4 Haziran 2022 Cumartesi

Malaga (Yuvarlak Borcam Sade Kek Enfes Lezzet) Tarifi

 

Malaga (Yuvarlak Borcam Sade Kek Enfes Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Kek için

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket  kabartma tozu
  • 1 paket  vanilin
  • 1,5 su bardağı un
  • Dilerseniz limon kabuğu rendeleyin ben uyguladım

Islatmak için

  • Kek pişip soğuduktan sonra yarım su bardağı süt

Muhallebi için

  • 700 ml süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un

Piştikten sonra

  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket şanti
  • 1 paket çikolata sosu (üstünde yazıldığı kadar süt)
  • 10 adet muz

    Malaga (Yuvarlak Borcam Sade Kek Enfes Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurta ve şekeri çırptıktan sonra tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım borcama dökelim.
  • 180 dc yaklaşık 12-13 dk önceden ısınmış fırında kontrollü şekilde pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Muhallebisi için tüm malzemeleri ekleyip pişirelim piştikten sonra 1 vanilin ve 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı ekleyip karıştıralım.
  • Muhallebi soğuduktan sonra mikserle çırpalım sonra santi yi ekleyip mikserle yaklaşık 4-5 dk çırpalım.
  • Soğuyan keke yarım bardak sütü döktükten sonra çırptığımız muhallebiyi ekleyelim üzerine muzları dizelim.
  • Pişirdiğiniz çikolaata sosunu soğuduktan sonra muzları kapatacak şekilde dökelim.
  • Üzerine ben ceviz ve fındık kullandım afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder