5 Temmuz 2022 Salı

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/3 demet ince doğranmış dereotu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam/çörekotu

    Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeyi karıştıralım.
  • Ardından ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar un ekleyip yoğuralım.
  • Hamura şeklini verdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Dilerseniz içerisine peynir de koyabilirsiniz.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder