6 Temmuz 2022 Çarşamba

Halley Pastası Tarifi

 

Halley Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10’lu paket halley
  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 3 adet muz (veya dilediğiniz karışık meyve)

Üzeri için;

  • 80 gram benmari usulü eritilmiş çikolata

    Halley Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krem şantimizi hazırlıyoruz.
  • Halley ve meyvelerimizi küçük küçük doğruyoruz.
  • Hepsini krem şantimizin içine ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kalıbımızın altına streç film veya buzdolabı poşeti seriyoruz.
  • Karışımımızı kalıbımıza döküyoruz ve buzluğa koyup donmasını bekliyoruz.
  • Donan pastamızın üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatamız döküp dilediğimiz gibi süslüyoruz.

5 Temmuz 2022 Salı

Sodalı Bayatlamayan Poğaça (Yumuşacık Oluyor) Tarifi

 

Sodalı Bayatlamayan Poğaça (Yumuşacık Oluyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı soda (maden suyu)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Sodalı Bayatlamayan Poğaça (Yumuşacık Oluyor) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mayayı kaba alalım.
  • Üzerine soda, sıvı yağ sütü ilave edip karıştıralım.
  • Toz şeker, tuzu ve 1 yumurta beyazını ilave edelim.
  • Unu aza azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimiz ile yuvarlayalım.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
  • Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında kontrollü pişirelim.Yumuşacık poğaçalarımız hazır 

Taze Bezelye Yemeği Tarifi

 

Taze Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze bezelye (500 gr iç)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 4 su bardağı sıcak su (800 ml)

    Taze Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bezelyemizi kabuklarından ayıralım ve güzelce yıkayalım.
  • Soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Patatesin ve havucun da kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım.
  • Tencerenin içerisine sıvı yağı alalım ve üzerine soğanları ekleyerek kavurmaya başlayalım.
  • Soğanların rengi döndükten sonra üzerine doğradığımız sarımsağı ekleyelim, bir kaç tur çevirelim.
  • Ardından kıymayı ekleyelim ve kavruluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kavrulduktan sonra üzerine salçaları ilave edelim ve 1-2 dakika kavuralım.
  • Daha sonra doğradığımız patates, havuç ve bezelyeleri ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Son olarak kimyon, tuz ve pul biberi de ekleyerek karıştıralım.
  • Sıcak suyu ilave edip şöyle bir karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını aralıklı kapatalım ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Sebzelerimiz yumuşadıktan sonra kıymalı taze bezelye yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Kahve Yanı Kurabiyesi Tarifi

 

Kahve Yanı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3 su bardağı un

Üzerine:

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tarçın

    Kahve Yanı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kahve yanı kurabiyesinin hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Ardından nişasta ve unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim. Elde ettiğimiz hamurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
  • Hazır olan kurabiye hamurumuzdan küçük küçük parçalara kopartalım ve elimizde yuvarlayarak şekil verelim. Ben toplamda 160 adet kurabiye elde ettim ancak siz dilerseniz daha büyük kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye alalım, önceden ısıttığımız 170°C fırında 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kurabiyeleri fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
  • Dışını bulamak için pudra şekeri ve tarçını karıştıralım. Ardından kurabiyelerimizi bu karışma bulayalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Vişneli Beyaz Çikolatalı Kup (Yazın Favori Tatlısı Geldi Deftere Kaydedin) Tarifi

 



Vişneli Beyaz Çikolatalı Kup (Yazın Favori Tatlısı Geldi Deftere Kaydedin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır buğday farketmez)
  • 1 paket vanilya
  • 80 gram beyaz çikolata parçası
  • 1 kutu sıvı krema veya 1 paket toz krem şanti (tercihim krema oldu )Ara katına :
    • Kakaolu bisküvi

    Vişne sosu için

    • 250 gram vişne
    • Yarım çay bardağı şeker
    • 1 su bardağı su
    • 2 yemek kaşığı nişasta

      Vişneli Beyaz Çikolatalı Kup (Yazın Favori Tatlısı Geldi Deftere Kaydedin) Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Muhallebi için. Tencereye vanilya ,beyaz çikolata ve krema hariç diğer malzemeleri alıp koyulaşana denk karıştırıp pişirelim.
    • Pişen muhallebiye önce beyaz çikolatayı ekleyip eriyene denk karıştıralım.
    • Ardından vanilya eklenir.
    • Muhallebi ılıdıktan sonra sıvı kremayı yada (toz şantiyi) ilave edelim mikserle 2-3 dakika karıştıralım muhallebi hazır.
    • Vişne sosu için: taze yada dondurulmuş vişne olabilir ben dondurulmuş kullandım çekirdeklerini çıkardım.
    • Tencereye alıp üzerine şekeri ve nişastayı su ile açıp inceltip sonra tencereye ekledim hepsini karıştırarak koyulaşana denk pişirdim soğuması için kenara aldım.
    • Kuplara önce muhallebi ekledim.
    • Arasına rondodan çektiğim kakaolu bisküvi koydum. Kaşıkla düzeltip çok hafif bir şekilde çay bardağıyla bastırdım.
    • Ardından tekrar muhallebi ekledim isteyen aynı işlemi kuşlar dolana denk yapabilir ben tek ortasına kullandım bisküvileri.
    • En son olarak üzerine soğuttuğum vişne soslarını paylaştırdım.
    • Dolaba kaldırdım.
    • Dinlenip soğuması için için 5-6 saat bekletip servise krem santi ile süsleyerek tatlılarımız hazırdır. Afiyet olsun 

Mutlaka Deneyin Derim (Sütlü Kabak Çorbası) Tarifi

 

Mutlaka Deneyin Derim (Sütlü Kabak Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • 1 orta boy havuç
  • 1,5 su bardağı süt
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tavuk bulyon
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz

    Mutlaka Deneyin Derim (Sütlü Kabak Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabakları ve havucu rendeleyelim.
  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağını eritip rendelediğimiz havuç ve kabağımızı ilave edip 2 dakika soteleyelim.
  • 2 yemek kaşığı unumuzu da ekleyip 3 yada 4 dakika iyice kavuralım.
  • Yavaş yavaş sıcak suyumuzu ve tavuk bulyonumuzu da ekleyip ekleyip karıştıralım.
  • Sebzeler yumuşayınca yavaş yavaş sütümüzü ,tuzumuzu,karabiber ve doğranmış maydanozlarımızı ekleyip 1 yada 2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  • Servise hazır afiyet olsun 

Arap Tava Tarifi

 

Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram kıyma
  • 4 adet orta boy patates (küçükse 6 adet)
  • 5 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak (4-5 adet)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su

    Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Arap tavası için ilk önce sebzeleri temizleyip yıkayalım.
  • Patatesleri minik küpler halinde doğrayıp bir kenara koyalım.
  • Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayalım.
  • Domatesleri de yine küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Sarımsakları doğrayalım.
  • Bütün doğradığımız sebzeleri tepsiye koyalım. Kıymayı ilave edelim.
  • Üzerine salçaları, tuzu, baharatları, yağı ve suyu koyup iyice karıştıralım. Tepsiye yayıp elimizle ya da kaşığın arka kısmıyla bastıralım.
  • Üzerine tereyağından küçük küçük parçalar koyalım.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 45 dakika pişirelim. Eğer suyu az gelirse, su ilavesi yapalım.
  • Üzeri iyice kızarınca fırından alalım. Dilimlere keserek servis yapalım.
  • Arap tava servise hazır. Deneyeceklere, afiyet olsun. 

Pratik Ezme Tarifi

 

Pratik Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • çeyrek demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates- biber salçası
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

    Pratik Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ezme için öncelikle domatesi bir kaç parçaya keselim ve rondoya alalım.
  • Ardından kapya biber ve yeşil biberin de çekirdeklerini temizledikten sonra rondoya alalım.
  • Üzerine sarımsakları ve soğanı da alarak tüm malzemeler güzelce parçalanana kadar rondoyu çalıştıralım.
  • Hazır olan karışımımızı süzgece alalım ve suyu gidene kadar 10-15 dakika kadar süzgeçte bekletelim. Dilerseniz üzerine bir kaşık ile bastırarak suyunun gittiğinden emin olabilirsiniz.
  • Uygun bir kaseye domates salçasını, biber salçasını, tuz, pul biber, kuru nane, sumak ve zeytinyağını alarak tel çırpıcı ile güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra suyunu süzdüğümüz sebzelerimizi ve ince kıydığımız maydanozu üzerine ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan ezmemizi servis tabağına alalım, üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Simit Poğaça Tarifi

 



Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı ılık su
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un

İçine:

  • Kaşar peyniri

Bulamak için:

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • Susam

    Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğurun ve yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalandıktan sonra mandalına büyüklüğünde bezeler yapın,.
  • Elinizle açıp küçük küp kaşar peyniri koyun ve kapatın.
  • Pekmezli suya bulayın, susama batırın ve sonra bıçakla üzerine çizik atın.
  • Tepside yarım saat bekletin.
  • 180 derecede fırında pişirin.

Kadayıflı Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Kadayıflı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 8-10 adet ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3-3,5 su bardağı kadar un

    Kadayıflı Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tahin,sıvı yağ,vanilin ve şekeri karıştıralım.
  • Dövülmüş ceviz içini ve kadayıfı ekleyip tekrar karıştıralım. Kontrollü olarak un ve kabartma Tozunu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Varsa dondurma kaşığı ile yoksa elimizle şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • 180 derece alt üst ayarlı fırında altı pembeleşene kadar pişirelim.
  • Pişince üzeri un kurabiyesi gibi biraz ele yapışır şekilde oluyor bu sizi yanıltmasın içi kıtır ve pişmiş oluyor👍deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Ratatouille (Ratatuy) Tarifi

 

Ratatouille (Ratatuy) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 adet kabak
  • 1 büyük patlıcan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet soyulmuş domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber, pul biber, kekik, nane
  • Gerekirse biraz sıcak su

    Ratatouille (Ratatuy) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tüm sebzeleri yıkayıp küp küp doğruyoruz.
  • Derin bir tavaya biraz sıvı yağ gezdirip soğanı kavurmaya başlıyoruz.
  • Ardından kabak, patlıcan ve biberi de ekleyip orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
  • Domatesi, sarımsağı ve salçayı da ilave edip alttan üste dikkatlice karıştırıyoruz. Bu aşamada sulanmaya başlayacaktır. Fazla suyunu salmazsa ekstra biraz su ekleyin.
  • Tavanın kapağını kapatıp düşük ısıda pişmeye bırakın.
  • 25-30 dk sonra servise hazır (sebzeler çok hafif diri kalmalı).Yanına pilav veya makarna yapabilirsiniz.

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/3 demet ince doğranmış dereotu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam/çörekotu

    Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeyi karıştıralım.
  • Ardından ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar un ekleyip yoğuralım.
  • Hamura şeklini verdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Dilerseniz içerisine peynir de koyabilirsiniz.Afiyet olsun