Calzone Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kilo un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
İç harcı için;
- 1 adet kapya biber
- 2-3 adet sivri biber
- 1 kase mantar
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 kase sucuk
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 kase konserve domates sosu
- 1 tatlı kaşığı tuz, kekik
Calzone Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamurun malzemelerini yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru 5 ya da 6 bezeye ayırıyoruz.
- İç harcı için malzemeleri ince bir şekilde doğruyoruz.
- Sosumuz için, üç yemek kaşığı domates sosunu ayrı bir kaba alıyoruz, kalan sosun içine baharatlarını ve tuzunu ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
- Hamurlarımızı merdane yardımıyla açıyoruz, içine önce baharatlı domates sosunu sürüyoruz sonra malzemeleri birer avuç alarak sosun üzerine koyuyoruz, kapatıyoruz.
- Kenarlarını alttan yukarı doğru kapatarak sıkıştırıyoruz tepsiye aldığımız hamurun üzerine ayırdığımız sade domates sosunu sürüyoruz, üzerine kaşar peyniri ekleyip 220 derece fırında pişiyoruz.
Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
- 4-5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
Açmak için;
İçi için;
Üzeri için;
- 200 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Yumurta büyüklüğünde bezeler alıp merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- Aralarına bolca nişasta serpiştirerek üst üste koyup dolapta 2-3 saat dinlendiriyoruz.
- Şerbeti için tencereye malzemeleri koyup kaynatıyoruz, kaynadıktan 10 dk kadar sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu bol nişasta ile açıyoruz, oklavanın üst kısmına baklava yufkamızı üç parmak genişliğinde koyup sıra şeklinde ceviz içi koyup kenarlarına da içe doğru katlayıp sarıyoruz.
- Oklavanın iki ucundan dikkatlice sıkıştırıp oklavayı hamurdan çıkarıyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz.
- Hepsini bu şekilde tamamlıyoruz, 2-3 parmak genişliğinde kesip eritilmiş yağ üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Çıkınca ilk sıcağı çıktığında 5 dk kadar sonra şerbetini döküyoruz, deneyeceklere afiyet olsun
Tam Kıvamında Tutan Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için malzemeler:
- 1250 gram su (1 litre+ 1 su bardağı )
- 1 kg şeker
- Biraz limon suyu
Hamuru için malzemeler:
- 1 kg kalın irmik
- 500 gram şeker
- 1 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı amonyak yoksa 2 paket karbonat
- 1 su bardağı su 220 ml
- 1 su bardağı süt 220 ml
Tam Kıvamında Tutan Şam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti için malzemeleri tencereye alın ve 20 dakika kaynatın.
- Ardından hamur için tüm malzemeleri geniş bir kaba alın ve güzelce karıştırın.
- Dikdörtgen tepsiye ilk önce şerbetinden üç kaşık kadar dökün ve her yerine süren. Üzerine hamuru döküp güzelce üzerini düzleştirin.
- İstediğiniz kalınlıkta bıçak ile kesin ve üzerine ister fıstık ister benim kullandığım gibi bademi kaynar su ile ısla tıp kabuğunu soyup dize bilirsiniz. Burada önemli olan hamuru en az 4 saat hatta vaktiniz varsa bir gece buzdolabında bekletmek.
- Üzerine yine biraz şerbet dökün ve her yerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında 180°’de 15 dakika pişirir ve çıkarın.
- Şerbetini güzel çekmesi için önceden kestiğiniz yerlerden tekrar kesip yine fırına sürün üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
- Bu arada şerbet soğudu ise hafif ısıtın ve ikisi sıcak olacak şekilde buluşturun. Şerbetini çekmesi için 3-4 saat kadar dinlendiren ve servis yapın.
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 150 gram tereyağı (Margarin yada sıvı yağ da olur)
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
Arasına;
- Dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını bir tencereye koyup, kısık ateşte eritin üzerine 2 su bardağı irmiği koyup, rengi değişene kadar kavurun.
- Su ve şekeri bir kapta karıştırın rengi dönen irmiğe yavaşça ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın 1-2 dakika kısık ateşte bırakın (Suyunu tamamen çekmesi için)
- Daha sonra ocaktan alın 15-20 dakika dinlendirin.
- Streç film sardığımız kaselere irmikten koyup, kaşık yardımıyla düzeltin ortasını boş bırakın ortalara dondurma koyup irmik ile üzerlerini kapatın daha sonra ters çevirin. Afiyet olsun
Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kırmızı acı biber ya da pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 dilim kaşar peyniri rendesi
- 8-10 dilim bayat ekmek
Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
- Uygun bir karıştırma kabında yumurtaları kırın, kaşar hariç tüm malzemeleri iyice çırpın.
- Kaşarın yarısını da koyarak tekrar karıştırın. Dilerseniz harcın artması için süt ilavesi yapabilirsiniz.
- Dilimlediğiniz ekmeklerin her iki tarafını da batırıp çıkarın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
- En son kaşarlarını serpiştirin 230 derece sıcak fırına verin. Bu aşamada fırının derecesi fırından fırına değişebilir. Siz kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlayabilirsiniz.
- Kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Kaşarları güzelce eriyen ve kızaran fırında yumurtalı ekmekler servise hazır.
Afiyet olsun
Kabarmalara Doymayan Patlıcanlı Talaş Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet günlük yufka
- 3 adet patlıcan (Büyükse 2 yeterli)
- 1 büyük soğan
- 2 büyük domates rendesi
- 1 kapya biber
- 2-3 yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- Tuz, kırmızı toz biber, kimyon
- 1 çay bardağı sıcak su
Sosu için;
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
Kalan sos için;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (Tercihen)
- Mavi haşhaş tohumu
Kabarmalara Doymayan Patlıcanlı Talaş Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı olarak soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15-20 dk bekletin. Acıları çıksın.
- Tavaya zeytinyağını alıp ısıtın. Minik küp doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. İnce doğranmış biberleri de ekleyip, biraz tuz serpiştirerek pişmeye bırakın.
- Küçüldükleri zaman suyu süzülmüş patlıcanları ilave edip karıştırın. Biraz soteleyin. Patlıcanlar yumuşamaya başladığında 5-10 dk sonra biber salçası ve domates rendesini ekleyip pişmeye bırakın.
- Tuz, baharatlar ve sıcak suyu ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte 10-15 dk pişirin (Patlıcanlar tamamen yumuşasın)
- Böreğin sos malzemelerini uygun bir kaseye alıp karıştırın. Yufkayı tek kat serin. Üzerine sostan biraz gezdirin. Kenarları içe doğru kapatın. Sostan sürün. Açık kenarları da içe doğru kapatın bir kare elde edin.
- Üzerine biraz daha sos sürün ve dörde bölün (Videodan detayları görebilirsiniz. ) her bir kareye soğuyan iç harçtan yerleştirin. Bohça şeklinde kapatın.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine yerleştirin. ✨kalan sosa yumurta sarısı ve toz biberi ekleyip karıştırın. Fırçayla böreklerin üzerlerine sürün. Haşhaş tohumu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. (30-35 dk) ilk sıcağı geçince servis yapın. Afiyet olsun
Fırında Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket kültür mantarı (800 gr)
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- 150 gr kaşar peyniri rendesi
Fırında Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarların kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayalım.
- Ardından soğanın kabuklarını soyarak julyen olacak şekilde doğrayalım.
- Kırmızı ve yeşil biberin de içini temizleyelim ve ince ince doğrayalım.
- Domateslerin kabuklarını soyalım ve onları da küp küp doğrayalım.
- Derince bir tavaya sıvı yağ veya zeytinyağını alalım.
- Üzerine doğranan biberleri aktararak 2-3 dakika karıştırarak pişirelim.
- Biberler kavrulduktan sonra soğanları ekleyelim ve onları da kavuralım.
- Mantarları ekleyelim ve karıştırdıktan sonra suyunu salıp çekinceye kadar pişirmeye devam edelim.
- Daha sonra domates salçası, küp küp doğranan domatesler, toz biber, tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve kavurmaya devam edelim.
- Hazır olan sotemizi ocaktan alalım, kullanacağımız fırın kabına aktaralım.
- Üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında 15 dakika pişmeye bırakalım.
- Kaşarı güzelce eriyip üzeri kızaran fırında kaşarlı mantar sotemiz servise hazır. Afiyet olsun!
Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 dal fesleğen
- Yarım çay kaşığı şeker
- 1 sebze bulyon
- K.toz biber, pul biber, kekik, nane
- Biraz su
Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağda unu kavurup, salçayı ,kırmızı toz biberi ilave edip devamlı kavuruyoruz.
- Küp doğradığımız domatesleri içine katın.
- Suyunu damak zevkine göre ayarlıyoruz. (yaklaşık 4 bardak su)
- Hafif kaynadıktan sonra mixerleyip isteğe göre süzgeçten geçiriyoruz.
- Tüm malzemeleri çorbamıza ekleyip bi 5/6 dk kaynatıyoruz. Afiyet olsun.
Mangal Tadında Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kadar tavuk but
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1-2 adet rendelenmiş soğan
- 2-3 adet rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı kadar süt ve tuz
- Bir kaç tanede çeri domates
Mangal Tadında Fırında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk bacaklarındaki kenardaki kemiği kesip atalım (pişme esnasında o kısımdan kirli su çıkıyor ve yemeğin tadını bozuyor) Daha detaylı görmek için instagramdaki bakabilirsiniz.
- Tavuklarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra baharatlarımızı bir kasede hazırlayıp tavukların üzerine dökelim ve elimizle güzelce yedirelim.
- Soslanan tavukları en az 1 saat kadar dolapta bekletelim.
- Tepsiye aldığımız tavukların üzerine çeri domatesleride yerleştirip fırın kağıdını serpip önceden ısıtılmış 200° fırında yarım saat kadar pişirelim.
- Daha sonra kağıdı çıkartıp tavuklar güzelce kızarana kadar pişirmeye devam edelim.Afiyet olsun.
Köz Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 konserve köz kapya biber (5-6 tane)
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet yeşil soğan
- 7_8 tane salatalık turşusu
- 1 su bardağı kadar konserve mısır
- 1 ufak limonun suyu
- Çok az sıvı yağ veya zeytinyağı
- Tuz
Köz Biber Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Maydanoz ve dereotunu ince kıyalım yeşil soğanı ince doğrayalım salatalık turşusunu dörde bölüp ince doğrayalım.
- Konserve mısırı sudan geçirip, süzgece alalım. Kapya biberi süzdürüp, küçük küçük doğrayalım malzemeleri uygun bir kabın içine alalım.
- Üzerine yağını limon suyunu ve tuzunu ekleyip güzelce karıştıralım, salatamız hazır. Salatanın sosunu servisten hemen önce dökerseniz daha güzel olur. Afiyet olsun
Kuzine Tadında Fırın Patates (5 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler
- İstenilen miktarda bebek patates (Küçük boy tercih edelim)
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Kekik
- Toz kırmızı biber
- Rendelenmiş sarımsak
Kuzine Tadında Fırın Patates (5 Dakikada Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler güzelce yıkanır bir tencereye alınıp üzerine su eklenip haşlamaya bırakılır. Yeterince yumuşadıktan sonra suyu süzülür ve fırın tepsisine sıralanır.
- Üzerlerine bir bardak yardımıyla baskı uygulanarak hafifçe ezilir. İnce kabuklu patates öneririm çünkü kabuğuyla beraber pişirilen ve yenilen bir tariftir.
- Sosu için; gereken malzemeler bir kapta karıştırılıp hazır edilir. Ezilen patateslerin üzerine hazırlanan sostan sürülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü hafif kızarana kadar 15-20 dakika pişirilir. Çok ama çok lezzetli ve pratik bir tarif, mutlaka deneyin ve tadın derim arkadaşlar. Şimdiden ellerinize sağlık,