Bir Fransız Yemeği Ratatouille (Ratatuy) Tarifi İçin Malzemeler
İncecik dilimlenmiş ;
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 2 adet domates
Sosu için ;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Pul biber
Üzeri için ;
- Zeytinyağı
Bir Fransız Yemeği Ratatouille (Ratatuy) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları dilimledikten sonra 15 dk kadar tuzlu suda bekletelim.
- Sos için gerekli malzemeleri bir kasede karıştıralım.
- Ardından dilimlediğimiz sebzelerin üzerine döküp harmanlayalım.
- Sebzeleri aralarında boşluk kalmayacak şekilde bir borcama dizelim.
- Üzerine zeytinyağı gezdirelim.
- 200 derece fırında 30 dk kadar pişirelim. Afiyet olsun.