Malaga (Yuvarlak Borcam Sade Kek Enfes Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı un
- Dilerseniz limon kabuğu rendeleyin ben uyguladım
Islatmak için
- Kek pişip soğuduktan sonra yarım su bardağı süt
Muhallebi için
- 700 ml süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
Piştikten sonra
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket şanti
- 1 paket çikolata sosu (üstünde yazıldığı kadar süt)
- 10 adet muz
Malaga (Yuvarlak Borcam Sade Kek Enfes Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta ve şekeri çırptıktan sonra tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım borcama dökelim.
- 180 dc yaklaşık 12-13 dk önceden ısınmış fırında kontrollü şekilde pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Muhallebisi için tüm malzemeleri ekleyip pişirelim piştikten sonra 1 vanilin ve 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı ekleyip karıştıralım.
- Muhallebi soğuduktan sonra mikserle çırpalım sonra santi yi ekleyip mikserle yaklaşık 4-5 dk çırpalım.
- Soğuyan keke yarım bardak sütü döktükten sonra çırptığımız muhallebiyi ekleyelim üzerine muzları dizelim.
- Pişirdiğiniz çikolaata sosunu soğuduktan sonra muzları kapatacak şekilde dökelim.
- Üzerine ben ceviz ve fındık kullandım afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder