5 Temmuz 2022 Salı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıbrıs kekimizi yapmak için öncelikle şerbetimizi yapmakla başlayalım. Suyumuzu şekerimizi tencereye alalım.
  • Kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatılır.
  • 15 dakikanın su sonunda vanilyamızı ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Kek hamurumuzu yapmak için önce yumurtamızı ve şekerimizi iyice çırpalım sonra da sıvı yağımızı galeta unumuzu hindistan cevizimizi ve normal cevizimizi ekleyip karıştıralım.
  • Son olarak kabartma tozumuzu da ekleyip yağlamış olduğumuz kek kalıbının içine koyup ben kare borcam kullandım.
  • 30 dakika 160 derecelik fırında pişiriyorum.
  • Kreması için süt nişasta şekerimizi iyice çırpıyoruz.
  • Vanilyamızı ekleyip güzelcene çırptıktan sonra ocağa alıyoruz.
  • Muhallebi kıvamını geldikten sonra ocağın altını kapatıp içine krem şantimizi ekleyip mikserle iyicene çırpıyoruz.
  • Pişen kekimizi fırından alıp soğumuş şerbetimizi kekin her yerine gelecek şekilde gezdiriyoruz.
  • Kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
  • Kekimiz soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz muhallebiyi üzerine gezdirip buzdolabında kaldırıyoruz
  • Servis sırasında üzerine hindistan cevizi serpip dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder