Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıbrıs kekimizi yapmak için öncelikle şerbetimizi yapmakla başlayalım. Suyumuzu şekerimizi tencereye alalım.
- Kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatılır.
- 15 dakikanın su sonunda vanilyamızı ekleyip soğumaya bırakalım.
- Kek hamurumuzu yapmak için önce yumurtamızı ve şekerimizi iyice çırpalım sonra da sıvı yağımızı galeta unumuzu hindistan cevizimizi ve normal cevizimizi ekleyip karıştıralım.
- Son olarak kabartma tozumuzu da ekleyip yağlamış olduğumuz kek kalıbının içine koyup ben kare borcam kullandım.
- 30 dakika 160 derecelik fırında pişiriyorum.
- Kreması için süt nişasta şekerimizi iyice çırpıyoruz.
- Vanilyamızı ekleyip güzelcene çırptıktan sonra ocağa alıyoruz.
- Muhallebi kıvamını geldikten sonra ocağın altını kapatıp içine krem şantimizi ekleyip mikserle iyicene çırpıyoruz.
- Pişen kekimizi fırından alıp soğumuş şerbetimizi kekin her yerine gelecek şekilde gezdiriyoruz.
- Kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimiz soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz muhallebiyi üzerine gezdirip buzdolabında kaldırıyoruz
- Servis sırasında üzerine hindistan cevizi serpip dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder