4 Haziran 2022 Cumartesi

Sadece İki Kabakla Lezzetine Doyamayacağınız Mücver Tarifi

 

Sadece İki Kabakla Lezzetine Doyamayacağınız Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 dal taze sarımsak yoksa 1 diş kuru sarımsak
  • 2 dal yeşil soğan
  • 4 dal taze nane
  • Bir kaç dal dereotu
  • Bir kaç dal maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı zeytinyağ(sıvı yağ da olur)
  • Tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber

    Sadece İki Kabakla Lezzetine Doyamayacağınız Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabağı soyup rendenin en büyük yerinden rendeliyoruz ve bir süzgeçin içine alıyoruz suyunun akmasını sağlıyoruz kesinlikle sıkarak suyunu çıkarmıyoruz.
  • Yeşillikleri incecik doğruyoruz ve tüm malzemeyi genişçe bir kabın içine alıp iyice karıştırıyoruz.
  • Kalın tabanlı yayvan bir tavaya yarım bardak yağımızı ekleyip ocağın altını en kısıkta açıyoruz ve harçtan kaşık kaşık döküyoruz arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Not; En kısık ateşte pişirmenizi öneririm hem yağ sıçratmıyor, hemde içi dışı çok güzel pişiyor, birde kaldıkça sulanacaktır harcı suyundan süzdürerek pişirebilirsiniz.Baharat olarak sadece karabiber çok yakışıyor başka baharata gerek kalmıyor yeşillikler önemli hepsi eklenmeli özellikle dere otu :

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo 200 gram dolmalık biber
  • 4 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy soğan
  • 3 domates veya bir kase domates sosu
  • Yarım çay bardağından bir parmak fazla zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Tuz

Üzeri için ;

  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ 

    Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberleri ayıklayıp yıkıyoruz.
  • Soğanları rondodan geçirip yağla tencere alarak suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz.
  • Salça ve rondodan geçirilmiş domatesi ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Yıkayıp süzdürdüğümüz pirinçi ilave ederek birkaç dakika kavurup baharatlarını atarak altını kısıp birkaç dakika bekleterek kapatıyoruz.
  • Biberlerin içini doldurarak tepsiye dizip üzerlerine domates dilimi yerleştiriyoruz.
  • Sıcak suyla salçayı çözdürüp yağla dolmanın her tarafına gelecek şekilde gezdiriyoruz.
  • Üzerini ıslak yağlı kağıtla kapatarak 175 derece fırında son 20 dakika kala üzerini açarak yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Servise hazır. 

Elmalı Tart Tarifi

 

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 200 gram un
  • ½ çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 gram şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram yumuşak tereyağ/margarin

İç harcı:

  • 1 ½ kg tatlı elma
  • 75 gram şeker
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • 25 gram tereyağ

Üzerine:

  • 150 gram un
  • 100 gram şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 100 gram yumuşak tereyağ/margarin

    Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tüm malzemeleri bir kaba alın ve pürüzsüz bir hamur elde edin.
  • Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Hamurun 3/4 tabana koyun çatal batırın.
  • Önceden ısıtılmış 200 °c fırında (fanlı 180 ° c) 15 dk pişirin fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra artan hamuru 2 cm yüksekliğinde kenar yapın.
  • Elmaları soyun küp küp kesin. Tencereye tüm malzemeleri alın ve 10 dk kadar soteleyin. Ilimaya bırakın.
  • Üzeri için tüm malzemeleri bir kaba alın ve yoğurun.
  • Elma harcı kalıba aktarın.
  • Hazırladığınız hamurdan parçalar koparin ve üzerini tamamen kaplayın.
  • Önceden ısıtılmış 200 °c fırında 40 dk pişirin.
  • Piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra kelepçeyi alın.
  • Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpin.Afiyet olsun inşallah.Deneyeceklerin şimdiden eline sağlık.

Sıvıyağlı Kurabiye (Üzümlü Tarçınlı Cevizli) Tarifi

 

Sıvıyağlı Kurabiye (Üzümlü Tarçınlı Cevizli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2-2,5 su bardağı un ( kontrollü )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz
  • 1 çay bardağı kuru üzüm

    Sıvıyağlı Kurabiye (Üzümlü Tarçınlı Cevizli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına sıvı malzemeleri alın karıştırın.
  • Unu kabartma tozunu ve şekerli vanilin ekleyin yoğurmaya başlayın.
  • Hafif ele yapışan bir kıvam olacak.
  • Son olarak tarçın ceviz ve üzümü de ekleyip karıştırın.
  • Kaşık yardımıyla hamurdan bir parça alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye bırakın.
  • Fırını 175 dereceye ayarlayıp kurabiyelerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Soğuyunca dilerseniz pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Yumuşacık Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6,5 – 7 su bardağı un

İçi için

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta akı ve toz şekeri yoğurma kabına alarak karıştırın.
  • Ardından unun bir kısmını, tuzu, kabartma tozunu ve instant mayayı ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  • Kalan unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya devam edin.
  • Ardından hamurumuzu tezgaha alın ve toparlayın.
  • Son olarak hamurun ortasına oda sıcaklığındaki tereyağını yerleştirin ve yoğurarak hamura yedirin.
  • Daha sonra hamuru tekrar kaba alın ve üzerini örtü ile kapayın. 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 16 eşit parçaya bölün.
  • Hamur parçalarını elinizle yuvarlayarak beze haline getirin.
  • Bezelerden birini tezgaha alın ve elinizle genişletin.
  • Ardından harcınızdan ilave edip kapatın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp tepsiye dizin.
  • Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırarak poğaçaların üzerine sürün.
  • Son olarak üzerlerine susam ve çörek otu serpin.
  • Poğaçalarınızı 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.Üzeri güzelce kızaran poğaçalarınız servise hazır. Afiyet olsun!.

Sulu Köfte Tarifi

 

Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Köfte için

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı ince köftelik bulgur
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köftelerimizi hazırlıyoruz bunun için gereken tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
  • Küçük toplar haline getirip yağladığımız tabağa diziyoruz.
  • Diğer yandan havuç ve patateslerimizi küp küp doğruyoruz.
  • Ocağa tenceremizi alıyoruz içerisine 3-4 yemek kaşığı kadar yağ koyup havuç ve patateslerimizi kızartıyoruz.
  • Ardından salça ve baharatlarımızı ekliyoruz. Salça kokusu tamamen çıkınca üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Ayrı bi tavada köftelerimizi rengi dönene kadar az yağda birkaç defa çeviriyoruz.
  • Köfteleri de tencereye ekliyoruz.
  • Ardından bezelyeleri de ekliyoruz. 5-10 dk kaynatıp altını kapatıyoruz. Yemeğimiz servise hazır

Malaga (Yuvarlak Borcam Sade Kek Enfes Lezzet) Tarifi

 

Malaga (Yuvarlak Borcam Sade Kek Enfes Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Kek için

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket  kabartma tozu
  • 1 paket  vanilin
  • 1,5 su bardağı un
  • Dilerseniz limon kabuğu rendeleyin ben uyguladım

Islatmak için

  • Kek pişip soğuduktan sonra yarım su bardağı süt

Muhallebi için

  • 700 ml süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un

Piştikten sonra

  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket şanti
  • 1 paket çikolata sosu (üstünde yazıldığı kadar süt)
  • 10 adet muz

    Malaga (Yuvarlak Borcam Sade Kek Enfes Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurta ve şekeri çırptıktan sonra tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım borcama dökelim.
  • 180 dc yaklaşık 12-13 dk önceden ısınmış fırında kontrollü şekilde pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Muhallebisi için tüm malzemeleri ekleyip pişirelim piştikten sonra 1 vanilin ve 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı ekleyip karıştıralım.
  • Muhallebi soğuduktan sonra mikserle çırpalım sonra santi yi ekleyip mikserle yaklaşık 4-5 dk çırpalım.
  • Soğuyan keke yarım bardak sütü döktükten sonra çırptığımız muhallebiyi ekleyelim üzerine muzları dizelim.
  • Pişirdiğiniz çikolaata sosunu soğuduktan sonra muzları kapatacak şekilde dökelim.
  • Üzerine ben ceviz ve fındık kullandım afiyet olsun.

Çıtır Tavuk (Çocuklar Bu Lezzete Bayılıyor) Tarifi

 

Çıtır Tavuk (Çocuklar Bu Lezzete Bayılıyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı kajun baharat
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı galeta un
  • 1 su bardağı beyaz un

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

    Çıtır Tavuk (Çocuklar Bu Lezzete Bayılıyor) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuk göğüslerini ince şeritler halinde kesin.
  • Daha sonra galeta ununu bir tabağın içine alın içerisine 2 yemek kaşığı kajun baharatını ekleyip karıştırın.
  • Yumurta ve unu da ayrı tabaklara koyun.
  • Şeritler halinde kesmiş olduğumuz tavukları önce beyaz una batırın,2. Olarak yumurtaya en son kajun baharatla karıştırmış olduğunuz galeta ununa batırin,tavuklar bitene dek aynı işlemi tekrarlayın.
  • Tavanızın içerisine bol sıvı yağı alın ve çok fazla ısıtmadan yağa tavuklarınızı koyup kızartın.
  • Önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü çevirip kızartın. Sıcak olarak servis edin.Afiyet olsun

Soğanlı Domatesli Yumurta Tarifi

 

Soğanlı Domatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

İstenirse üzerine

  • Maydanoz

    Soğanlı Domatesli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları halka halka doğrayalım.
  • Tavamıza 1 yemek kaşığı sıvı yağ alalım halka halka kestiğimiz soğanları kavuralım.
  • Kavrulan soğanlara dilimlediğimiz domatesleri koyup kavuralım.
  • Kavrulan domateslere yumurtaları kıralım tuzunu ve karabiberini ekleyelim pişirelim deneyeceklere afiyet olsun.

Probisli Magnolia Tarifi

 

Probisli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • Probis bisküvi

    Probisli Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye alarak karıştıralım.
  • Muhallebili kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
  • Göz göz oluncaya kadar pişirdiğimiz muhallebimizi kaparak içine vanilyalı ekleyelim.
  • Üzerini kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Kullanacağımız probis bisküviyi ve yarım su bardağı cevizi robattan geçirelim.
  • Magnolia kabımıza muhallebileri yarısına gelecek şekilde döküp arasına bisküvi karışını ekleyelim.
  • Kalan muhallebimizi karışımın üzerine dökerek dilediğinizce süsleyebilirsiniz.

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi

 

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy pancar
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)

    Kırmızı Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce salata sosunu hazırlayın.
  • Tuz ve sıvı malzemeleri bir kaseye koyup karıştırın.
  • Pancarı temizledikten sonra geniş bir kabın içine rendeleyin.
  • Bu arada pancarı çiğ kullanıyoruz.
  • Maydonoz ve dereotunu doğrayın.
  • Pancara önce sos karışımını koyup karıştırın.
  • 5 dakika kadar bekletin pancarla sos iyice bütünleşsin.
  • Bu şekilde yapınca pancardaki toprak kokusuda kayboluyor.
  • Sonra cevizi katın.
  • Son olarak yeşillikleri koyup karıştırın.
  • Salatamız hazır.
  • Cevizini biraz daha fazla koyarsanız lezzeti daha da güzel oluyor.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.