Dondurucuda Kadayıf Dolma Nasıl Saklanır Tarifi İçin Malzemeler
- 500gr taza kadayıf
- 300gr ceviz
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Çeyrek limon
Dondurucuda Kadayıf Dolma Nasıl Saklanır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kadayıflarımızı iri dövülmüş ceviz ile saralım.
- Ardından süt, yumurta, vanilin karışımı çırpalım dolmalarımızı bandıralım. Hafif elimizle sıkıp, fazlasını alalım bir tepsiye dizelim.
- Dondurucuya atalım 30 dakika sonra tepsiden alalım poşetleyip tekrar dondurucuya koyalım. Yapmak istediğiniz zaman dışarda bekletmeden kızgın yağda kızartın şerbete atın.
- Ben tam üç ay sonra yaptım mükemmel oldu hem elinizin altında hazır bulunuyor bu arada şerbet ölçüm birebir 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker, çeyrek limon şeker eriyene kadar karıştırın mutlaka ondan sonra ocağa alın 30 dakikada kaynatın orta ateşte.
- Bu şekilde yaparsanız aylarca dursa şekerlemez dipnot buzlabına koymayın şimdiden afiyet olsun.