Geniş bir teflon yada granit tavaya alalım ve üzerine zeytin yağı gezdirelim. Tavanın kapağını kapatalım, orta bir ateşte ara sıra karıştırarak pişirelim (Yumuşasın yeterli)
- Kabaklarımızı soğumaya bırakalım. Dere otlarımızı ince ince kıyalım ve kabağa ilave edelim. Ayrı bir kasede yoğurtu rendelenmiş sarımsak ve tuzla çırpalım. İyice soğumuş kabakların üzerine gezdirelim karıştıralım.
- Şimdi bir soğanı ince ama halka halka doğrayalım. Küçük bir tavaya sıvı yağımızı ve soğanı alalık orta ateşte soğanı kavuralım. İyice kavrulunca tereyağını ilave edelim.
- Erimeye başlayınca kırmızı biber pulbiber ekleyin karıştırın ve ocaktan alın (Çorbaların üzerine gezdirdiğimiz gibi). Salatamızı servis tabağımıza alalım ve üzerine soğanlı yağımızdan gezdirelim.
- Üzerini ince kıyılmış dere otu ile süsleyelim. Kabağı önceden soteleyebilirsiniz. Ama eğer hemen tüketmeyecekseniz yoğurtla ve yağ ile yemeden önce buluşturmanızı tavsiye ederim belki sulanabilir biraz. Afiyet olsun.
Tavuklu Taco (Tako) Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet lavaş
- 3 parça tavuk göğsü
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1-2 adet biber
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber veya pulbiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
Tavuklu Taco (Tako) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüsleri yıkayıp küçük küçük küpler halinde doğrayalım tavaya koyup sıvı yağ ile kavuralım suyu çıkacaktır suyu bitene kadar kavuruyoruz .
- Ardından doğranmış kuru soğanı ,biber ve ezilmiş sarımsağı da ekleyip karıştırıyoruz .
- Soğanlarda kavrulunca salçayı ve baharatları tuzu ilave edip karıştıralım .
- Birazda öyle pişecek, ocağı kapatıyoruz.
- Lavaşları kase veya çay tabağı ile lavaşı kesiyoruz ,ben büyük boy lavaşa 3 adet kullandım.
- Kestiğimiz lavaşı elimize alıp tavuk harcından koyup yuvarlak borcama diziyoruz.
- Sırasıyla bu işlemi yapalım.
- En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.
- Üzerine ve 180 derece ısıtılmış fırına atıp 30 dk pişirelim afiyet olsun
Soslu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet haşlanmış patates
- 1 kase salata tursusu
- 1 kase mısır
- 5-6 dal maydanoz
- 1 kase yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı mayonez
- Zeytinyağı
- Karabiber,toz kırmızıbiber,kajun baharatı,tuz
Soslu Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun kabımıza yoğurt ve mayonezi koyup güzelce karıştıralım.
- İçerisine patates,mısır,turşu,maydanoz, zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edelim.
Afiyet olsun
Pratik Yayla Çorbası (Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su (pirinci ön pişirme yapmak için)
- 4 su bardağı su (pirinç piştikten sonra eklenecek)
Terbiyesi için;
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kurutulmuş nane
Pratik Yayla Çorbası (Yumurtasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinci ve 3 su bardağı suyu tencereye alalım.
- Kaynayınca kısık ateşte 15 dakika pişirelim.
- Arada karıştıralım ki pirinçler tencereye yapışmasın.
- Terbiyesi için yoğurdu,unu bir bardak su ile açalım pürüzsüz bir kıvam alınca kaynayan pirince 4 su bardağı suyu ilave edelim.
- Ardından terbiyesini karıştırarak içine dökelim. Çorba kaynayana kadar karıştıralım kaynayınca bırakalım ve tuzunu ekleyip10 dakika daha.
- Kaynatalım ocağı kapatalım.
- Cezvede yağı ısıtalım naneyi ekleyip bir iki kez karıştırıp nanenin mis kokusu çıkınca çorbanın üzerine dökelim. Tencerenin kapağını açık bırakalım. Afiyet olsun
Ballı Soya Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 3 parça tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yeterince un
Üzerine için
- Bir tutum kıyılmış maydanoz
Ballı Soya Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüslerinini en altını kesmeden enine ve boyuna olacak şekilde resimlerde gördüğünüz gibi kesin.
- Üzerine tuz karabiber serpiştirin daha sonra önlü arkalı una bulayın fazla ununu silkeleyin.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağ ekleyip kızdırın tavukları ilave edip ocağın altını kısıp önlü arkalı tavukların rengi dönene kadar pişirin.
- Bu aşamada rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.
- Soya sosu sirke ve bal baharatları ekleyip hafif karıştırıp kapağını kapatıp kısık ateşte arada önlü arkalı çevirerek kızartıp pişirin.
- Soya sosu tuzlu olduğu için fazla tuz eklemeyin yanında elma patates yada makarna eşliğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun
Patatesli Pratik Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (40-45 adet)
İç harcı için :
- 4-5 adet orta büyüklüğünde patates
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Sosu için:
- 100gr eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay bardağı maden suyu (soda)
Patatesli Pratik Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayın.
- Soğanı küp kesip zeytinyağa soyeleyin, salçayı ekleyip 2 tur kavurun ve haşlanmış patateslere ekleyin.
- Baharatlarla hepsini güzelce ezerek harmanlayın.
- Sosu bir kapta karıştırın. 2 adet yufka tezgaha alın.
- 2 yemek kaşığı sos sürün 2 adet yufka üzerine örtün.
- 1 yemek kaşığı tekrar sos sürün bir şerit patatesli harçtan koyup rulo şeklinde güzelce sarın.
- Hepsini tepsiye dizin ve kalan sosun tamamını üzerine sürün.
- 10 -15 dakika çekmesini bekleyin, parçalara kesin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- 40-45 dakika arası her fırın değişiklik gösterebilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰
Nohutlu Köz Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet patlıcan (Miktarı azaltabiliriz )
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 kg süzme yoğurt
- Tuz
Üzeri için;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Nohutlu Köz Patlıcan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp, fırın tepsisine yerleştiriyoruz 240 derece fırında içi pişene kadar közlüyoruz.
- Patlıcanları fırından çıkartıp, soğuduktan sonra kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz uygun bir kaba alıyoruz yoğurt rendelenmiş sarımsak tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz servis tabağına alıyoruz.
- Nohudu tavaya alıyoruz zeytinyağ kırmızı toz biber ekleyip ocakta 2-3 dk kavuruyoruz.
- Daha sonra patlıcan salatamızın üzerine döküp, servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Fındıklı Kakaolu Kolay Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1su bardağı süt
- 2.5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- Toz kakao
Üzerine;
- Çikolata rendesi
- Kiraz
- Çikolata parçaları vs dilediğiniz süsü ekleyebilirsiniz
Fındıklı Kakaolu Kolay Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtaları 3 4 dakika çırpalım. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip, şöyle bir çırpalım ve unu, kabartma tozu ve vanilyayı ardından kakaoyu ekleyip çırpalım. Kıvam aldıktan sonra içine çekilmiş fındık ekleyip kaşıkla karıştıralım.
- Önceden yağlanmış kek kalıbına dökelim ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kontrollü pişirelim.
- Fırından çıkartınca soğumaya bırakın ve çok az sütle ıslatın.
- Kalıptan çıkarttıktan sonra üzerine kakao serpin ve dilediğiniz gibi süsleyin afiyet olsun