5 Temmuz 2022 Salı

Arap Tava Tarifi

 

Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram kıyma
  • 4 adet orta boy patates (küçükse 6 adet)
  • 5 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak (4-5 adet)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su

    Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Arap tavası için ilk önce sebzeleri temizleyip yıkayalım.
  • Patatesleri minik küpler halinde doğrayıp bir kenara koyalım.
  • Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayalım.
  • Domatesleri de yine küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Sarımsakları doğrayalım.
  • Bütün doğradığımız sebzeleri tepsiye koyalım. Kıymayı ilave edelim.
  • Üzerine salçaları, tuzu, baharatları, yağı ve suyu koyup iyice karıştıralım. Tepsiye yayıp elimizle ya da kaşığın arka kısmıyla bastıralım.
  • Üzerine tereyağından küçük küçük parçalar koyalım.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 45 dakika pişirelim. Eğer suyu az gelirse, su ilavesi yapalım.
  • Üzeri iyice kızarınca fırından alalım. Dilimlere keserek servis yapalım.
  • Arap tava servise hazır. Deneyeceklere, afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder