Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram kıyma
- 4 adet orta boy patates (küçükse 6 adet)
- 5 adet yeşil biber
- 3 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak (4-5 adet)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Arap tavası için ilk önce sebzeleri temizleyip yıkayalım.
- Patatesleri minik küpler halinde doğrayıp bir kenara koyalım.
- Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayalım.
- Domatesleri de yine küçük küpler halinde doğrayalım.
- Sarımsakları doğrayalım.
- Bütün doğradığımız sebzeleri tepsiye koyalım. Kıymayı ilave edelim.
- Üzerine salçaları, tuzu, baharatları, yağı ve suyu koyup iyice karıştıralım. Tepsiye yayıp elimizle ya da kaşığın arka kısmıyla bastıralım.
- Üzerine tereyağından küçük küçük parçalar koyalım.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 45 dakika pişirelim. Eğer suyu az gelirse, su ilavesi yapalım.
- Üzeri iyice kızarınca fırından alalım. Dilimlere keserek servis yapalım.
Arap tava servise hazır. Deneyeceklere, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder