Sadece İki Kabakla Lezzetine Doyamayacağınız Mücver Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 dal taze sarımsak yoksa 1 diş kuru sarımsak
- 2 dal yeşil soğan
- 4 dal taze nane
- Bir kaç dal dereotu
- Bir kaç dal maydanoz
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı un
- Yarım su bardağı zeytinyağ(sıvı yağ da olur)
- Tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
Sadece İki Kabakla Lezzetine Doyamayacağınız Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabağı soyup rendenin en büyük yerinden rendeliyoruz ve bir süzgeçin içine alıyoruz suyunun akmasını sağlıyoruz kesinlikle sıkarak suyunu çıkarmıyoruz.
- Yeşillikleri incecik doğruyoruz ve tüm malzemeyi genişçe bir kabın içine alıp iyice karıştırıyoruz.
- Kalın tabanlı yayvan bir tavaya yarım bardak yağımızı ekleyip ocağın altını en kısıkta açıyoruz ve harçtan kaşık kaşık döküyoruz arkalı önlü pişiriyoruz.
Not; En kısık ateşte pişirmenizi öneririm hem yağ sıçratmıyor, hemde içi dışı çok güzel pişiyor, birde kaldıkça sulanacaktır harcı suyundan süzdürerek pişirebilirsiniz.Baharat olarak sadece karabiber çok yakışıyor başka baharata gerek kalmıyor yeşillikler önemli hepsi eklenmeli özellikle dere otu :